Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nem féltek a szabadságjogaitok...

Nem féltek a szabadságjogaitok megnyírbálásától a járványra hivatkozva?

Figyelt kérdés
Már most elkezdték a riogatásokat és korlátozásokat itt Ausztriában, amikor elvileg októberre igérik a csúcspontot. Pl. a munkáltató már nem enged haza, hacsak nem akarsz 2 hét fizetetlen szabit. A maszkviselést még eddiginél is jobban vasökölel tartatják be. Tudom hogy ezek elsőre nem hangzanak olyan dúrvának, de az sem lesz az amikor betiltsák majd a kézpénzt a vírusra hivatkozva vagy amikor majd fegyver kkel fognak otthonainka kényszeríteni? És ennek most addig kell mennie amíg egy darab koronavírusos nem marad a világon? Ez olyan mintha azt kérnék hogy írtsuk ki az influenzavírust: egyszerűen lehetetlen.
2020. júl. 24. 15:51
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
82%

Hogy érted hogy nem enged haza a munkáltató? Mármint hogy ide Magyarországra? Az a határátlépés miatt lehetséges.

De most komoly a maszkviselés miatt félted a szabadságjogaidat? Lehet hogy rá pont nem, de ha veszélyeztetett lennél a vírussal szemben és elkapnád, baxhatnád a szabadságjogaidat.

Nyugi senki sem fog fegyverrel kényszeríteni semmire.

2020. júl. 24. 16:03
 2/40 A kérdező kommentje:
Oké, majd meglátjuk hogy ugyanezt fogod-e mondogatni fél év múlva.
2020. júl. 24. 16:05
 3/40 anonim ***** válasza:
80%
Én is ezt mondom, az röhög aki utoljára röhög
2020. júl. 24. 16:07
 4/40 A kérdező kommentje:
Attól félek hogy a végén senki sem fog röhögni...
2020. júl. 24. 16:10
 5/40 anonim ***** válasza:
81%
És miért is? Mert a sok kényes hisztizik a maszk meg a biztonsági intézkedések miatt, persze hogy terjedni fog továbbra is.
2020. júl. 24. 16:11
 6/40 anonim ***** válasza:
34%
Jókor jött ez a vírus, talán gatyába rázza az elkényesedett embereket.
2020. júl. 24. 16:12
 7/40 anonim ***** válasza:
84%

Pont a hozzád hasonló idióták miatt terjed így a vírus, "kedves" kérdező! Ha a hozzád hasonlóak nem hisztiznének, hanem viselnék a maszkot, amikor kell + csak akkor hagynák el az otthonaiakat, amikor szükséges (pl. munka, bevásárlás), akkor nem terjedt volna el Ausztriában így a vírus. Meg nem hurcolná be ide a sok barom sem, akik ide-oda ingáznak. Mondjuk itthon is egyre több sajnos az olyan, akinek derogál az intézkedések betartása, mert "jaj, én úgysem kapom el, mert erős a szervezetem". De attól még hordozó lehet az illető. Én is lehetek, pedig fiatal vagyok és erős az immunrendszerem. De pl. anyukámnak magas vérnyomása van, és nem fiatal már. Nem szívesen nézném, hogy a kórházban fekszik lélegeztetőn.

Az intézkedések betartásával nemcsak magad véded, hanem másokat is. Bár ugye, tipikus magyar lévén - akinek nem inge, ne vegye magára -, te is csak sírni tudsz.

2020. júl. 24. 16:16
 8/40 A kérdező kommentje:
Visszatérve a maszkhasználatra: Milyen fajta szövetből állítják elő ezeket az olyan csodás, olyan életmentő maszkokat hogy csak kifelé szűri a levegőt befelé meg nem? Mert ugyebár ezzel csak másokat védünk meg magunkat nem. Csak talán nem azért hogyha megbetegedünk akkor ne lehessen azt a maszk haszontalanságára fogni, vagy hogy így szabadon mindenkire ráragaszhassák a rongyokat olyan jelszóval hogy te is hordozó lehetsz?
2020. júl. 24. 16:30
 9/40 anonim ***** válasza:
27%
Sajnos többek között pont erre megy ki a játék. A diktatúrát akarják még keményebbé tenni.
2020. júl. 24. 16:43
 10/40 anonim ***** válasza:
81%

"Nem féltek a szabadságjogaitok megnyírbálásától a járványra hivatkozva?"

Nem.

Az életemet és egészségemet féltem, meg a szüleimét, idős rokonaimét, minden ismerősömét és családtagomét.

Igen érdekes, hogy amikor a facebook-ról van szó, meg youtube-ról, a twitterről és egyéb nyalánkságokról, amikor mindenhol térfigyelők kerülnek beépítésre, a mobilokkal lehet fizetni és így nem csak azt lehet már lenyomozni, hogy merre jártok, kivel és mit beszéltek, mire kerestek rá az interneten, hanem azt is hogy pontosan hol és mire költöttétek a pénzeteket, akkor valahogy eszetekbe sem jut félteni a szabadságjogaitokat.

Helyette ti magatok írtok ki előre mindent magatokról, ti töltötök fel a netre mindenféle képeket, videókat, oda írjátok meg a legszemélyesebb gondolataitokat is.

2020. júl. 24. 16:56
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!