Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » A dohányzástól besárgult...

A dohányzástól besárgult ujjak mutathatnak e valami szervi problémára?

Figyelt kérdés
Közel 10 éve dohányzom, ugyanazt a 2 fajta cigit szívom évek óta. Sosem sárgultak a körmeim tőle, még ennyi idő alatt sem. 2-3 hónapja viszont azt vettem sárgul. Rendszeresen mostam persze de úgy tűnt nem jön le. Ráírtam annak a számlájára hogy régóta dohányzom, egy héten belül viszont már sötétbarna lett a körmöm és az ujjam. Rászántam magam hogy ledörzsölöm súrolóporral. :)) szépen le is jött, bár eléggé tönkretette a körmöm és a bőröm. Ezután még aznap összesen 2 cigit szívtam el és ugyanolyan barna lett reggelre. Ismerősök szerint az nem lehet hogy 1-2 szál cigitől úgy néz ki az ujjam mint egy 50 éve dohányzó láncdohányosnak. Szerintük érdemes lenne dokinak megmutatni, mert lehet akár szervi gond is a háttérben. Szerintetek mi lehet a gond?
2014. márc. 24. 15:37
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha most azt mondom érszűkület alakult ki azon a területen és azért látod elszíneződve, akkor elég gyorsan megmutatnám orvosnak. Bár én még mindig a nikotin beivódásra gyanakszom, apámé is ilyen ahol a meleg füst éri az ujjai közét.
2014. márc. 24. 15:46
 2/7 anonim ***** válasza:
Valami mástól lehet, vizsgáltasd ki magad.
2014. márc. 24. 15:47
 3/7 anonim ***** válasza:
Nem úgy tartod a cigit, mint eddig.
2014. márc. 24. 15:48
 4/7 A kérdező kommentje:
Jó, de egy szál után besárgul? Vagyis inkább bebarnul? És csak a mutatóujjam. Ha a másik kezemben tartom a cigit azon a kezemen nem sárgul be egy ujjam sem. Nem akarom kinevettetni magam a dokinál emiatt. :(
2014. márc. 24. 15:49
 5/7 anonim ***** válasza:
Nekem még soha nem sárgult be. pedig elég régóta cigizem. Legitim cigit vásárolsz?
2014. márc. 24. 15:54
 6/7 A kérdező kommentje:
Nem.
2014. márc. 24. 15:58
 7/7 anonim ***** válasza:
Próbálj ki egy másfajta, gyengébb cigit.
2014. márc. 24. 16:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!