Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kiteszik a moratorium alatt?

Kiteszik a moratorium alatt?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Adott egy nő, aki bár még bevan jelentve a lakásunkba fel éve nem hajlando kokoltozni. A férjétől vettük meg a lakást de o elhunyt mielőtt elkoltoztek volna. A nő nem volt tulajdonos. Szerdán lesz a tárgyalás, hoztak már ideiglenesen döntést, hogy költözzön el. A kérdésem hogy jogcím nélküli a no? És hogy bár kilakoltatasi moratorium van, a jogcím nélkülire is érvényes h nem rakják ki?

Ugyvedunk szerint valószínű, de hátha tudja itt valaki ezt aki hallotta mostanság h ilyesmi történt. Nagyon kivagyunk már, azért fordulok hozzátok is hátha. Köszi mkinek.

#kilakoltatasimoratorium
2021. jún. 7. 21:42
1 2 3 4 5 6
 21/55 A kérdező kommentje:

A bíróság jogerős vegzest hozott gyorsított eljárással. Kikukdtek a levelet neki és es nekünk is hogy elkell hagynia az ingatlant. A gyorsított eljárás azeet történt meg mert mi CSOK ot vettünk fel és a csok azt mondja a veteltol számított 90 napon belül eletvitelszeruen bent kell élnünk. A tárgyalás holnap arról fog szólni, miért nem ment meg el. A lakast házasság előtt vette a férfi.

Igen, én is olvastam azóta hogy a vegrehajtok ülnek és nem mennek ki. ☹️

2021. jún. 8. 11:33
 22/55 A kérdező kommentje:
Holnap megprobaljuk azt elerni, hogy a bíróság kimondja és papírt kapjunk róla hogy MI bekoltozhetunk. Na onnantol 1 nap és arra sem fog emlékezni hol élt addig
2021. jún. 8. 11:37
 23/55 anonim ***** válasza:
Akkor beköltöztök? Ha ez a papír megvan? Így érted?
2021. jún. 8. 11:38
 24/55 A kérdező kommentje:

Nem koltozunk be(cuccokkal) csak odamegyunk és elkezdjuk a felújítást. Nameg a Ferjem 3 napos bulit tart a haverokkal.

Nem vagyok roma de úgy fogok viselkedni. Elég erős késztetés érzek rá hogy szemen kopjem. Abból látlelet sincs.

2021. jún. 8. 11:45
 25/55 anonim ***** válasza:
Nem a néni a cigány? :)
2021. jún. 8. 11:56
 26/55 A kérdező kommentje:

Az a durva hogy nem.

Én értem hogy ő a saját érdekeit nézi, de mi nagyon korrektek voltunk vele. Haladékot adtunk februárig hogy találjon lakást maganak.. Nem volt elég. És még neki van nagy pofája hogy mi oda a lábunkat be nem tesszük. Na ezért IS fogok úgy viselkedni vele, ahogy.

2021. jún. 8. 12:10
 27/55 anonim ***** válasza:
100%
Nézd én abszolút megértem hogy idges vagy miatta én is lennék. Neki sem könnyű biztos, de ti megvettétek, menjen el. Család vagytok, ti sem szarjátok a pénzt gondolom. Saját lakásotokban szeretnétek élni. Így hogy még neki áll feljebb a legkevésbé sem tudom sajnálni. Én is beköltöznék a 3,14csába. Ha ő kihasználja azt hogy nem lehet csak úgy kitenni akkor ti is kihasználhatjátok hogy ti pedig bemehettek oda mert jogotok van hozzá. A szép szó pedig nem segített. Majd írj mi volt.
2021. jún. 8. 12:29
 28/55 anonim ***** válasza:
0%

"Az egyik kedves válaszolónak üzenem aki írta hogy hülyeségeket írok, a kérdező is elmondta illetve az egész kérdésből ez sejlik kiderülni hogy a ház ki van fizetve ő, a tulajdonos, a néninek pedig semmijen joga nincsen ott tartózkodni semmilyen alapon. "

Na, ezért nem kellene neked ilyenekbe beleszólnod, mert abból ,amit javasolsz, csak a baj lesz, te meg ezzel mit is törődsz, igaz?

A nőnek egyelőre birtokjoga van, oda jelenleg a tulajdonos sem tehetné be a lábát.

A birtokjog azt illeti meg, aki az ingatlant éppen birtokolja.

A kérdező tulajdonába az ingatlan két feltétel fennállása esetén kerül, majd.

Az egyik, hogy az ingatlannnyilvántartásba be legyen jegyezve, a másik, hogy az ingatlant birtokba vegye.

Jelenleg, valószinűleg csak ezen feltételek egyike, a bejegyzés adott.

Mindenkinek mondom: attól, hogy valaki kifizet egy ingatlant, még nem kerül a tulajdonába. Akkor sem, ha ügyvéd által ellenjegyzett adás-vételi szerződés van a birtokában és igazolni tudja a kifizetést is.

A jog mindig azt tekinti tulajdonosnak, aki a nyilvántartásban szerepel. Ezen kívül van kétféle nyt-n kívüli tulajdonos, az örökös vagy az elbirtokló és vége.

2021. jún. 8. 13:37
 29/55 anonim ***** válasza:
90%
Utolsó, hagyjad már a marhaságaidat, a bíróság kötelezi a kiköltözésre, már milyen birtok joga lenne? Holnapi tárgyalás után a kérdező fogja magát és rendőrökkel, ha másképp nem megy, kirakatja.
2021. jún. 8. 13:47
 30/55 anonim ***** válasza:
2021. jún. 8. 13:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!