Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nem féltek a szabadságjogaitok...

Nem féltek a szabadságjogaitok megnyírbálásától a járványra hivatkozva?

Figyelt kérdés
Már most elkezdték a riogatásokat és korlátozásokat itt Ausztriában, amikor elvileg októberre igérik a csúcspontot. Pl. a munkáltató már nem enged haza, hacsak nem akarsz 2 hét fizetetlen szabit. A maszkviselést még eddiginél is jobban vasökölel tartatják be. Tudom hogy ezek elsőre nem hangzanak olyan dúrvának, de az sem lesz az amikor betiltsák majd a kézpénzt a vírusra hivatkozva vagy amikor majd fegyver kkel fognak otthonainka kényszeríteni? És ennek most addig kell mennie amíg egy darab koronavírusos nem marad a világon? Ez olyan mintha azt kérnék hogy írtsuk ki az influenzavírust: egyszerűen lehetetlen.
2020. júl. 24. 15:51
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
82%
Nem. Hisz semmivel sem leszek kevésbé szabad attól, hogy néhány maximum kisebb kényelmetlenséget okozó szabályt időnként be kell tartanom mások védelme érdekében egy járvány alatt.
2020. júl. 24. 17:00
 12/40 A kérdező kommentje:

13

Mikor mondtam én azt hogy az általad leírt dolgok nem zavarnak? Meg könyörgöm az istenért mondjál már akárkit akit ismersz és tudod hogy megfertőződött ezzel a vírussal, vicc az egész komolyan mondom.

A 14-es pedig még mindig nem érti hogy nem a maszk a baj hanem a trendek azok. Mellesleg az újságok sorra írják meg hogy szart sem érnek a maszkok, de valamiért ez senkit sem zavar.

2020. júl. 24. 17:06
 13/40 A kérdező kommentje:
Na de hadjuk is. Mi mást is várhatnék én egy olyan népcsoporttól aki már 12 évre választott meg egy maffiakormányt.
2020. júl. 24. 17:15
 14/40 anonim ***** válasza:
77%

Milyen trendek és kinek és milyen alapon jelentenek bajt?

A maszkok hatása pedig józan paraszti ésszel is könnyen belátható. Ahogy beszélsz, ahogy lélegzel, ahogy köhögsz, folyamatosan juttatod a levegőbe a légútjaidból származó vízgőzt, nyálcseppeket, stb. Ha beteg vagy, akkor az esetleges kórokozókkal együtt. Magától értetődik, ha egy maszk felfogja a légzésed alakos elemeinek mondjuk 90%-át, az azt jelenti hogy 90%-al kisebb az esélye, hogy bárkit is megfertőzöl.

2020. júl. 24. 17:15
 15/40 A kérdező kommentje:
*haggyuk
2020. júl. 24. 17:16
 16/40 A kérdező kommentje:
17 Igen, de akkor engem miért nem véd meg? Miért csak kifelé véd?
2020. júl. 24. 17:17
 17/40 anonim ***** válasza:
67%

Mert közvetlen a te szád és orrod előtt van. Eleve arra van kitalálva, hogy ami belőled jön ki, azt fogja vissza.

Amúgy "hagyjuk".

2020. júl. 24. 17:19
 18/40 anonim ***** válasza:
54%
#17 Mégis Pesten van a legtöbb fertőzött a lakosságszámra vetítve, pedig vidéken kb. mindenki leszarja a maszkos bohóckodást. Messze van az a 90%-tól, legalábbis a legtöbb maszk esetében.
2020. júl. 24. 17:22
 19/40 A kérdező kommentje:
Még mindig nem értem hogy visszafelé miért nem véd.
2020. júl. 24. 17:22
 20/40 anonim ***** válasza:
12%
#22 Azért, mert ha maszkban megfertőzöl valakit, arról nagy valószínűséggel nem fogsz tudni, de ha téged megfertőznek úgy, hogy maszkban vagy, arról tudhatsz (ha nem tünetmentesen megy át rajtad, mint a többségen). Magyarul mert így lehet azt hazudni, hogy van értelme a maszknak.
2020. júl. 24. 17:24
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!