Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A 33-as paragrafust miért...

A 33-as paragrafust miért vezették be ?

Figyelt kérdés

A 33-as paragrafus elvileg megtiltaná a transzneműeknek a nem váltás lehetőségét, de emögött tényleg csak ennyi van,vagy több is ?

Ennek mi az oka, van-e mögötte valamilyen más ok hogy ezt rendeletbe hozták, valamilyen nemzetet érintő oka van, vagy csak ki akarnak szúrni a transzszexuálisokkal ?

2020. jún. 19. 14:29
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
96%
Gumicsont, elterelte a figyelmet 6 egyetem alapítványba helyezéséről és a tobbirol
2020. jún. 19. 14:32
 2/43 A kérdező kommentje:

Tehát akkor azért vezették be,hogy eltereljék azt hogy 6 egyetemet alapítványba helyeznek ?

De akkor miért nem valami pozitívabb dolgot vezettek be amivel nem egy csoporttal szúrnak ki, és az miért rossz ha 6 egyetem alapítványba kerül ?

2020. jún. 19. 14:38
 3/43 anonim ***** válasza:
100%

A pozitív híren nem lehet veszekedni így nem lesz gumicsont.

Azért rossz az alapítványi rendszer mert ÁLLAMI pénzeket fognak adni MAGÁNalapítványoknak hogy gazdálkodjanak vele. Gipsz Jakab adófizető pénze eddig az államtól befolyt az oktatásba és a gyereke mehetett egyetemre ha megvoltak a pontjai. Mostantól Gipsz Jakab adoforintjai maganzsebekbe kerülnek és senki által nem választott emberek fognak arról dönteni hogy bekerulhet-e a gyereke az egyetemre. Milyen alapon?

2020. jún. 19. 14:50
 4/43 A kérdező kommentje:

Vagy úgy :O

Hát ez nagyon mocskos húzás volt az államtól....

Szomorú hogy csak így lehet erről elterelni a hírt, hogy kiszúrunk másokkal azért mert mások :(

2020. jún. 19. 14:58
 5/43 anonim ***** válasza:
97%
Pedig ezt már nem először játsza meg a fidesz, már rutinná vált. Amikor valami bődületes baromságot jelentenek be (mint pl. a netadó vagy a transzik egzálása) akkor biztos lehetsz benne, hogy a háttérben át akarnak tolni egy vagy több nagyon kényes témát.
2020. jún. 19. 15:02
 6/43 anonim ***** válasza:
20%
Azért, hogy a nemzeti-keresztyén imidzset fenntartsák úgy, hogy közben liberálisok és magyarellenesek.
2020. jún. 19. 15:17
 7/43 anonim ***** válasza:
77%
Kell nekik az ellenségkép, egyszer a bevándorlók, máskor a melegek vagy a transzok. Kell egy embercsoport, akiket kollektíven utálhatnak az emberek és akik ellen a kormàny kiállhat, hogy „igen, megcsináltuk, rendet tettünk, visszaszorítottuk a devianciát!” Ezzel nyernek maguknak szavazókat, akik aztán lelkesen bólogatnak. Közben az érintettek nem akarnak semmi rosszat, csak élni, de ez a kutyát sem érdekli sajnos. Én sem értem, mi értelme a gyűlöletnek és hogy ez miért kovácsolja össze az embereket.
2020. jún. 19. 16:59
 8/43 anonim ***** válasza:
100%

A gumicsont legfőbb jellemzője, hogy olyan téma, ami erősen megosztó, mindenki reagál rá.

Hiszen ha mindenkit érdekel és mindenkit másképp, percek alatt marakodás lesz. A marakodó embert pedig akár meg is ölheted, nem tűnik neki fel. Hát még olyasmi, amihez nem is ért.

2020. jún. 19. 17:14
 9/43 anonim ***** válasza:
100%

Én nem politizálok de ezt találtam a neten:Bába Dorottya – „Eljött az idő, hogy az interszexek előjöjjenek az árnyékvilágból”

Kanicsár Ádám András — 2020-05-02

0

Magyarországon egy új törvénytervezettel ellehetetlenítenék a transznemű személyeket abban, hogy hivatalos formában is megváltoztathassák a nemüket. A transz közösség elleni harc nem új Magyarországon, de most új, szomorú mérföldkőhöz érkezett. Transzvélemény című sorozatunkban most egy interszex személy mesél arról, hogy őt és társait hogyan érintheti a törvény.

2020. jún. 21. 10:03
 10/43 anonim ***** válasza:
42%

Volt valami vízhangja ennek a transz törvénynek ? Szinte alig érdekelte az átlag embereket,volt valami 10 fős tüntetés talán meg 1-2 internetes interjú...ennyi.

Valóban szerintem is "gumicsont" volt de ezt a szerepet most a korona vírus töltötte be igazán.

2020. jún. 24. 18:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!