Koteles resz jar -e a gyerekeimnek ?
Nem bizonyítható hogy hova tetted mit csináltál a pénzeddel
El is játchatad volna egy kaszinóban nem követhető a pénz
"A fiad meg mondhatja kaparós sorsjegyen nyerte a ház árát.
Fúrcsa a jog
Még azzal sem mi rendelkezünk amiért mi küzdöttünk.
Igazságtalan hogy meg kel magyarázni mit mér teszünk.Itt írják kisemmízted a lányod.
Ha ezt is tedted a te döntésed volt a te eröd a te pénzed!
Nem ítélkezést kértél egyszerűen csak arra voltál kíváncsi ismeri valaki a jogot mi van ilyenkor.
Itt én arra.lennék kíváncsi akkor az is elítélendő mikor a szülő- szülök bekerülnek egy nyugdíjas házba-otthonba úgy hogy mindenüket eladják.Hogy a gyerekeiknek semmíre ne legyen gondjuk.Ápolás szülő tartás.Gondolom ezeket a fiaddal tisztáztátok.Hogy ilyen téren a lányodtól semmi nem elvárható,és meg is bízol benne hogy eszébe sem jut ilyesmi.
Azt sem tudjuk hogy alányodnak nem-e adtál milliókat csak tudod ha pénzről van szó milyen és félsz hogy ő a fiadtól még amít lehet elszedne.
Én azt ajánlanám ezzel inkább ügyvédhez fordulatok Ő mindenre pontos választ tud adni.
"19-szerinted.A jog szerint nem így van, ahogy te elképzeled."
De. Így van. Még jó, hogy jog szerint a tulajdonos rendelkezik a vagyonával.
#22: És ha dokumentálják? Mindenki arra költi a pénzét, amire akarja. Semmi köze hozzá a leendő(!) örökösöknek.
10 éven belül jár kötelesrész, ha másik örökösnek ajándékoztak nagyobb értékű vagyontárgyat.
#23, De. Így van. Még jó, hogy jog szerint a tulajdonos rendelkezik a vagyonával.
A haláláig igen. A halála után viszont életbe lép az öröklési törvény, és az úgy szól, hogy a 10 éven belüli ajándékozás a kötelesrész alapjául szolgál.
Ha jó értem a hölgy.a leendőbeli hagyatékát kiürítette.
Nincs semmi örökölendő
Számlákkal írja valaki bizonyítható minden
Mi van akkor ha a.vételárakat kp
Ügyvédnél fizették?
Akkor hogy lehet utánajárni?
Mi van akkor ha valóban valaki azonnal "eltapsolja ezt a pénzt"?Hogy igazolja a lánytestvére hogy valóban ebből a pénzből vette a fiú a lakást?
Úgy tudom Magyarországon az elévűlési idő öt év.Ez kivételt kêpezne
Valljuk be egy jó ügyvéd is ír olyan vêtelárat ami mindenkinek megfelel,
Nehêz ennek utána járni.21 mindenkép ügyvéd kel a hölgynek ên is azt mondom hogy az akaratát legnagyobb mértékben telyesítve legyen elhunyta után.
Ha HIVATALOSAN van nyoma annak, hogy odaajándékozta a kérdezö a fiának ezt az összeget, akkor tényleg szóba jöhet 10 éven belül a köteles rész kérdése.
Ha nincs ajándékozási szerzödés, akkor semmi jogalap sincs iylen eljárás indítására.
De jó lenne, ha a kérdezö visszaírna, mikor adta ezt az összeget a fiának, akkor egyértelmü lenne a helyzet.
Ilyen viselkedéssel talán van jogos őt kiragadni.Tudom most sokan mondják :fúj!
Sebaj!Neki semmi köze mire költesz ha akarod elosztogathatod egy hajléktalan szállón is.
Ez a viselkedés finom is fogalmazva bicska nyítogató.Azt viszont rosszul tetted hogy átutalást használták.Most csak egy jó ügyvéd segíthet remélem.
Nem érdemli ezután még azt sem hogy egyáltalán gondolj rá.Minden jót neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!