A munkáltató szólhat azért, hogy szabadidőmben miket posztolok Facebookra?
A hétvégén kicsit többet ittam a kelleténél és régi Belga meg Gangsta számokat posztolgattam Facebookra, hétfő reggel a főnököm elég rendesen leteremtett, hogy ezzel ártok a cég hírnevének. Egy IT-s cégnél dolgozok, nem multi, közepes méretű magyar.
Ezért szólhat jogosan? Most hogy van ez?
Nem tudom, kik ezek a rickemuckerek, de lehet, hogy totál meztelenül, lógó kukival pengetik a gitárt, az nem a zenei ízlés, hanem emberi jóízlés kérdése, szerintem azért szólhat a frőnök.
És igen, azt sem tudjuk, hogy matt részegen milyen szöveggel ajánlotta a zenét. :D
Én egyébként, ha a cég bemutatná azt, aki nekem programot ír, nem szeretném a facebookon azt látni, hogy az illető bármely, nekem nem tetsző párt (mindegyik ilyen :D ) plakátjait posztolja - például. De azt sem, ha természetelleneseen kerek csöcsű nőszemélyek képe alá ír primitív szövegeket. :D Következő megrendelésem a konkurrenciánál landolna. :D
"Mi van a munkaszerződésedben erre vonatkozóan? Pattoghat, de jogilag nem tud sokat tenni, máshogy viszont megszivathat. A nem a céges gépről teszed, akkor nem tilthatja meg. Egyelőre még mindenkinek lehet magánvéleménye, de amerre megyünk nem úgy néz ki, hogy ez a jogunk megmarad."
Imádom az ilyen önjelölt jogászokat. Semmiben sincs igaza, csak löki a hülyeséget. :D
Ha egy komolyzene-, hangverseny rendező, vagy kottakiadó cég vezetője lennék, nem örülnék, ha céghez kötődően beazonosítható beosztottam mulatósat tenne fel.
Kérdés, mennyire derült ki mindenki számára, hogy hol dolgozol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!