Válás esetén, ha enyém a ház amiben élünk, akkor van esély, hogy én kapjam meg (apaként) a gyermekfelügyeletet?
A ház már házasság előtt az enyém volt, 100%-os tulajdon és hitelmentes. Feleségemnek nincs saját ingatlana, de a szüleihez vissza tud menni. Egy 4 éves kislányunk van.
Egy bíróság nyilván nem mondhatja azt nekem, hogy hagyjam el a saját házamat. Viszont a gyerek sorsa bizonytalanná válhat, ha az anyjához kerül, ami 10/9 esetben mégis így van. Ha tehát a gyerek érdekeit nézzük, akkor értelemszerűen nálam kell maradjon.
Lehet ennek jó a vége? Vagy akkor is az anyjának adja a lányomat a bíróság, ha a sorsa bizonytalanná válik (a nagymamájáéknál tudnak csak nyomorogni vagy albérletben)?
Ha a feleségnek lesz hol laknia a gyerekkel, és nincs egyéb körülmény, nem feltétlenül te kapod meg.
A ház nem minden.
“Viszont a gyerek sorsa bizonytalanná válhat, ha az anyjához kerül,”
Éspedig?!
4 éves. Hát ahhoz nagyon durva indokok kellenének, hogy te kapd meg.
Pl. drog, alkohol, elhanyagoltság, züllött életmód, nem dolgozik, nem törődik a gyerekkel, durva, idegbeteg, stb.
Csupán az a tény, hogy a nagyszülőknél fognak lakni átmenetileg, nem alapozza meg, hogy megkapd a kislányt.
Téged is górcső alá vesznek.
"Egy bíróság nyilván nem mondhatja azt nekem, hogy hagyjam el a saját házamat."
De, akár azt is mondhatja.
"Kivételesen indokolt esetben a bíróság a házastársat a másik házastárs kizárólagos tulajdonában álló lakás kizárólagos használatára is feljogosíthatja, ha a lakáshasználatra jogosult kiskorú gyermek feletti szülői felügyeleti jog gyakorlása ezt a szülőt illeti meg és a kiskorú gyermek lakhatása másként nem biztosítható."
#3 igen, itthon nagyon igazságtalan az egész
#4 de itt nem áll fenn "kivételesen indokolt" eset, nem vagyok bántalmazó, alkoholista, tud hova menni az anyja, munkaképes, stb.
5-ben megadtad a választ: tud hova menni az anya.
Akkor meg?
Nézd, ESÉLYED van. Ugyanúgy tudsz lakhatást biztosítani a gyereknek, mint az anyja. De egy 4 évest (ahogy más már írta), a mai Magyarországon csak akkor ítélnek az apjának, ha az anyja nagyon durván alkalmatlan a nevelésére (pl. alkoholista, drogos, prostituált stb.)
Vagyis neked van esélyed, de nagyon kicsi. Mint a lottó ötösre egyetlen szelvénnyel.
Kérdező, ennél milliószor erősebb érv, hogy a gyerek kihez kötődik jobban.
Gondolom az anyja legalább 1-2, de akár 3 évig is kettesben otthon volt vele. Utána ő szoktatta be oviba, ő maradt otthon vele, amikor beteg volt. Ehhez képest huszadrangú kérdés, hogy egy húszszobás villában lakna kettesben az egyik szülőjével vagy egyetlen szobán osztozna a másikkal.
Miből gondolod? :D Ott voltál nálunk a paplan alatt? Még most is együtt élünk, soha nem lakott külön az anyjával.
A kislány pedig nagyon apás, és mivel még a válóper nem indult el nem kérdezték meg tőle, de én 80%-ra azt mondom, hogy inkább engem nevez majd meg, ha választania kell. A párom szigorral nevel, én szeretettel, úgyhogy szerintem ez nem kérdés. De te biztos jobban tudod, ezen az oldalon ahogy látom mindenki okosabb mindenkinél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!