Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A munkáltató szólhat azért,...

A munkáltató szólhat azért, hogy szabadidőmben miket posztolok Facebookra?

Figyelt kérdés

A hétvégén kicsit többet ittam a kelleténél és régi Belga meg Gangsta számokat posztolgattam Facebookra, hétfő reggel a főnököm elég rendesen leteremtett, hogy ezzel ártok a cég hírnevének. Egy IT-s cégnél dolgozok, nem multi, közepes méretű magyar.

Ezért szólhat jogosan? Most hogy van ez?

2021. aug. 5. 10:21
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
60%
#6: Ez a törvény nem arra vonatkozik, hogy a munkavállaló nem írhatja ki, hogy milyen a zenei ízlése, mert ezeknek a posztoknak semmi köze a munkahelyéhez. Ez arra vonatkozik, hogy a cégének a jogos érdekeit nem sértheti, de itt szó sem volt arról, hogy a céget szidta volna.
2021. aug. 5. 16:21
 12/17 anonim ***** válasza:
24%

Nem tudom, kik ezek a rickemuckerek, de lehet, hogy totál meztelenül, lógó kukival pengetik a gitárt, az nem a zenei ízlés, hanem emberi jóízlés kérdése, szerintem azért szólhat a frőnök.

És igen, azt sem tudjuk, hogy matt részegen milyen szöveggel ajánlotta a zenét. :D

Én egyébként, ha a cég bemutatná azt, aki nekem programot ír, nem szeretném a facebookon azt látni, hogy az illető bármely, nekem nem tetsző párt (mindegyik ilyen :D ) plakátjait posztolja - például. De azt sem, ha természetelleneseen kerek csöcsű nőszemélyek képe alá ír primitív szövegeket. :D Következő megrendelésem a konkurrenciánál landolna. :D

2021. aug. 5. 19:22
 13/17 anonim ***** válasza:
24%

"Mi van a munkaszerződésedben erre vonatkozóan? Pattoghat, de jogilag nem tud sokat tenni, máshogy viszont megszivathat. A nem a céges gépről teszed, akkor nem tilthatja meg. Egyelőre még mindenkinek lehet magánvéleménye, de amerre megyünk nem úgy néz ki, hogy ez a jogunk megmarad."

Imádom az ilyen önjelölt jogászokat. Semmiben sincs igaza, csak löki a hülyeséget. :D

2021. aug. 5. 20:53
 14/17 anonim ***** válasza:
88%
Üdv, nálunk a cégnél az egyik kolléga Krúbi számok posztolgatása miatt repült. Nálunk annyi van a szerződésben, hogy kötölességünk jogkövető magatartást tanúsítani és tartózkodni kell a cég imázsának a rombolásától a magánéletben is. IT-s cég ez is, számos önkormányzatnak dolgozunk be. És lássuk be, aki szenzitív adatokkal dolgozik, attól joggal várja el a munkáltatója, hogy tartsa magát bizonyos dolgokhoz munkaidőn kívül is.
2021. aug. 26. 09:14
 15/17 anonim ***** válasza:
#14 nem ismerem Krúbit, de mi van ha én a komolyzene-kedvelőket is megosztó Schönberget teszek fel?
2021. aug. 26. 09:17
 16/17 anonim ***** válasza:
0%
Nem. Nem a cégről vagy üzleti titkokról posztoltál.
2021. aug. 26. 09:18
 17/17 anonim ***** válasza:
90%

Ha egy komolyzene-, hangverseny rendező, vagy kottakiadó cég vezetője lennék, nem örülnék, ha céghez kötődően beazonosítható beosztottam mulatósat tenne fel.

Kérdés, mennyire derült ki mindenki számára, hogy hol dolgozol.

2021. aug. 26. 12:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!