Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Haszonélvező követelhet-e...

Haszonélvező követelhet-e bérleti/használati díjat a tulajdonostól?

Figyelt kérdés

Sajnos csak olyat találtam, hogy ha a haszonélvező bérbe akarná adni másnak az ingatlant, abban az esetben a tulajdonosnak előhasználati joga van, ami azt jelenti, hogy ugyanazokkal a feltételekkel, mint ahogyan a haszonélvező bérbe kívánta adni, a tulajdonos élhet a használat lehetőségével.

Egyébként irreálisnak tartom, hogy a haszonélvező kérhet a tulajdonostól bérleti díjat. Elvégre mi alapján határozza meg a díjat? Ha például azt mondja, hogy 500.000/hó, és a tulajdonos azt mondja, hogy nem, akkor kénytelen kiköltözni?

2021. szept. 23. 20:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/81 anonim ***** válasza:

40!

Az előző stílusú válaszaid miatt vagy " Karen".

2021. szept. 24. 23:15
 42/81 A kérdező kommentje:

Csak kíváncsiságból; ha én Karen vagyok, akkor te minek tartod magad?

Csak mert ez a jelző rád jobban illene, mint rám...

2021. szept. 24. 23:22
 43/81 anonim ***** válasza:
Mert agresszív, okoskodó, önfejű b-rom vagy.
2021. szept. 24. 23:24
 44/81 A kérdező kommentje:

Értem... Szóval ha te neked tetsző válaszokat kapsz, akkor a másik agresszív, okoskodó, és barom. Viszont te elvárod, hogy a válaszaidat, mint szentírást, mindenki elfogadja.

De te nem vagy Karen...

Azt gondolom, hogy nem kértem sokat. Csak egy törvényt, amire tudok támaszkodni, ha tényleg per lenne a dologból. De azért azt megkaptam, hogy Karen vagyok. Hát, kösz szépen... Csak nehogy te is pont ugyanilyen segítséget kapj, hogyha bajba kerülsz.

2021. szept. 25. 00:18
 45/81 anonim ***** válasza:
100%

Az értetlen kimaradt.

Te magad adtad meg a törvényt,csak nem vagy képes a realitások talaján értelmezni. A saját szád íze szerinti értelmezését várod.

Szerinted?

2021. szept. 25. 07:55
 46/81 A kérdező kommentje:

Abból a törvényből NEM DERÜL KI EGYÉRTELMŰEN. Ez a probléma.

Még egyszer, már sokadjára leírom; ha egy VADIDEGENNEK lenne kiadva a lakás, akkor egyértelmű, hogy a haszonélvezőt illeti a bérleti díj, már ha igényt tart rá. A TULAJDONOSTÓL BIZONYOS FELTÉTELEK ESETÉN kérhet bérleti díjat, amit már szintén többször leírtam. A kettő közti átmenetről nem mond semmit a törvény.

Mert az idézett törvény arról sem ejt szót, hogy a haszonélvezőnek kötelezettségei vannak, azt egy másik törvény írja le.

2021. szept. 25. 10:38
 47/81 anonim ***** válasza:

#46 Nem kell a törvénynek a kettő közötti átmenetről szólnia. Amit nem értesz meg, hogy a haszonélvezet olyan, mint egy csökkentett tulajdonosi jog. Mintha a haszonélvezőé lenne az ingatlan azzal a kikötéssel, hogy eladni nem szabad neki meg lerombolni, de minden másban pontosan úgy dönthet mint egy tulajdonos. Ezért nem kell semmilyen más törvény, mert a tulajdonosok jogai már szabályozva vannak.

Amíg van haszonélvező, a tulajdonos is csak egy sok ember közül akinek bérbe lehet adni a lakást, annyi plusz joggal, hogy ő az aki eladhatja. De semmi mást.

A törvény egyértelmű, csak nem szeretnéd elfogadni azt amit jelent.

De már eljutottál oda hogy keresel egy ügyvédet, hát tedd azt! Mivel itt hiába mondunk bármit nem fogod elhinni - és amúgy nem is kell. Ismeretleneket kérdeztél meg és most nem bízol a válaszunkban mert ismeretlenek vagyunk. Helyes! Ezért kell elmenned egy ügyvédhez aki majd pénzt fog elkérni és ugyanezt fogja elmondani, de neki majd elhiszed. Más ügynél is így van, itt csak tájékozódni tud az ember, de lehet hogy a 10-féle válasz közül a tizenegyedik lesz a pontos és jogilag helyes, amit majd az ügyvég fog mondani, mert ott ő fogja látni az iratokat, a teljesen pontos viszonyokat.

2021. szept. 25. 11:02
 48/81 A kérdező kommentje:
Nem nem bízom a válaszaitokban, de más körülmények között sem szeretem azt a választ, hogy "mert így van és kész", mert ez nem válasz. A törvényben pedig nincs konkrétan leírva, hogy a tulajdonostól kérhet-e. Mert az HASZON lenne, hogyha x ember be akarna költözni, akinek semmi köze a házhoz. De a tulajdonos meg tulajdonos, aki ugyan korlátozva van, attól még a sajátját használja, így önmagában nem történik haszontermelés, így nincs is mit szedni rajta.
2021. szept. 25. 11:14
 49/81 anonim ***** válasza:
#48 Hagyd már abba! Menj egy ügyvédhez és kész! Értettük, nem fogadod el a válaszokat. le is írtam neked, hogy nem is kell. Ne folytasd!
2021. szept. 25. 11:17
 50/81 A kérdező kommentje:
Csak kíváncsiságból; az itt válaszolók közül hánynak van valamilyen jogi végzettsége?
2021. szept. 25. 11:45
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!