Támogatnátok, ezt a fegyvertörvény javaslatot?
Elsőnek is 2 célra lehetne lőfegyvert tartani.
1. Gyűjtési cél
Követelményei;
- büntetlen előélet
- fizikailag, mentálisan egészséges
- középiskolai végzetség
- Elméleti, gyakorlati vizsga
- orvosi vizsgálat
- pszichológiai vizsgálat.
Darabszám korlátozás nincs, pisztoly, sörétes, golyós, hangtompító tartható.
Otthonvédelmi célú lőfegyver tartás
Követelményei:
- büntetlen előélet.
- pszichológiai vizsgálat.
- orvosi vizsgálat.
Ezzel az engedéllyel csak dupla, vagy bock sörétes tartható gyorsabb folyamat.
Viselési engedély
- engedélyeztetőnek rendelkeznie kell tartási engedéllyel.
- egy elméleti/gyakorlati tanfolyamon kell részt venni
- vizsga
Csak pisztoly viselhető, és csak jhp, vagy jsp lőszerrel viselhető.
Engedély nélkül tartható eszközök
16 J légpuska
Flóbert
Szerelt gumilövedékes fegyver
Taser
Illetve a jelenlegiek
# 90:
Én nem enyhítenék semmit, az, hogy a Vizsgán 90 %-ot kérnek, és 25 vizsgázóból 14-en megbuknak, teljesen rendjén van, nem szeretném, ha mindenki össze-vissza Margolin - Kozlice - Glock-al rohangászna, de ugyanakkor a Kötelező Sportlövészet mellett bevezethetnék a Gyűjteményi és Munkavégzési célú fegyvertartást, "enyhítő" jelleggel.
Elhiheted, hogy Én is az AR-15-ösömet csak Munkacélúan használnám, meg Élménylőtéren, más kezébe nem adnám, max Jó felügyelettel, és Lőszert is lövészet előtt félórával venném meg.
Szlovákiában élek. Nálunk lényegében hasonló a törvény. Nekem van viselésim,sport, gyűjtőim és munkavégzési fegyver engedélyem.
Amit hiányolok az a gyakorlati vizsga hiánya. Soknak van úgy fegyvere hogy használni nem tudja és önveszélyes vele
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!