Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tehetek? Veszélybe kerültem

Mit tehetek? Veszélybe kerültem

Figyelt kérdés

Nagyon elkeserítő helyzet áll fenn.

Rendelkezem egy magyar weboldallal, ami híreket közöl. Most felkeresett egy német ügyvédi iroda, hogy jogtalanul használtam fel egy ügyfele képét és pénzt követelnek, ellenben pert indítanak a német bíróságon.

A kép egy másik magyar weboldalról lett lemásolva (konkrétan az egész cikk, szöveggel együtt, forrásmegjelöléssel) és úgy lett feltöltve a cikkbe. Egyébként nem is én szerkesztettem azt a cikket, hanem egy szerkesztőm.

De mivel csak én vagyok az impresszumban, ezért engem szólítottak fel. Közben a cikk eredeti oldalán (tehát a másik magyar híroldalon) már nincs fenn a kép, valamikor törölhették, vagy a kép törlődött a szerverről, vagy csak hiba miatt nem jön be a kép. Ezen az eredeti oldalon egyébként egy magyar fordítás van egy amerikai weboldal cikkéről, ott az amerikai oldalon még megvan az eredeti kép is!

Ráadásul már a harmadik felszólítást küldték és csak növekszik a büntetés tétele. Én nem is figyeltem eddig az emailfiókot, ahova jött ez a levél, mert tele van levélszeméttel. Most vettem csak észre, a harmadik felszólításnál.

Most már 3000 eurót követelnek, utalva a kép jogtalan használatának hosszára. Mit lehet tennem?

2020. márc. 7. 19:28
1 2 3 4
 1/35 A kérdező kommentje:

Az okozott kárt egyébként 8000 euróra becsülik, de csak 3000 eurót kérnek a bíróságon. A cikket 2016 decembere óta 840-en látták, annyian nyitották meg.

Egyáltalán áthozhatják ide a pert Magyarországra? Pénzt nem nagyon kaptam senkitől, Google adsense van fenn, de a Google 2016 óta 40 ezer forintot fizetett maximum, az oldal összlátogatottságáért, ez a cikk aligha segített jelentősen.

2020. márc. 7. 19:31
 2/35 anonim ***** válasza:
100%
Könnyen lehet, hogy csak próbálkoznak. Először csekkold le, hogy valóban létezik-e az a német ügyvédi iroda, működési engedély stb., utána hogy akinek a képét felhasználtad valóban az ügyfelük-e. Ha ezek klappolnak akkor ügyvéd.
2020. márc. 7. 19:51
 3/35 anonim ***** válasza:
100%
Ne dőlj be. Mond meg nekik nyugodtan menjenek polgári perre. Ha arra mennek és jönne a levél akkor tudod h igaz a kérésük és bíróság nélkül meglehet oldani. Nekik kell bizonyítani, hogy kárt okoztál.
2020. márc. 7. 20:16
 4/35 anonim ***** válasza:
Linkelné az a bizonyos híroldalát és a cikket?
2020. márc. 7. 20:32
 5/35 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg átverés. Egyetlen képért sem kérnek 3000eurót. Próbálkoznak. Valószínűleg hamarosan felajánlják, hogy fizess csak 1000eurót és egyezetek meg.

Ha tudod keresd meg a kép eredetét. Ki készítette, hol jelent meg. Egyébként ennek szereplenie kell az ügyvédi felszólításban is.

2020. márc. 7. 21:23
 6/35 A kérdező kommentje:

Ők szerzői jogi pert akarnak indítani, azt mondja az ügyvéd.

És hogy a kép 3 éven át jogtalanul volt használva, erre a 3 évre kérik a jogdíj befizetését, mint büntetést. A kép a neten megtalálható egyébként, egy-két oldalon szintén rajta van, de kétlem, hogy azok jogtisztán vannak használva.

De a kép eredeti forrását, készítőjét nem találom. Szóval most ott tart a dolog, hogy vagy fizetek, vagy viszik a bíróságra március közepén és akkor duplán fizetek. Elég fenyegető a dolog.

A cikket képpel együtt töröltem. Elég rémisztő a dolog :S

2020. márc. 7. 21:24
 7/35 anonim ***** válasza:
Mi a híroldalad neve,legalább hogy ném meg milyen oldal főnöke vagy.
2020. márc. 7. 21:27
 8/35 A kérdező kommentje:
Közben a kérdéses kép megnéztem, nulla metaadattal rendelkezik, seemmi informácio a készítőjéről.
2020. márc. 7. 21:28
 9/35 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem így megy hogy a bíróságon duplán fizetsz. Ha most 3000 ret kérnek nem kérhetnek 6000 ret a bíróságon.

Polgari peres úton tudják csak. MAGYARORSZÁGON. nem Németországba. Ergo a német ügyvédek semmit se érnek, nem praktizálhatnak itthon.

Kívánj sok sikert nekik.

2020. márc. 7. 21:28
 10/35 anonim ***** válasza:

Meg amúgy is. Lehet 6000 eurot kérnének. De a bíróság csal 50 eurót ítél meg...mivel nem kerestél rajta csak maximum 100ft-ot ezért nem igen fognak tudni annyi összeget bezsebelni.

Úgyhogy ne légy buta ne fizess.

2020. márc. 7. 21:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!