A 33-as paragrafust miért vezették be ?
A 33-as paragrafus elvileg megtiltaná a transzneműeknek a nem váltás lehetőségét, de emögött tényleg csak ennyi van,vagy több is ?
Ennek mi az oka, van-e mögötte valamilyen más ok hogy ezt rendeletbe hozták, valamilyen nemzetet érintő oka van, vagy csak ki akarnak szúrni a transzszexuálisokkal ?
Sziasztok!
Mint érintett írok most nektek.
Szerintem köze van ahhoz hogy, mint a #7-es válaszoló is írta, a kormánynak kell egy ellenségkép ami ellen fel lehet tüzelni az amúgy is frusztrált, dühös lakosságot és most bennünk (LMBTI+ közösség) találta meg ezt. (volt már ilyen pl: elmúlt 8 év, migránsok, Soros György stb.) Misem mutatja ezt jobban mint ez a törvény és a közelmúlt nyíltan melegellenes történései és a kormány és kormánymédia ezekre adott reakciói.
Valamint az is állhat még a háttérben hogy tesztelgetik hogy a magyar lakosság és az EU még mit tolerál nekik, ez a törvény szembe megy az EU alapjogi charta-jával, az eu alapjogi elveivel és magával Magyarország alaptörvényével is, hiszen alapvető emberi jogoktól fosztottak meg minket vele.
Vagy még ott a legpitibb indok is ami lehetséges: nettó gonoszság és erőfitoktatás: nekik, az országnak vagy bárkinek semmivel sem lett jobb a törvény miatt, de elég sok embernek, köztük nekem is, nagyon is rossz lett így, "és csak azért is belerúgunk egy amúgy is rossz helyzetű csoportba, meg hát a többiek is látják hogy akármit megtehetünk bárkivel, akár még alapjogokat is elvehetünk bárkitől ha valamiért nem tetszenek nekünk"
Az meg különösen vérlázító hogy mindezt a járványhelyzet kellős közepén vitték véghez.
A törvényhez még annyit hogy, nem fogjuk annyiban hagyni. Ez a jogszabály már az Alkotmánybíróság előtt van az alaptörvény-ellenesség megalapítása és megsemmisítése ügyében, valamint arról nem tudok pontos számokat mondani hogy mennyi de bizonyára akad néhány kereset az enyém mellett ami közvetlenül az egyes emberek kárára hozott határozatokat támadja a különböző közigazgatási bíróságokon. Ezek a határozatok elég sok ponton sértik az alaptörvényt és egyéb jogszabályokat.
Üdv
Niki
13-"Niki"
Szerintem, hagyd az itteni propagandát, NINCS szükségünk rá.
13
Igazad adok neked,de sajnos még gumicsontnak is gyenge volt ez az egész...most a korona van a főszerepben,korábban soros stb.
A ti kis közösségetek kb senkit nem érdekel.
A fő szavazótábort (értsd nyuggersereg-és cickányok) kb nem érdekli az hogy mi van a transzneműekkel,mert nem is tudják mi az.
A tudás megáll ott hogy na xy b.uzi.
Van sok más intézkedés amivel a határokat tudják feszegetni,a transz törvény dolog erre gyenge.
Én szimplán a gonoszságra tippelnék.
Szép napot "Niki".
Sziasztok!
Ebben igazad van, itthon nem kapott nagy média figyelmet, lényegében semmit, csak az interneten lehetett róla bármit is találni, a tv, rádió, írott sajtó nem igazán foglalkozott vele.
Külföldön kicsit másabb a helyzet, még mikor csak javaslat volt, számos nemzetközi szervezet szólalt fel ellene pl. európai-parlament, Európa-tanács, az ENSZ több szervezete, az amnesty international, számos EU tagállam kormánya. Az unión belül igenis nagy visszhangot keltett csak a hazai médiában ezek nem jöttek át.
Annyit tennék még hozzá, hogy pont a velünk kapcsolatos tudatlanság az ami miatt lehet ránk "fröcsögni", mert egy átlagember nem fog utánanézni hogy mi is a helyzet, csak felül az uszításnak.
Kedves #14-es
A hozzászólásom egyáltalán nem propaganda, csak mint érintett, a véleményem írtam le a kérdés kapcsán. Az előttem szólók hasonló tartalmú hozzászólásaihoz (gumicsont, elterelés, ellenségkép, szemétség) nem írtad oda hogy "propaganda", személyesen nekem címezted. Ez alapján szerinted bárkinek lehet véleménye, de ha azt egy érintett írja ki az már propaganda? Vagy csak a transzokkal vagy így? Esetleg szimplán a személyemmel van bajod?
Üdv
Niki
16
Az átlagembereket se érdekli a transz dolog,nekik csak a bu.zik vannak maximum a látókörükben...akik fröcsögnek rátok azoknak már van némi fogalmuk a témáról de nyilván nem elég,vagy nagyon szélsőségesek.
Még az uszításra se fog felülni szinte senki,max a transzfóbok-szélsőségesek,mert annyira érdektelen téma ez a magyarok számára.
Gondolj bele random embereket végigkérdezgetnél az utcán szerintem 1-2 emberen kívül senki nem tudná mi az a 33-as paragrafus a transzokkal kapcsolatban,sokan azt se tudnák hirtelen mi az a transzneműség.
Sokan valami klasszik gyűlölködő szöveget mondanának,mások pedig a szokásos "nekem mind1 csak ne előttem csinálják".
Sziasztok.
Csak annyit tennék hozzá hogy, a plakát és média kampány előtt Sorost se nagyon ismerték a magyarok, ha megkérdeztél volna bárkit 10 éve az utcán hogy, ki is ő,a nagy többség nem igen tudta volna, legfeljebb annyit hogy valamikor már hallott róla a TV-ben, most mégis egy hatalmas kampányt tudtak ráépíteni.
Elég egy negatív hangvételű média hadjárat és bármely csoportot, kisebbséget, szervezetet, vagy akár csak egyetlen személyt is könnyen a közvélemény célpontjává lehet tenni.
Ha pedig egy olyan dolgot tüntetnek fel hatalmas negatívumként ami az emberek többségét amúgy is hidegen hagyta, nem érdekelte, vagy nem is nagyon tudott róla akkor könnyebben ellene lehet hangolni a többséget mivel ha korábban nem volt véleménye a témáról akkor egy készen kapott "véleményt" hamarabb befogad a tömeg. Egy túlnyomó részt kormány uralta médiában nem lenne nehéz dolga a hatalomnak egy általa választott csoport ellen ilyet indítani.
Üdv
Niki
17
És pont ezt használja ki az lmbt lobbi. Mert úgy tüntetik fel, mintha nem is lenne ott a szexuális fejlődési és személyiségzavarok listáján a transzszexualizmus. Pedig ott van.
A sorosfélék és másokról való tájékoztatás pedig kutya kötelessége a kormánynak. Ha pedig az országra NEGATÍV hatással van a tevékenységük, akkor csak negatív dolgokat lehet írni róluk hazugság nélkül.
Hálisten, nem a Gyurcsány-kprmány ül a nyakunkon, hogy devizahitelbe csalhassanak bennünket, vagy eladják a csillagos eget is fölülünk.
Niki-kedves lmbt lobbista; az embereket "hidegen hagyja" (:)) minden, amit titokban, a tudtuk nélkül csinálnak, és közben alattomosan nyomulnak a hosszú távú kárukra.
Mint ahogy régebben ti tettétek. De lelepleződtetek.
18
A transz-törvényre nem lehet építeni,a sorsozásra meg mingránsozásra lehetett és a mai napig lehet,főleg ha néha még 1-2 zsák krumpli is befigyel :D
Sajnálom de hiába akarod azt kelteni hogy sok embert érdekel a transztörvény, sajnos ki kell ábrándítsalak hogy nem.
De lehet jobb is mert a ti ügyeteket nem Józsi bácsi (kisnyugdíjas) és Nagy Piroska (10 gyerekes családanya) vinné előrébb.
Megvannak a megfelelő szervezetek akik segítenek benneteket,és persze léteznek olyanok is akik ellenetek vannak.
Jobb lenne ha stop soros helyett stop transz plakátok lennének ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!