Már a máglyák is készülnek a BOSZORKÁNYÜLDÖZÉSHEZ, ami a Covid-szkeptikusok ellen megy?
Demokráciában létezik az ún szabad véleménnyilvánítás, szebb nevén szólásszabadság. De valamiért úgy látom, hogy ez a kovid téma agy nagyon kényes é tabu dolog kezd lenni, mert aki picit is megkérdőjelez valamit ezügyben, az egyből tömeggyilkos, vírustagadó (még aszótól is röhögőgörcsöt kapok), anarchista stb. Miért nem működik a "hallgattassék meg a másik fél is"? Miért nem lehet érvelni, miért nem lehet mindkét oldal véleményét meghallgatni és korrekt VITA keretében ütköztetni?
Mielőtt bárki engem megbélyegezne: nem vagyok vírus és járványtagadó! Csak ez a mai közvélekedés és eljárásmód minden egészséges igazságérzetű embernél kiveri a biztit.
Kérdező, mi zavar téged a mai eljárás módban?
Az, hogy fel kell venni napi 2x0,5 órára maszkot? Vagy, hogy nem érzed a másik ember büdös pofáját a buszon/villamoson a maszk miatt, vagy, hogy nem mehetsz be dolgozni full betegen, úgy mint 1-2 éve vagy melyik része zavar?
Engem pl. semmiben nem korlátoz, hogy naponta kb. 35 percet maszk van rajtam, vagy, hogy többet mosok kezet. Sajnálom, hogy ettől sok ember ki van, de azokat minek neveznéd, ha nem idióta állatnak?
Nem mindegy, hogy mit jelent a Covid-szkeptikus.
Ha azokról van szó, akik szerint nem is létezik ez a vírus és nem gond, akkor azok menjenek a pcsába, hülyéket nem kell meghallgatni, úgysem tudnának érveket hozni.
Ha azokról, akik szerint létezik, de nem olyan veszélyes a vírus...hát...az már egy érdekesebb történet, de alapvetően nem őket szidják az értelmesebb emberek.
#5 vagyok
Amelyik nagyokos lepontozta a válaszom, akár le is írhatná, hogy mi a problémája.
Azt ugye tudod, hogy a szólásszabadság épp ennek az ellenkezőjét jelenti? :)
Emberi jogok egyetemes nyilatkozata
Az Emberi Jogok Egyetemes nyilatkozatának 19. paragrafusa (1948) szerint a szólásszabadság elidegeníthetetlen jog. „Minden személynek joga van a vélemény és a kifejezés szabadságához, amely magában foglalja azt a jogot, hogy véleménye miatt ne szenvedjen zaklatást, és hogy határokra való tekintet nélkül kutathasson, átvihessen és terjeszthessen híreket és eszméket”.
Az Európai Emberi Jogi Bíróság egy 1976-os határozata úgy fogalmaz, hogy „a szólás szabadsága nemcsak azokra az 'információkra' és 'eszmékre' vonatkozik, amelyeket az emberek jó néven vesznek […], hanem azokra is, amelyek bántják, felháborítják vagy zavarják […] a lakosság bármely részét”.
Forrás wikipedia
"Nem érdekel, szerintem is kamu ez az egész kófity járvány. Egy embert sem ismerek aki elkapta volna"
Az a kisebbik probléma. De rajtad kívül még van így pár milliárd ember a világon. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!