Mi értelme a törvényeket hosszú, érthetetlen jogi szövegként megfogalmazni, ha még ennek ellenére se egyértelmű sokszor?
Ismételten felhozom a korábbi példát:
A "nem lehet népszavazást tartani nemzetközi szerződésből eredő kötelezettségről" nem azt jelenti, hogy "nem lehet népszavazást tartani nemzetközi szerződésből eredő kötelezettségről". Elég világos voltam, hogy miért vettem rossz néven azt, hogy csak én nem bírom értelmezni őket.
Ide is belinkelem, bár tudom, hogy teljesen fölöslegesen.
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog__1067..
Szerintem azért nem egyértelmű, hogy lehessen csűrni csavarni a jogi fogalmakat az ügyvédeknek, akik ebből majd egy halom pénzt keresnek.:)) Nyilván, ha olyan közérthető lenne, hogy mindenki megértse, akkor sokkal kevesebben fordulnának ügyvédhez...
Kicsit olyan ez mint az adóbevallás, azt is még diplomával is sokszor elég nehézkes értelmezni és jól kitölteni, de persze ha az illető belefárad elviszi egy könyvelőhöz aki megcsinálja pénzért rendesen. A jogszabályok is hasonló elv szerint vannak így túlbonyolítva szerintem, persze ez csak az én véleményem, nem kell hogy mindenki egyetértsen velem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!