Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nem féltek a szabadságjogaitok...

Nem féltek a szabadságjogaitok megnyírbálásától a járványra hivatkozva?

Figyelt kérdés
Már most elkezdték a riogatásokat és korlátozásokat itt Ausztriában, amikor elvileg októberre igérik a csúcspontot. Pl. a munkáltató már nem enged haza, hacsak nem akarsz 2 hét fizetetlen szabit. A maszkviselést még eddiginél is jobban vasökölel tartatják be. Tudom hogy ezek elsőre nem hangzanak olyan dúrvának, de az sem lesz az amikor betiltsák majd a kézpénzt a vírusra hivatkozva vagy amikor majd fegyver kkel fognak otthonainka kényszeríteni? És ennek most addig kell mennie amíg egy darab koronavírusos nem marad a világon? Ez olyan mintha azt kérnék hogy írtsuk ki az influenzavírust: egyszerűen lehetetlen.
2020. júl. 24. 15:51
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
80%

"Mégis Pesten van a legtöbb fertőzött a lakosságszámra vetítve, pedig vidéken kb. mindenki leszarja a maszkos bohóckodást"

Csak nem arrafelé laknak a legsűrűbben? Micsoda rejtély volt, szívesen a megoldásért :D

"Még mindig nem értem hogy visszafelé miért nem véd."

Mert csak az arcodat takarja a maszk.

2020. júl. 24. 17:25
 22/40 anonim ***** válasza:
36%

"Csak nem arrafelé laknak a legsűrűbben? Micsoda rejtély volt, szívesen a megoldásért :D"

A vidéki nagyvárosokban ugyanolyan tumultus tud lenni a tömegközlekedési eszközökön vagy a boltokban. Mégis sokkal kevesebb a fertőzött.

2020. júl. 24. 17:31
 23/40 anonim ***** válasza:
80%

"A vidéki nagyvárosokban ugyanolyan tumultus tud lenni a tömegközlekedési eszközökön vagy a boltokban. Mégis sokkal kevesebb a fertőzött."

Kevésbé sűrűn lakott területen értelemszerűen a tumultus is ritkább és kevesebb embert érint. Magától értetődik, hogy átlagban jóval kevesebb lesz a fertőzött.

2020. júl. 24. 17:33
 24/40 anonim ***** válasza:
0%

Nemcsak a szabadságjogokat nyirbálták meg, hanem az államkasszát is:

[link]

2020. júl. 24. 18:21
 25/40 anonim ***** válasza:
53%
Legalább nem mászkál mindenki össze-vissza, mert már kínjukban nem tudják mit csináljanak!
2020. júl. 24. 22:51
 26/40 anonim ***** válasza:
100%

"Még mindig nem értem hogy visszafelé miért nem véd."

Kilégzéssel, köhögéssel, tüsszentéssel nyákcseppek hagyják el az embert, amiben benne vannak a kórokozók. A maszk többségüket fel tudja fogni, így nem kerül a légtérbe, jelentősen csökken a fertőzésveszély. A kijutott cseppek a levegőben egyre kisebbek és kisebbek lesznek, így már nem lehet sima maszkkal kiszűrni őket, mivel nem elég sűrű az anyag szövése hozzá. Emiatt van, hogy úgymond visszafelé nem véd.

2020. júl. 25. 10:48
 27/40 anonim ***** válasza:
4%

"Kevésbé sűrűn lakott területen értelemszerűen a tumultus is ritkább és kevesebb embert érint. Magától értetődik, hogy átlagban jóval kevesebb lesz a fertőzött."

Te sem sűrűn szoktad elhagyni a belvárost, ha ezt gondolod.

2020. júl. 25. 10:56
 28/40 anonim ***** válasza:
38%

ó, igen, az egész világ összeesküdött ellenünk!

Én nem érzem, hogy megfosztanak a jogaimtól, max azt, hogy vigyáznak rám, vigyázok magamra.

Nagyon aluliskolázottnak kell lenni ahhoz, hogy efféle összeesküvéselméleteket gyártson valaki, és képes legyen a rosszat kinézni ebből a helyzetből.

2020. júl. 26. 16:33
 29/40 anonim ***** válasza:
12%
Nekem speciel mérnöki diplomám van, és pontosan tudom, hogy hazudnak nekünk a koronavírussal kapcsolatban. Ez egyébként sem iskolázottság, hanem gondolkodni tudás függvénye.
2020. júl. 26. 18:23
 30/40 anonim ***** válasza:
90%

Mert a mérnöki ismeretek annyira relevánsak járványügyi kérdésekben...

A gondolkodni tudással pedig együtt járna olyan nyilvánvaló tények felismerése, minthogy sűrűbben lakott területen több az emberi kontakt vagyis több a fertőzés, de neked valahogy még ilyen alap dolgok sem esnek le...

2020. júl. 26. 18:29
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!