Mi a véleményed a meleg házasságról?
Én leszbikusként támogatom, annak ellenére, hogy nekem teljesen mindegy, hogy lesz vagy nem lesz esküvőm. Egyszerűen jelentéktelennek tartom. De azt gondolom, hogy azok akinek fontos azok hadd házasodjanak nemtől függetlenül. Lehet, azonos neműeknek nem lehet gyereke, (mert ugye a mesterséges megtermékenyítésnél is biológiailag egy nő és egy férfi gyerekéről van szó,) de nem hinném, hogy a meleg párok miatt fog kihalni a világ.
Lehet, sokan nem fognak egyet érteni velem, de nekem ez a véleményem.
40-es válaszoló (jún. 17. 18:05): Mekkora álszent vagy! Attól függetlenül, hogy a házasságot a keresztények folyamatosan megpróbálják kisajátítani, ez nem csak a tiétek. Minden kultúrában és vallásban jelen van, az iszlámtól a buddhistákon keresztül a primitív törzsi animista közösségekig. A házasság egy emberi jog, az azzal együtt járó jogi kedvezményekkel és kötelezetségekkel. Ezt nem váltja ki az, hogy a magadfajta hetero elintézi a helyzetünket annyival, hogy elégedjünk meg azzal, hogy együtt élhetünk. Te sem érnéd/érted be annyival, hogy együtt élsz/éltél a pároddal, ahogy mi sem elégszünk meg vele. Ha pedig erre a “házasság célja a gyerek” kártyát húznád elő, akkor FYI: a gyerekhez sem kell házasság..
UI: “Szóval aki meleg az költözzön Amerikába a párjával.” —> Nyugi, a férjemmel ez a hosszútávú célunk. Semmivel sem szeretnénk annál tovább itt élni, mint amíg feltétlenül muszáj. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!