Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Igaz hogy az USA-ban a rendőrö...

Igaz hogy az USA-ban a rendőrök keményebb fellépést mutathatnak a bűnözők terén?

Figyelt kérdés
Ott tényleg keményebben elbánhatnak a rendőrök a bűnözőkkel, mint itt ? Például úgy tudom ott többször halnak meg a bűnözők, mert például lelövik őket, mint itt.

2014. jún. 26. 17:41
1 2 3 4 5
 31/49 #Gábor# ***** válasza:
Amúgy, ha már - "hála a Teremtőnek" - jogállamiság van Magyarországon, azért kérdezz meg néhány embert, aki nem rendőrt, hogy ő is ennyire örül-e neki. Hogy szerinte is olyan jó-e ez a jogállam, ami ma Magyarországon van. Tudod, sokan úgy gondolják (nem rendőrök!), hogy ma Magyarországon a bűnözőknek több joguk van, mint a jogkövető állampolgároknak! Akkor ők is rosszul gondolkodnak, ezek szerint!? :)
2014. jún. 27. 14:01
 32/49 #Gábor# ***** válasza:
68%

És még egy kis jogállam, mert "hála a Teremtőnek" az van Magyarországon, erre akár egy kérdést is indíthatnál az egyéb kérdések témakörben. Kíváncsi lennék, mit gondolnak az emberek (függetlenül attól, hogy rendőrök vagy sem) a jogállamról.

Mert én azt látom, hogy ez már nem jogállam, hanem a "kizárólag jogok állama". Ma már mindenkinek joga van mindenhez. Véleménynyilvánítás ugye, ne menjünk messzire. De hogy néz ki ez a véleménynyilvánítási szabadság? Oda-vissza b*zeráljuk egymást, ha nem egyezik valakinek a vélemény a miénkkel, leminősítjük, ha nem tetszik a véleménye, akkor zsidóbérenc, komcsibérenc, fideszbérenc, rendőrbérenc, cigánybérenc, ilyenbérenc, olyanbérenc. Miközben a véleménynyilvánítási szabadságával élő büszke állampolgár egy értelmes gondolatot nem tud kipréselni magán, hogy legalább annak látszatát keltse, hogy eszmecsere folyik. Ld. gyakorikerdesek.hu. A témák jó része arról szól, hogy földobok valami orbitális ökörséget, vagy valami demagóg hülyeséget, szépen odagyűlnek az eszmetársak, aztán ha jön valaki, aki az ellentétes nézeteivel bele mer rondítani az idillbe, akkor aztán kő kövön nem marad. (Aki esetleg olvassa a soraimat, nyugodtan javítson ki, ha tévednék.) Hát ez a jogállam. Mindenkinek jogot! Mindenkinek joga van!

És ugye még néha valakik, valahol felteszik a kérdést. Persze csak halkan: és a kötelességek? Én személy szerint kötelességnek érezném azt, hogy tiszteletben tartsuk a másik véleményét, hogy ne "rendőrbérencezzük" le, mert nem értünk vele egyet (ne aggódj, nem sértődtem meg, nem azért emlegetem! :D). De nem, ilyen nincs! Csak jogok!

Hát ez a jogállam! Akkora jogállam van, hogy kulturált párbeszédre már nem is nagyon vagyunk képesek, mert mindenkinek joga van annyival elintézni egy párbeszédet, hogy te hülye vagy, ebbe ne szólj bele.

De persze mi európaiak mindenkinek kulturáltabbnak képzeljük magunkat, ugye?!

Nno, indítunk egy kérdést? Kíváncsi vagy, mit fognak reagálni?

2014. jún. 27. 14:51
 33/49 A kérdező kommentje:
Ok, köszi a válaszokat, ennyi elég!
2014. jún. 28. 09:04
 34/49 anonim ***** válasza:

"#Gábor# nevű felhasználó válasza:

Ne aggódj, szertorna nincs a testnevelés órákon.

Az RTF-en (most már NKE-RTK) úgy volt, hogy az első évben gimnasztikai jellegű illetve erőnléti edzések, második évben önvédelem, 5. félévben pedig megint gimnasztikai és erőnléti."

Valóban, úgy tűnik süni a tag, mondjuk sejtettem a hozzászólásaiból is, nem kicsit elfogult. :)

2014. jún. 30. 03:41
 35/49 anonim ***** válasza:

"Te tényleg nem érzed, hogy végletekben beszélsz? Most komolyan? :D "

Csak erre reagálnék.

Miért nem magadat vizslatod? Szerintem te beszélsz végletekben. Mindenesetre jóval szenvedélyesebben nyilatkozol erről a szükségből eltartott erőszakszervről, és vélt szükségességű jogkörbővítéséről, mint ahogyan azt józan ember tenné, ergo nem igazán mérvadó amit mondasz.

2014. jún. 30. 09:47
 36/49 anonim ***** válasza:

"Valóban, úgy tűnik süni a tag, mondjuk sejtettem a hozzászólásaiból is, nem kicsit elfogult. :)"

Nem kicsit.

2014. jún. 30. 09:48
 37/49 anonim ***** válasza:

"Caution nevű felhasználó"

Amit külön szeretek az ilyenekben, az az, hogy ránk erőltetik a notórius hülyeségeiket, hogy "így jogkörbővítés, úgy a rendőrség a legjobb, amúgy blabala", miközben igazán nem eredmény még az RTF-et sem elvégezni (bár mintha egyetemi szintre emelték volna a képzést a fidesz-uralom kezdetén), nemhogy a rendészeti szakközepeket. Hogy jön egy rendőr ahhoz, hogy nekem, a dolgozónak, aki eltartja, aki érted, termeli a nemzeti bruttó összterméket, megmondja, hogy NEKEM, érted, mit kéne neki engedélyezni törvényekkel. Majd ha onnan indul a beszélgetés, hogy a rendőr értünk van, véd, nem üt, a cigányt egzecíroztatja, nem a békés átlagpolgárt, na ott talán elkezdődhet egy kétoldalú kommunikáció. Így, hogy "ezt akarom, azt akarom" sajnos nem. Hát ennyit a remek rendőrségünkről.

2014. jún. 30. 09:52
 38/49 #Gábor# ***** válasza:

Imádlak Titeket, de tényleg! :)

Már a 26-os hozzászólásban is elismertem, hogy rendőr vagyok, ehhez nem kellett volna másik témába menni.

Az meg külön mulattat, hogy szerintetek én elfogult vagyok ezzel a céggel szemben. :) Hacsak nem trollkodtok... :D

Hogy szenvedélyesen nyilatkozok, hát csak természetes már, ez a hivatásom. De még mindig nem értek dolgokat, és valószínűleg már nem is fogom. :)

"rendőrség a legjobb". Kössz, megszínesítetted az amúgy sem rossz napomat! :D

Azért a végére reagálnék picit érdemben is. (Azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy ha én a Te adódból érek, akkor kérném kifizetni azt a közel 100.000 Ft-ot, amit tőlem adó címen tartanak vissza.) Hogy kinek kell megmondania, hogy mit engedélyezzenek a törvények. Szerinted én azt mondom, hogy nekem rendőrnek. (Mondjuk ez f***ság, de mindegy). Szerinted neked. Szerintem (valójában szerintem) kettőnknek együtt. Te mint állampolgár, elmondod, hogy mi az igényed, én pedig mint rendőr elmondom, hogy ez hogyan lehetséges. Én így képzelem. Mert belőled van 10 millió másik, aki aztán ugyanígy elmondja az igényét, és mi lesz belőle? 10 millió felé kell megfelelni. Jó gondolat, csak nem vezet sehova.

Egyébként, megint csak a kommunikáció totális kudarca, hogy elfogultság az, hogy Te/Ti ismeritek az érem egyik oldalát, én meg a másikat. Ti tudtok olyat, amit esetleg én nem, én meg olyat, amit esetleg Ti nem. Vagy bűnös dolog ilyet mondani, gondolni? Mármint hogy van olyan, amit a rendőr tud esetleg az állampolgárral szemben? :)

De azt áruljátok el, ha sz*r az amcsi rendőrség és sz*r a magyar is, akkor hol az igazság? Akkor hogy lehetne jobb a rendőrség? Melyik ország rendőrségének példáját kéne követni, amelyik jobb, mint a magyar, de ugyanannyi vagy kevesebb jogköre van a rendőröknek?

Az is érdekes amúgy, hogy a határozott fellépéstől jutottunk el gyakorlatilag ahhoz, hogy én mindenáron azt akarom, hogy a rendőrök hátracsavart kézzel vegzálhassák az ártatlan polgárokat. :D Ezek szerint a rendőr ne is legyen határozott, mert az már brutális? Egy rendőr csak úgy lehet határozott, hogy hátracsavarja a polgár kezét. Egy törvény, egy állam csak úgy lehet határozott, ha engedi a rendőreinek, hogy ok nélkül hátracsavarják a polgárok kezét? Mert akkor szerintem elég szűk távcsövön nézzük a dolgokat.

De akkor itt ünnepélyesen kijelentem, bár gyanítom, ez úgyse érdekel, és egy tyúklépést sem lépünk előbbre, NEM AKAROM ok nélkül hátracsavarni senki kezét, és NEM AKAROM vegzálni a tisztességes polgárokat, NEM AKAROM, hogy a rendőrség tevékenysége a polgárok rovására menjen, sőt! De AZT AKAROM, hogy gondoljuk át, hogy a rendőrség a mai formájában (a törvényekkel együtt) alkalmas-e arra a valóban jogos és legfőbb követelménynek a teljesítésére, hogy ÉRTED VAN. Alkalmas?

Akkor innentől most már indulhat egy kétoldalú kommunikáció, köztünk, vagy várjam meg, amíg a 40.000 másik rendőr csatlakozik hozzám? :)

Egyébként egy ital mellett sokkal jobban el lehetne beszélgetni, ha hátrahagynánk az érzelmeinket. :) Imádok a rendőrségről vitázni, de nem elfogultságból! ;) Vagyis nem olyan elfogultságból, hogy mindenáron védem azt.

Üdv!

2014. jún. 30. 14:57
 39/49 #Gábor# ***** válasza:

Tessék, remek példa arra, hogy miért ne bővítsük a jogköröket, mert az úgyis csak a polgárok rovására menne.

"Hívd a rendőrséget!" című kérdés. Mit tud kezdeni a rendőrség egy zaklatóval? Vagyis, másképp, fel tud-e eredményesen lépni a rendőrség egy zaklatóval?

Az egyik válasz az, ami ma jellemző Magyarországra. Hogy fel tud-e, döntsétek el magatok. A ló másik oldala, hogy sz*rrá veri a zaklatót. Ez az "amcsi megoldás". Szerintetek a jogkör bővítés csak ezt jelentheti és jelenthetné. Szerintem nem. De mégis mindenki jól járna. A zaklatott is, Ti is és a rendőrség is, és a nyeregből sem esnék le, se egyik, se másik oldalra. ;)

2014. jún. 30. 15:04
 40/49 anonim ***** válasza:

"De akkor itt ünnepélyesen kijelentem, bár gyanítom, ez úgyse érdekel, és egy tyúklépést sem lépünk előbbre, NEM AKAROM ok nélkül hátracsavarni senki kezét, és NEM AKAROM vegzálni a tisztességes polgárokat, NEM AKAROM, hogy a rendőrség tevékenysége a polgárok rovására menjen, sőt!"

Hála Istennek.

2014. jún. 30. 16:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!