Mit tudok tenni (tudok tenni valamit), ha a gyerekeim apját a barátnője azzal zsarolja, hogy szakít vele, ha a továbbiakban is ilyen sok időt tölt a gyerekeivel?
Gyerekként voltam ebben a helyzetben. Anyu kb fél évente-évente felhívta apámat, és mondta neki, hogy ez az elhanyagolás engem mennyire megvisel, én is el fogok távolodni tőle stb. Ilyenkor mindig nagyon megbánta, fűt-fát ígért. Majd megbeszélte az aktuális párjával, és felhívta anyut lehordani mindennek.
Lehet, hogy nálatok egy őszinte beszélgetés megoldaná, de én szkeptikus vagyok. (1-2 éve meg is mondta nekem, hogy szerinte egy 30-as pasinak sokkal többet jelent az aktuális nő, meg a horgászat, mint a gyereke...)
Tenni semmit sem tudsz, a kapcsolattartás a különélő szülő joga, nem pedig a kötelessége.
Egyszer ültesd le a férjedet, mondd el neki, hogy ha nem fog időt tölteni a gyerekkel, akkor saját magával is kiszúr, a gyerek pár év múlva már akkor sem akar majd vele kapcsolatot tartani, ha meggondolja magát.
Jók az eddigi válaszok, én annyit tennék még hozzá, hogy ne erőltesd, ne legyél erőszakos nála. Simán lehet, hogy mondjuk fél év múlva észhez tér és visszatérne a gyerekeihez, de addigra már nem merne, szégyellné magát, vagy ha összevesztetek, akkor büszkeségből se.
Te mindig maradj nyugodt, ne menj bele ilyen viszályokba. A gyerekek is megéreznék, és hosszú távon senkinek nem jó. Se az apukán, se a nőjén nem tudsz változtatni.
Nem szólnék. Felnőtt ember, aki tud önállóan döntést hozni. Semmi szükség arra, hogy olajat önts a tűzre, ezt nekik kell megbeszélni és megoldani.
Amúgy sem hinném, hogy ha a gyereke nem érdekli, akkor a volt feleség szava igen.
Na ha az én csajom egyszer emlitené meg, hogy ne legyek a gyerekemmel úgy b@sznám ki mint macskát szarni....
És ha az apuka ezzel befolyásolható szerintem akkor nem a nővel van a probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!