A 33-as paragrafust miért vezették be ?
A 33-as paragrafus elvileg megtiltaná a transzneműeknek a nem váltás lehetőségét, de emögött tényleg csak ennyi van,vagy több is ?
Ennek mi az oka, van-e mögötte valamilyen más ok hogy ezt rendeletbe hozták, valamilyen nemzetet érintő oka van, vagy csak ki akarnak szúrni a transzszexuálisokkal ?
30
Ez nem az a lista, amiről szó volt, hanem egy 'Mortality and morbidity statistic-hez való kódlista.
Mi több, 04/2019 es.
Egy WHO 2020 júliusi, legfrissebb listát emlegettél, arról volt szó, hogy látni kéne.
DE MÁST csatoltál.
Sziasztok!
"Egy WHO 2020 júliusi, legfrissebb listát emlegettél"
Látom a visszaolvasás még nem megy (nem sértésből). A 24. hozzászólásomban a legfrissebb listát említettem, sehol nem írtam hogy, a WHO legfrissebb listáját 2020, júliusában adták ki. Nem adnak ki minden évben, hónapban új listát (ez nem a Magyar alaptörvény)
A legfrissebb lista az IDC -11 amit linkeltem is, közvetlenül a WHO honlapjáról.
"ICD-11 for Mortality and Morbidity Statistics" (merthogy ez a teljes cím amit te csak részben voltál hajlandó kiírni)
pedig nemmás mint:
"International Classification of Diseases 11th revision for Mortality and Morbidity Statistics"
Lefordítva annyit tesz hogy:
"A Betegségek Nemzetközi Osztályozása-11. verzió a Halálozási és Morbiditási Statisztikákhoz" (morbiditás: egy adott betegség gyakorisága) Ez alapján készítik a különböző statisztikákat (időbeni eloszlás, életkor, földrajzi hely/régió, stb) hogy, milyen betegségek, eü-állapotok milyen gyakorisággal fordulnak elő és hogy, sajnálatos módon miben haláloznak el.
Csak hogy ne kötekedj ;) [link] erről a linkről ugyan oda fogsz eljutni amit én is linkeltem.
Itt az alcímben ezt fogod találni "The global standard for diagnostic health information" fordításban: "A diagnosztikai egészségügyi információk globális szabványa" Ez alapján diagnosztizálják a betegségeket és különböző egészségi állapotokat. Az előző link a listához készült kereső oldalra mutat, hogy egyszerűbben megtaláld amit keresel és ne kelljen sok tucat oldalnyi szöveget átnyálaznod hozzá.
Az előző hozzászólásomban még le is írtam hogy, az általad vitatott részeket hol találod és hogy, milyen eltérések vannak a hazai BNO és a who ICD listája között
Megjegyzés: a jelenleg használt hazai BNO lista még az ICD-10 -es lista (amit 1992-ben adtak ki), kódokban és elnevezésekben, meghatározásokban a két lista szinte megegyezik, ebben az "F64.0 : Transz-szexualizmus" még a mentális és viselkedési zavarok fejezetben található.
BNO-10 : [link] (itt az is le van írva hogy milyen (főként szerkezeti) eltérés van az ICD-10 és a BNO-10 között)
IDC-10: [link]
Tudom, minden áron szeretnél belém kötni ( Köszönöm és értékelem hogy, ezt kulturáltan, nem gyalázkodó stílusban teszed), de kérlek, csak annyira tisztelj meg még pluszba hogy, a ténylegesen leírt commentjeimel próbálkozol.
A hozzászólásaimban, válaszaimban és a való életben is igyekszem másokkal következetes és részletes lenni, különösen egy vita során (remélem ez "kiolvasható" az írásaimból) és szeretném ezt elvárni másoktól is, különösen az irányomban, (csak azt várom másoktól mint, magamtól is) ezért megkövetem magam:
Tőled és mindenkitől elnézést kérek mert:
A 24. hozzászólásomban a WHO legfrissebb listáját "BNO -11" -ként (ami még nem is létezik) említettem nem pedig ICD -11 ként, valamint az "F64.00 : Transz-szexualizmus" kódot és elnevezést úgy tüntettem fel mintha, az a legfrissebb lista része lenne és nem a ténylegesen az ICD -11 ben található "HA60: Nemi eltérés serdülő vagy felnőtt korban" -t használtam. Az ICD-10 -es "F64.0" kód, ICD-11 es megfelelője a "HA60" (a leírás alapján)
Valamint ha ezen apró következetlenség miatt, volt félreértés a hozzászólásom értelmezésében, akkor tőled külön elnézést kérek ezért.
Puszi
Niki
Szerintem a Transzvanilla Egyesület terjesztett hamis információt és mindenkit megtévesztett.
Ismerős politikai stratégia, leírni valamit, ami nem igaz, odatenni egy linket, ami nem vezet sehova, csak kiírják, hogy törölve lett, mert incorrect infót tartalmaz és törölték.
DE a sok félrevezetett ember továbbra is, még 2 év után is hivatkozik rá.
Sziasztok!
A Mordidity ha a google fordítóba írod be akkor, a azt fogja kidobni hogy:
morbiditád, megbetegedési arányszám, beteges állapot
[link] : itt pedig a szó értelmezését találod ami lényegében az amit én is leírtam csak kicsit bő lére eresztve.
Bevallom, ezzel a szóval és magyar fordításával én is csak a mostani kis vita kapcsán találkoztam először és az értelmező szótárat kellett "elővegyem", végtére is nem egy gyakori szó ami, egy piknik vagy egy teázás közbeni beszélgetés során előkerül.
#35 (nem tudom hogy a 34-es is te vagy-e vagy hogy a korábbi anonimok közül melyik is vagy, ezért írok külön)
Pontosan milyen hamis infót emlegetsz? Csak kíváncsiságból mert, a te hozzászólásod is egy ismerős politikai stratégia: elhinteni hogy, ez a valaki vagy az a valaki hamis dolgokat állít, nem az igazat mondja, bárminemű bizonyíték, hivatkozás nélkül, majd várni hogy, ezt a kijelentésedet tényként kezeljék.
Szóval légy oly kedves, kérnék egy linket a szerinted hamis infóról.
Puszi
Niki
Még valami, ne add fel, lehet hogy, előbb utóbb csak összejön az "belém kötés" :P
Ja, és hogy, ne tudj ebbe se belekötni ;) , A válaszaimban itt ott volt elgépelés. Az "ICD" és az "IDC" ugyan azt takarja csak, egy két alkalommal félre ütöttem.
Puszi
Niki
37
Szerintem csinálj vlogot youtubera és egyéb social média platformokra,mert kevesen vannak hasonló helyzetben mint te.
Minél több emberhez jut el annál jobb,tudom vannak magyar szekcióban is youtuberek,de én a te történeteidre,észrevételeidre is nyitott vagyok.
36
Megnézheted magad a Transzvanillla oldalán.
Sziasztok!
Látom a szövegértelmezés neked sem megy valami jól. (nyugi egy jó irodalom tanár ezen tud segíteni)
A transzvanillát már az előző hozzászólásodban is emlegetted, azt állítva hogy hamis infó van az oldalukon. Én azt kértem hogy, linkelj valamit onnan ami, szerinted hamis. Nem azt hogy, írd le megint hogy, transzvanilla. Szerintem elég egyértelmű voltam. Vagy ha netán nem tudsz, akkor ne állíts ilyen dolgokat mert, az már rágalmazás ami viszont bűncselekmény:
Btk. 226. § (1) Aki valakiről más előtt a becsület csorbítására alkalmas tényt állít, híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a rágalmazást
a) aljas indokból vagy célból,
b) nagy nyilvánosság előtt, vagy
c) jelentős érdeksérelmet okozva
követik el.
Gondoltam már rá hogy, blogot írjak vagy valami hasonló, de vlogot egyenlőre semmiképp.
Egy vlog azzal járna hogy, ki kellene állnom a nyilvánosság elé, holott nekem ez soha nem volt célom, csak nyugodtan szeretném élni az életem, ha hagynák.
Valamit ha arccal és névvel kiállok mindenki elé, azzal megnőne a lehetséges atrocitások száma, ami ha csak engem érint, annyira nem fájó számomra (mert kaptam már ilyeneket, iratokba is már kötöttek bele és fogok is kapni, egyre többet ahogy haladok előre a tranzíciómmal) de ezzel akár a családomat, barátaimat is kitehetem ezeknek, mivel hogy, ismernek engem.
Most pl. épp munkát keresek, ha lenne egy nyilvános vlogom (amin ugyebár arccal illik szerepelnie az ember lányának) és a leendő munkaadó ezt látná, akkor az nem biztos hogy, előnyt jelentene, még akkor sem ha tud a transzneműségemről (ami lassan egyre nyilvánvalóbb lesz: kinézet vs iratok, meg hát amúgy sem akarok zsákbamacskát árulni a leendő, új munkahelyen)
Ugyanakkor ott az érem másik oldala is, amit te is említettél. Lehet hogy valakinek, aki épp tervezi vagy most kezd bele az egészbe, egy apró segítséget tudna nyújtani ha olvasná/látná hogy én ezt hogy, éltem meg, bizonyos dolgokat hogyan viseltem ennek kapcsán, úgy is hogy, még én is nagyon az elején vagyok (a hormonokat ápr. 14-től szedem) és szívesen megosztom másokkal az ilyen tapasztalataimat különösen ha azzal segíthetek is.
Esetleg éppen olyasvalaki olvasná, látná ezt, aki nem azért ellenséges velem és sorstársaimmal mert, zsigerből gyűlöl mindenkit aki nem olyan mint az általa idealizált ember kép, hanem mert nem elég tájékozott ezzel kapcsolatban, nem ismer ilyen embereket és ezért a szemszögünket sem érti meg, és talán egy ilyesfajta személyes beszámoló olvasása után kicsit elfogadóbbá válik.
Az a tapasztalatom a való életben is hogy, sokan azért gondolnak rosszallóan a transzokra vagy épp a melegekre mert, még nem találkozott, beszélgetett egyel sem és miután ez a megtörténik enyhül a véleményük.
Vagy olyanok is olvasnák mint pl. te is, akik csak szeretné jobban megismerni a nem túl kellemes helyzetünket, állapotunkat a mi szemszögünkből is.
Az éremnek van ugyebár éle is :P
Az életem egy bizonyos aspektusát viszont biztosan nyilvánosságra fogom hozni, mégpedig a nem- és névváltoztatásom elutasítása miatt indított bírósági per részleteit és kimenetelét, az hogy ez anonimizálva vagy arccal és névvel fog-e megtörténni az még a jövő zenéje. Ha az ügy nyilvánossága kicsit is jobb helyzetbe tudja mozdítani ezt az embertelen jogi helyzetet ami most van, akkor kötelességem ezt megtenni.
Puszi
Niki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!