Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szerintetek mi valójában a...

Szerintetek mi valójában a szólásszabadság?

Figyelt kérdés

2021. márc. 26. 22:38
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
42%

"Vagyis azt és úgy mondhatom el szabadon amivel nem sértem meg más személyiségi jogait."

Nem csak személyiségi jogokról van szó.

Olyan dolgokat sem szabad mondani, aminek hatására pl. más törvénybe ütköző cselekedetet hajhat végre, vagyis kb. a fidesz össze kijelentése ilyen.

2021. márc. 26. 23:14
 12/37 anonim ***** válasza:
40%
23:14 ismerve a kormány stratégiai halmazát úgy kerültetik meg veled ezt a törvényt ahogy te a boci boci tarkát el tudod fütyülni. Ezek a törvények azon a troll síkon amit ezek a szarháziak mûvelnek már rég értelmét vesztették a törvények. A törvények nem a kormányhálózatokat hivatottak akadályozni...
2021. márc. 26. 23:20
 13/37 A kérdező kommentje:
Nos, szerintem akkor teljesül a szólásszabadság, ha kifejezhetem a véleményemet anélkül, hogy akár fizikai, akár szóbeli retorziót szenvednék el tőle. Ha tehát pl. nem aláznak meg miatta. És ebben akkor az is benne van, hogy én sem alázhatok meg másokat a véleményemmel, mert akkor az ő szólásszabadságuk szenved kárt. A fizikai atrocitásokról már nem is beszélve. Vagyis a szólásszabadság bizonyos mértékig önmagát korlátozza, és ez így van rendjén!
2021. márc. 26. 23:21
 14/37 anonim ***** válasza:
-Törvények bocsi
2021. márc. 26. 23:21
 15/37 anonim ***** válasza:
Kérdezõ ilyen értelemben nincs szólásszabadság
2021. márc. 26. 23:22
 16/37 anonim ***** válasza:
Nyilván nincs és nem is kell hogy legyen korlátlanság. Pl. a zsarolás, rágalmazás, felbújtás, hamis tanúskodás stb. most is bűncselekmény. Művészetben, gondolatban, vagy egy játékban bármit megtehetsz. De a valós tetteknek következménye lesz. Nem csak a véleményre lehet jogunk, hanem a védelemre is.
2021. márc. 26. 23:35
 17/37 anonim ***** válasza:

"Nos, szerintem akkor teljesül a szólásszabadság, ha kifejezhetem a véleményemet anélkül, hogy akár fizikai, akár szóbeli retorziót szenvednék el tőle."

Tehát a logikai szerint az okés, ha én embereket biztatok arra, hogy támadjanak rád? Mivel szerinted ez is a szólásszabadság része.

"És ebben akkor az is benne van, hogy én sem alázhatok meg másokat a véleményemmel, mert akkor az ő szólásszabadságuk szenved kárt."

Az nem szólásszabadsága, ami kárt szenved, mivel azért mert csúnyát mondasz rá, még ő is megszólalhat.

A becsülete szenvedhet pl. kárt, de az nem a szólásszabadságról szól.

És pont azért kell korlátozni a szólásszabadságot, hogy ne érhessen más embereket kár.

2021. márc. 27. 00:10
 18/37 anonim ***** válasza:
Nekem az a szólásszabadság, hogy a tényeket közlik, de azokat ami nekem tetszik. Pl. ha már olyat hallok, hogy police.hu-n több a róma elkövető akit keresnek mint magyar akkor én aki ezt írta jelentem vagy felháborodva kikérem magamnak.
2021. márc. 27. 01:27
 19/37 anonim ***** válasza:
71%

"Nekem az a szólásszabadság, hogy a tényeket közlik, de azokat ami nekem tetszik."

Mondjuk a jobboldal tényleg így kommunikált az elmúlt 4-6 évben. :D

2021. márc. 27. 02:34
 20/37 anonim ***** válasza:
Egy hiú ábránd, amivel a demokrácia megetetett minket, el akarták hitetni velünk, hogy akár egy szavunk is lehet. Lásd a járványt, meg normális szakmai vitát sem lehet róla folytatni, nemhogy bármi rosszat is mondhass.
2021. márc. 27. 07:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!