Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Válás esetén, ha enyém a ház...

Válás esetén, ha enyém a ház amiben élünk, akkor van esély, hogy én kapjam meg (apaként) a gyermekfelügyeletet?

Figyelt kérdés

A ház már házasság előtt az enyém volt, 100%-os tulajdon és hitelmentes. Feleségemnek nincs saját ingatlana, de a szüleihez vissza tud menni. Egy 4 éves kislányunk van.

Egy bíróság nyilván nem mondhatja azt nekem, hogy hagyjam el a saját házamat. Viszont a gyerek sorsa bizonytalanná válhat, ha az anyjához kerül, ami 10/9 esetben mégis így van. Ha tehát a gyerek érdekeit nézzük, akkor értelemszerűen nálam kell maradjon.

Lehet ennek jó a vége? Vagy akkor is az anyjának adja a lányomat a bíróság, ha a sorsa bizonytalanná válik (a nagymamájáéknál tudnak csak nyomorogni vagy albérletben)?

tegnap 23:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha a feleségnek lesz hol laknia a gyerekkel, és nincs egyéb körülmény, nem feltétlenül te kapod meg.

A ház nem minden.

tegnap 23:13
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

“Viszont a gyerek sorsa bizonytalanná válhat, ha az anyjához kerül,”

Éspedig?!

4 éves. Hát ahhoz nagyon durva indokok kellenének, hogy te kapd meg.

Pl. drog, alkohol, elhanyagoltság, züllött életmód, nem dolgozik, nem törődik a gyerekkel, durva, idegbeteg, stb.

Csupán az a tény, hogy a nagyszülőknél fognak lakni átmenetileg, nem alapozza meg, hogy megkapd a kislányt.

Téged is górcső alá vesznek.

tegnap 23:17
 3/11 anonim ***** válasza:
26%
Sajnos Magyarországon nem a gyerek sorsát nézik, szinte mindig az anyja kapja meg.
tegnap 23:37
 4/11 Justinianus ***** válasza:
36%

"Egy bíróság nyilván nem mondhatja azt nekem, hogy hagyjam el a saját házamat."

De, akár azt is mondhatja.

"Kivételesen indokolt esetben a bíróság a házastársat a másik házastárs kizárólagos tulajdonában álló lakás kizárólagos használatára is feljogosíthatja, ha a lakáshasználatra jogosult kiskorú gyermek feletti szülői felügyeleti jog gyakorlása ezt a szülőt illeti meg és a kiskorú gyermek lakhatása másként nem biztosítható."

tegnap 23:41
 5/11 A kérdező kommentje:

#3 igen, itthon nagyon igazságtalan az egész

#4 de itt nem áll fenn "kivételesen indokolt" eset, nem vagyok bántalmazó, alkoholista, tud hova menni az anyja, munkaképes, stb.

ma 00:31
 6/11 anonim ***** válasza:

5-ben megadtad a választ: tud hova menni az anya.

Akkor meg?

Nézd, ESÉLYED van. Ugyanúgy tudsz lakhatást biztosítani a gyereknek, mint az anyja. De egy 4 évest (ahogy más már írta), a mai Magyarországon csak akkor ítélnek az apjának, ha az anyja nagyon durván alkalmatlan a nevelésére (pl. alkoholista, drogos, prostituált stb.)

Vagyis neked van esélyed, de nagyon kicsi. Mint a lottó ötösre egyetlen szelvénnyel.

ma 00:55
 7/11 A kérdező kommentje:
Tud hová menni, csak az én lehetőségeimhez képest az nagyon nem ideális. Mitől lenne az, hogy a nagymamához mennek nyomorogni ahol lesznek majd ketten egy szobában? Vagy fizet egy albérletet, ami még tartásdíjjal együtt is elviszi az összes pénzét főleg úgy, hogy amúgy anyuka nagyon szeret saját magára költeni? Ez sehogy sem normális. Szóval nem, nem UGYANÚGY tudok biztosítani a gyerek számára jó életkörülményeket, hanem sokkal jobban. Remélem, hogy a bíróság ezt látni fogja.
ma 00:59
 8/11 anonim ***** válasza:

Kérdező, ennél milliószor erősebb érv, hogy a gyerek kihez kötődik jobban.

Gondolom az anyja legalább 1-2, de akár 3 évig is kettesben otthon volt vele. Utána ő szoktatta be oviba, ő maradt otthon vele, amikor beteg volt. Ehhez képest huszadrangú kérdés, hogy egy húszszobás villában lakna kettesben az egyik szülőjével vagy egyetlen szobán osztozna a másikkal.

ma 01:05
 9/11 A kérdező kommentje:

Miből gondolod? :D Ott voltál nálunk a paplan alatt? Még most is együtt élünk, soha nem lakott külön az anyjával.

A kislány pedig nagyon apás, és mivel még a válóper nem indult el nem kérdezték meg tőle, de én 80%-ra azt mondom, hogy inkább engem nevez majd meg, ha választania kell. A párom szigorral nevel, én szeretettel, úgyhogy szerintem ez nem kérdés. De te biztos jobban tudod, ezen az oldalon ahogy látom mindenki okosabb mindenkinél.

ma 01:12
 10/11 A kérdező kommentje:
Meg mi az, hogy 3 évig otthon volt vele? Mert ha beteg volt a kislány, akkor én már délután nem is jöttem haza a munkából hogy vele legyek, kisegítsem a páromat? Ásd el magad, nagyon gáz vagy...
ma 01:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!