Szerintetek mi valójában a szólásszabadság?
Sokan úgy értelmezik, hogy joguk van bárhol, bárkinek, bármit, bármilyen stílusban mondani.
És nem csak magánemberek értelmezik így.
Ami a szíveden a szádon.
Ez jár és jogos.
Csak vannak akiknekbonyolult lelki világuk van.
Ha betiltják tenni fogok érte, hogy a betiltókat is betiltsák.
Puszi.
#8 Igen, ez a TELJES szólásszabadság. Azonban mivel társadalomban élünk az életünket törvények szabályozzák, hogy képesek legyünk együtt élni. Ezek a törvények pedig kimondják, hogy mindenkinek a joga addig terjed amíg nem sérti meg vele valaki más jogát.
Vagyis azt és úgy mondhatom el szabadon amivel nem sértem meg más személyiségi jogait. Baráti társaságban nyugodtan mondhatom, hogy a Bélát elvitték az ufók és azért van bekötve a feje, mert az ufók a végén fejre ejtették amikor lerakták a földre. Viszont nyilvános fórumon vagy újságban ezt már nem írhatom le, mert azzal megsértem a személyiségi jogait, kárt okozok neki vele. Vagy ugyanígy egy társaságban mondhatom, hogy a polgármester félrekefélt a titkárnőjével. De ha ezt leírom egy nyilvános oldalon vagy újságíróként tennék ilyet bele egy lapba, az már rágalmazás, rossz hírnév keltése, mert nem bizonyítottam és neki kárt okoz ez az állítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!