Már a máglyák is készülnek a BOSZORKÁNYÜLDÖZÉSHEZ, ami a Covid-szkeptikusok ellen megy?
Demokráciában létezik az ún szabad véleménnyilvánítás, szebb nevén szólásszabadság. De valamiért úgy látom, hogy ez a kovid téma agy nagyon kényes é tabu dolog kezd lenni, mert aki picit is megkérdőjelez valamit ezügyben, az egyből tömeggyilkos, vírustagadó (még aszótól is röhögőgörcsöt kapok), anarchista stb. Miért nem működik a "hallgattassék meg a másik fél is"? Miért nem lehet érvelni, miért nem lehet mindkét oldal véleményét meghallgatni és korrekt VITA keretében ütköztetni?
Mielőtt bárki engem megbélyegezne: nem vagyok vírus és járványtagadó! Csak ez a mai közvélekedés és eljárásmód minden egészséges igazságérzetű embernél kiveri a biztit.
"Amelyik nagyokos lepontozta a válaszom, akár le is írhatná, hogy mi a problémája."
Vélhetően mentális problémákkal küzdenek. Szard le őket.
"mert aki picit is megkérdőjelez valamit ezügyben, az egyből tömeggyilkos, vírustagadó"
Hol?
"Az, hogy fel kell venni napi 2x0,5 órára maszkot?"
Nem ez zavarja az embereket. Jelenleg nem olyan durva a mindennapjaink korlátozása. Persze van néhány kivétel: mostanában egyre gyakoribb, hogy szolgáltatások, egészségügyi ellátások állnak le, mert a személyzet egyik embere korona gyanús lett - ez erősen megkérdőjelezhető. Meg aztán ott van a teljes határzár, ami meg az emberek szabadságérzetét zavarja - teljesen jogosan.
Mindezek ellenére jelenleg jó időket élünk, nem akarja minden kormány mindenáron a gazdaságot bedönteni. Nem úgy, mint márciusban, amikor mintha ez egy kifejezett cél lett volna, úgy zártak be mindent és vezették be a korlátozásokat a pánik közepette. Nem beszélve az egészségügy korlátozásáról (elmaradt kezelések, csak sürgős esetek ellátása), ami ki tudja, milyen károkat okoz hosszú távon.
Pedig márciusban pl. Magyarországon semmi nem volt ahhoz képest, mint most, de nyilván felébredt a világ a romantikába áthajló karantén mámorból, és rájöttek arra, amit az értelmesebb emberek már akkor is sejtettek, hogy bizony a semmiből nem lehet megélni, és nem lehet olyan intézkedéseket hozni, amelyek súlyosabban magánál a vírusnál (mert márciusban ez történt).
Kérdés, hogy ez így tartható-e, vagy megint lesz majd egy pánikkeltő média meg egy hangos kisebbség, akik lezárásokat és keménységet követelnek, amire majd a kormány meghajol. Pl. a mai napig vannak olyan emberek, akik értetlenül állnak azelőtt, hogy 1-1 termelő üzem mégis miért nem zárt még be ilyen magas fertőzöttségnél - kérdem én, akkor mitől fog működni a gazdaság? Remélhetőleg nem lesz gond, de én úgy gondolom, hogy az ún. "vírustagadók" (nem az idióták, akik magát a vírust tagadják, hanem értelmes, érvelni tudó emberek) azért kezdtek el most egy kicsit hangosabbak lenni, mert ők maguk is attól félnek, hogy megint nagyobb károkat okozunk mi magunk, mint amit a vírus.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!