Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Haszonélvező vagyok.Vettem a...

Haszonélvező vagyok.Vettem a lanyomnak lakast,de a kapun lecserélték a zárat,nemtudok bemenni.Van e joga hozzá.?S en mit tehetek.?

Figyelt kérdés
2021. máj. 5. 11:22
1 2 3 4 5 6 7
 51/67 anonim ***** válasza:
91%
Kérdező, szerintem ezt játssza le a fiad és a lányod egymás között, ne te állj bosszút a tartozásért ha ez vezérel.
2021. máj. 5. 13:03
 52/67 A kérdező kommentje:
Van papir a tartozásról,, de a hogy nézne ki,hogy jelentgeti a testvérét! De maguktól nem adják szegénynek.ő dolgozott meg érte
2021. máj. 5. 13:04
 53/67 anonim ***** válasza:
95%
Pont "úgy nézne ki", ahogyan a másik testvér sz.rik fizetni. Nem kell följelenteni, be kell menni egy közjegyzőhöz, ő majd intézi.
2021. máj. 5. 13:11
 54/67 anonim ***** válasza:
83%
Én megmondanám a lányomnak, hogy ha nem adja meg a pénzt, akkor az örökséget nem fele -fele arényban fogják megkapni.És ott jócskán (nem 2 millióval , hanem annak a kamatos kamatával) kompenzálnám a fiamat.
2021. máj. 5. 13:11
 55/67 A kérdező kommentje:
Van papir arról, hogy tartoznak 2 millióval a fiamnak...de a fiam sms ere sem válaszolnak,,de akkor jó volt mikor a 2 milliót odaadta..itt csak erről van szó,,nem a lakastémáról. Tanácstalan a fiam,,, merremnenjen a 2 milliójáért,s nagyon elvan keseredve
2021. máj. 5. 13:13
 56/67 anonim ***** válasza:
96%

Nézd, ha van papír, én a fiad helyében a következőt tenném.

Megpróbálnám a testvéremet felhívni telefonon. Ha sikerül, akkor emlékeztetném a tartozásra. Megkérdezném mikor adja meg. Ha vállal valamit, akkor kérném, hogy azt írásban rögzítsük.

Ha nem érhető el telefonon, vagy nem hajlandó írásba adni, mikorra adja vissza, akkor írnék neki egy postai levelet, melyben leírnám, mi miatt akartam keresni. Leírnám benne azt is, hogy most ügyvédhez fogok fordulni, és ha nem megy másképp beperelem. Ezután azért pár hetet várnék, hátha ennek lesz hatása. Ha nem, akkor ügyvédhez mennék. Szerintem ő először felszólító levelet küldene a lányodnak. Annak nagyobb hatása van, mintha az adós magánemberként szól. De ha arra sem lép a lányod, akkor ne legyen a fiadnak lelkiismeret-furdalása. Ez esetben egy undorító csaló a testvére, aki a saját vérét is átveri. És akkor bizony polgári pert indítanánk az ügyvéddel. Aminek lesz perköltsége is, amit természetesen a lányodon fognak bevasalni. Sőt, akkor már lehet perelni úgy, hogy a fiad ügyvédi költsége is perérték, hisz az meg neki költség a lányod jogsértő magatartása miatt. És mivel van a nevén lakás, simán el is árverezhetik. Ha már erkölcsi tartása nincs, de egy csöpp józan esze igen, akkor legkésőbb itt belátja, hogy a legjobb, amit tehet, hogy megadja a tartozást. És ott már a fiadnak kell keménynek lenni, hogy nincs további határidő, meg részletfizetés. Erről még a per kezdete előtt lehetett volna egyezkedni.

A viszony nyilván meg fog romolni köztük, no de egy csaló rokonnal ki akarna jóban lenni?

2021. máj. 5. 13:17
 57/67 Thispain ***** válasza:
76%
Szerintem akárhogy is néz ki, jelentsétek fel.
2021. máj. 5. 13:19
 58/67 anonim ***** válasza:
31%

52: ha akarod, felsorolom...

Bár én nem állítottam magamról, hogy nálam van letéve az igazság kulcsa...

Veled ellentétben!

2021. máj. 5. 13:34
 59/67 anonim ***** válasza:
80%
A telefont sem veszik fel,akkor álljatok addig a ház elõtt,amig haza nem mennek, vagy ki nem mennek a lakásból.Nem lehet, hogy elköltöztek külföldre és azért nem veszik fel a telefont?!
2021. máj. 5. 13:36
 60/67 anonim ***** válasza:
82%

Kérdező, ilyen nincs, hogy "hogy nézne már ki, hogy pereskednek".

akkor maradj csendben (a fiaddal együtt), és könyveljétek el veszteségnek! Aztán majd a saját végrendeletedben úgy osztod meg a házad öröklését, hogy kárpótolva legyen a fiad.

De ilyen nincs, hogy kiírod nyilvánosba a panaszt, de a törvényes megoldási lehetőségeket elutasítod....

2021. máj. 5. 13:36
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!