Homo és egyéb fobiák miért nem tartoznak valami szabadságjog alá?
Most a szokásos cirkusz kapcsán ugrott ez be. Ha valaki valamilyen fob, legyen most homofob, de lehetne rasszista, antiszemita bármi, ha úgymond ezt nem engedik neki azzal nem korlátozzák úgymond a jogaiban?
Mert ugye akkor lényegében nem mondhatja ki a saját személyes véleményét, lényegtelen, hogy most kiket nem szeret és milyen okból nem szereti, de ugye ezt ha meg meri említeni akkor szinte közellenség lesz.
Nálunk ez még nem is annyira meredek, de pl amerikában sem hallottam olyanról még, hogy valaki amiatt perelt volna, mert, hogy nem engedik pl hogy rasszista legyen, holott ugye ott kb mindenhez is joga van mindenkinek és mindenért is lehet perelni.
Remélem azért sikerült nagyjából körülírnom, hogy mi ami érdekel, hogy úgymond jog szerint mi a fontosabb, ne utáljon senkit és semmit, vagy legyen szabad véleménye.
"szitkozódásokat, utálatot stb keltett" És? Nem tehette meg? Letartóztatták? Az volt a kérdésed, hogy pl. az ő fóbiája miért nem tartozik valami szabadságjog alá. Bíróság elé került? Beperelték? Az ég világon semmi baja nem lett. Jó nagy reklámot csinálta könyvnek, de semmi baja nem lett.
Egyébként csak kíváncsiságból: "szitkozódásokat, utálatot stb keltett" Hol? Idéznél? Nem követem a témát, erről a könyvről is innen hallottam először, de úgy látom te jól téjékozott vagy a témában.
engem nem zavarnak a rasszistak es a homofobok, amig otthon a negy fal kozott csinaljak, de ne toljak mar a suttyo muveletlen velemenyuket az arcomba.
ismeros ugye ?
9
Őt se bántotta senki. Ha véleményt mond másokrol, akkor mások is véleményt mondanak róla. Nem értem hol a problémád?? Vagy csak az egyik oldalnak szabad szidnia a másikat mert forditva már nem szorakoztató. A legjobb hogy erre az egyenlöség nevében panaszkodsz. :D
„Tehát felhoztad Amerikát példának. Ott ahol a Washington redskins csapat neve rasszista. A uncle Bens rizs neve rasszista. A Rushmore hegy rasszista. A jóbaratok sorozat rasszista. Vagy JK Rowling transfób. Nem folytatom.”
Ezek közül talán Rowling transzfób, de a többi picitsem rasszista.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!