Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mikor válhat érvénytelenné a...

Mikor válhat érvénytelenné a kézi aláírás?

Figyelt kérdés

Egyre többen kapják meg a lehetőséget a Digitális Állampolgár applikációban digitális aláírásra. Láthatóan hajlunk egyre inkább a hagyományos kézzel írott aláírások háttérbeszorulása, s végül feltételezhetően teljes kivonása felé.

Mit gondoltok? Mikorra várható, hogy a kézzel írott aláírás már ne legyen hiteles megerősítési mód? Meddig él még a kézi aláírás a hivatalos ügyekben, ALÁÍRÁSBAN?

tegnap 18:08
 1/4 anonim ***** válasza:
47%

És mit kezdesz vele, hogy mit gondol, hogy mikor? Ami digitális, az mindig könnyen hamisítható lesz.

Én a kézírás híve vagyok.

A kézírásod olyan, mint egy genetikai lenyomat: egyedi.

tegnap 18:11
 2/4 Koplárovics Béci ***** válasza:
Addigra úgysem tud már senki kézzel írni, csak pötyögni.
tegnap 18:21
 3/4 anonim ***** válasza:
50%

Ameddig lesz papír alapú ügyintézés, addig biztosan lesz aláírás is. Szerintem habár a digitális ügyintézés lesz egyre dominánsabb, nagyon sokáig megmarad még a lehetőség papír alapú ügyintézésre, főleg állami hivatalokban. Ezt azért mondom, mert ha kötelezhető arra, mert senki nem kötelezhető arra, hogy birtokoljon elektromos eszközt, létesítsen e-mail címet, stb. Például egy hajléktalannak lehet van hivatalos intézni valója, de nincs pénze egy olcsó elektromos kütyüre se, és használni se tudná.

Ami viszont szerintem a kézi aláírásnál sokkal inkább ódivatú és Magyarországon a hivatalok még mindig szerelmesek belé, az a pecsét! A középkorban viaszból lehetett nagyon szépeket pecsételni, de ma már tök felesleges, amikor azon mérgelődik veled az ügyintéző néni, hogy hiányzik a rohadt pecsét a papír aljáról, és így semmit nem ér a papír.

tegnap 18:53
 4/4 anonim ***** válasza:

"A kézírásod olyan, mint egy genetikai lenyomat: egyedi."

Egy olyan aláírást az alsós unokaöcsém tudna hamisítani, ami nem tűnne fel egy átlagos ügyintézőnek.

tegnap 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!