Szerintetek mi valójában a szólásszabadság?
"Vagyis azt és úgy mondhatom el szabadon amivel nem sértem meg más személyiségi jogait."
Nem csak személyiségi jogokról van szó.
Olyan dolgokat sem szabad mondani, aminek hatására pl. más törvénybe ütköző cselekedetet hajhat végre, vagyis kb. a fidesz össze kijelentése ilyen.
"Nos, szerintem akkor teljesül a szólásszabadság, ha kifejezhetem a véleményemet anélkül, hogy akár fizikai, akár szóbeli retorziót szenvednék el tőle."
Tehát a logikai szerint az okés, ha én embereket biztatok arra, hogy támadjanak rád? Mivel szerinted ez is a szólásszabadság része.
"És ebben akkor az is benne van, hogy én sem alázhatok meg másokat a véleményemmel, mert akkor az ő szólásszabadságuk szenved kárt."
Az nem szólásszabadsága, ami kárt szenved, mivel azért mert csúnyát mondasz rá, még ő is megszólalhat.
A becsülete szenvedhet pl. kárt, de az nem a szólásszabadságról szól.
És pont azért kell korlátozni a szólásszabadságot, hogy ne érhessen más embereket kár.
"Nekem az a szólásszabadság, hogy a tényeket közlik, de azokat ami nekem tetszik."
Mondjuk a jobboldal tényleg így kommunikált az elmúlt 4-6 évben. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!