Sima állampolgár vagyok. Van fegyver viselési engedélyem. A kérdés az, hogyha megtámadnak és használnom kell, a rendőr megérkezéséig szabadságjogában korlátozhatom? Tehát amíg megjön megbilincselhetem (ha veszek) vagy feltarthatom addig?
Igen.
Akár tolvajt akár mást, tettenérés esetén, feltéve ha tiszta az ügy, vissza lehet tartani önhatalmat gyakorolva is, a rendőr kiérkezéséig.
Ha mégsem tolvaj, akkor viszont sz.pás van, mert személyi szabadság korlátozása áll meg és az elég súlyos bcs.
Sajnos ez nem ilyen egyszerű, és csak papíron létezik.
A BTK-ban benne van, hogy a bűncselekményen tetten ért személyt visszatarthatja a hatóság megérkezéséig.
Viszont abban a pillanatban ahogy gázpisztollyal védekezel (vagy bármi mással) automatikusan garázdaság indul ellened is. A fegyvert is lefoglalják és elkobozzák. Soha többet nem látod. Szóval ha ilyen van, akkor rohadtul ne bilincselj meg senkit, sőt a rendőrséget se hívd! Jó gyorsan és jó messzire húzz el onnan.
Miért vagytok abba a hitben hogy ne hívjon rendőrt? Miért ne??!
Megakadályoztok vele későbbi bűnügyeket, feltéve ha a rendőrség oldaláról sikeres az elfogás. (És arra is gondolj, ha látsz valakit megölni egy embert és nem teszel semmit csak homokba dugod a fejed, lehet a következő egy szeretted lesz, és ha te léptél volna időben nem történne meg)
7.-nek.
Azért te barom, mert a rendőr és az ügyész téged fog megxopatni! Te állsz majd ott fegyverrel a kezedben, a támadód meg tagad mindent.
#8 te drága barom, valószínű tisztában vagyok vele rendészetisként, úgyhogy ne magyarázz.
Had tagadjon, a fegyver valószínű be van jelentve és abból megtudják a tulajt. Ha meg nincs, akkor más úton. És jobb esetben van térfigyelő kamera mindenhol. Nagyon nagy ész lehetsz te is.
9.-nek.
Ja, SÜN leszel?
Na akkor már mindent értek, azok ilyen ostobák. Én innentől nem tárgyalok veled, mert sosem fogod felfogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!