Gumilövedékes fegyver tartására, viselésére milyen szabályok vonatkoznak az új fegyvertörvény szerint?
Mikori ez az "új" fegyvertörvény?
Egyébként nem kell hozzá engedély, viselni sehol nem szabad, csak a saját magánterületeden.
Úgy tudom, mostanában különben is enyhítenek a fegyvertartási szabályokon/elvárásokon.
Viselni viselhetsz gázpisztolyt viselési engedéllyel, ami 2000ft, a kiváltása pedig csak annyiból áll, hogy bemész a legközelebbi rendőrkapitányságra, aláírsz néhány papírt és kiváltod.
Azt hiszem valamikor tavasszal, vagy nyár elején változtak a fegyvertarás szabályai – erre gondoltam.
Tehát akkor – a fenti válasz szerint – olyan gázpisztolyra, mely gumilövedék kilövésére alkalmas, viselési engedélyt nem adnak ki.
Sajnos az új szabályozással kapcsolatban nem nagyon lehet enyhítésről beszélni…
A választ köszönöm!
Tudtommal a gumisok tekintetében nem változott semmi. A muzeélisokkal kavartak valamit.
Gázgumisra továbbra is adnak engedélyt, az viszont biztos.
"gumilövedékes muzeális és gáz-riasztó revolver" nincs. Vagy ez, vagy az.
Muzeálisra sehogy nem lehet viselésit kérni. Tartási meg nem kell, mert szabadon tartható.
Gáz-riasztóra meg simán lehet viselésit kérni. Tartani azt is szabadon lehet persze.
A "muzeális és gáz-riasztó revolver" meghatározás a Keserű Művek honlapján olvasható egy Magnum Defenderrel kapcsolatban.( [link]
Azzal tisztában vagyok, hogy gáz-riasztó fegyvert lehet otthon tartani és ahhoz, hogy közterületen magamnál tartsam, viselési engedélyt kell kérni. Az nem világos számomra, hogy olyan gáz-riasztó fegyver, mely gumilövedék kilövésére alkalmas csak otthon tartható-e?
A "muzeális és gáz-riasztó revolver"-t úgy értik, hogy van ilyen meg olyan verzió is.
Jogilag csak az számít, hogy minek vizsgázik. Ha gáz-riasztó, akkor kapsz viselésit rá. Ha muzeális, akkor nem. Pont, ahogy az előttem kommentelő is írta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!