Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Igaz hogy az USA-ban a rendőrö...

Igaz hogy az USA-ban a rendőrök keményebb fellépést mutathatnak a bűnözők terén?

Figyelt kérdés
Ott tényleg keményebben elbánhatnak a rendőrök a bűnözőkkel, mint itt ? Például úgy tudom ott többször halnak meg a bűnözők, mert például lelövik őket, mint itt.

2014. jún. 26. 17:41
1 2 3 4 5
 11/49 #Gábor# ***** válasza:
51%

"1) Ott a bűnözők nagy részének van legalább pisztolya. Ha a rendőr tétovázik, akkor könnyen lelőhetik. Itthon szerencsére ilyen nincsen."

Na igen, pont így is állnak hozzá a törvényalkotók és a rendőrök maguk is (tisztelet a kivételnek). Itthon úgyse támadnak rendőrre, ha meg mégis, az úgyis csak a híradóban fordul elő. Minek elővigyázatosnak lenni? Gépjárműves igazoltatásnál is simán be kell állni a két kocsi közé, mert ott a legbiztonságosabb...

2014. jún. 26. 21:46
 12/49 anonim ***** válasza:
Az usa egy fasiszta rendőrállam. Nálunk ezt nagyon helyesen nem engedik a rendőröknek.
2014. jún. 27. 03:38
 13/49 #Gábor# ***** válasza:
64%
Mármint mit nem engednek? A fasiszta fellépést? Az rendben is van. De szerintem az nem egyenlő a kemény és határozott fellépéssel, úgy hogy utána nem az lesz, hogy rendőri brutalitás. Meg nem felfüggesztik a rendőrt, mert nem nyúl hozzá egy drogos, sz*ros, HIV pozitív emberhez, mert nincs egy rendszeresített szolgálati kesztyű. Ha az USA az egyik véglet, akkor mi közelítünk a másikhoz. Ahogy írta valaki, a rendőr már tényleg egy bohóc, bár azzal nem értek egyet, hogy ez így helyes. :)
2014. jún. 27. 06:37
 14/49 anonim ***** válasza:
28%

"#Gábor# nevű felhasználó válasza:"

Te -a válaszaidból ítélve- rendőr, vagy valamiféle rendőrbérenc vagy. Véleményed az elfogultságod miatt nem mérvadó, hiszen nyilván a saját lehetőségeid bővülését szorgalmazod, ez viszont nekem, a polgárnak a rovására menne csak. Hát nem. Nem lesz itt USÁnkás rendőrállam, meg szabadpréda a civilekből a rendőrök számára. Foglalkozzatok inkább a cigánnyal, az a probléma, nem az, hogy nem csavarhatod hátra a kezemet, meg nem lőhetsz fejbe sokkolópisztollyal, ha igazoltatásnál óvatlanul lépek egyet oldalra.

2014. jún. 27. 08:32
 15/49 A kérdező kommentje:
Meg szerintem egy vicc hogy fél a rendőr bemenni a nyóckerbe XD
2014. jún. 27. 08:51
 16/49 #Gábor# ***** válasza:
74%

Hát... az értelmetlen személyeskedést leszámítva, nem igazán értem a felháborodást. :)

A kérdés a bűnözőkkel szembeni keményebb fellépésre vonatkozik. Ha te a bűnöző szóról a civilekre, polgárokra asszociálsz, az bizony elég nagy probléma, de legalább nem az én hibám.

Másrészt, csak zárójelben, itt senkinek a véleménye nem mérvadó, még a tiéd sem, ennél fogva én is elmondom. Ha képesnek érzed rá magad, akár még konstruktív párbeszédet is folytathatunk, "rendőrbérenc"-ezés nélkül. Igazából én úgy látom, hogy eléggé hasonlít a véleményünk, csak elmegyünk egymás mellett. ;)

Aztán elég ellentmondásos, amit írtál. Hiszen egyrészt - szerinted - a polgárok rovására menő lehetőségbővülésről írsz, aztán meg a cigányokról, akikkel szerinted nem foglalkoznak eléggé a rendőrök. Tehát van probléma, de ha megpróbálnának a rendőrök határozottabban fellépni, esetleg a lehetőségeik bővülnének, az a civilek rovására menne. Ezzel mondjuk nem értek egyet.

És még csak azt sem írtam, hogy arra vágyom, ami az USA-ban van. Az én ideálom is a rendőrök és civilek közötti partneri viszony, hiszen egy haza szülöttei vagyunk. Akinek meg vaj van a füle mögött, az úgyis utálni fogja a rendőröket.

Egyébként tényleg nem értem, hogy jutottunk el oda, hogy a polgárok rovására akarok bármit is. :) Nem akarok én olyat, hogy a rendőr a fegyver csövét az ablakon bedugva kommunikáljon a sofőrrel. Meg, hogy a sofőr meg se szólalhat, meg se mozdulhat, meg levegőt sem vehet, amíg intézkedik vele szemben. De azért azt is látni kell, hogy egyesek tökéletesen semmibe veszik a rendőröket, úgy teszik a menő gyereket, mintha a falusi lakodalmon lennének. Mert megtehetik. Mert ennyit ér Magyarországon az államhatalom. De azért abban talán egyetértünk, hogy ez így nem igazán jó. Mert amíg ez van, addig nem fognak azokkal a problémákkal sem hatékonyan foglalkozni, amik szerinted súlyosabbak.

Amit meg írtam, az tény. Megint csak nem arról van szó, hogy a rendőr előtt vigyázzba kellene állni, de tényleg úgy állnak hozzá a rendőrök is (néhányan/sokan?), hogy itt Magyarországon nem támadnak rendőrre, akkor majd valahogy lesz. Beállnak két kocsi közé, hátat fordítanak az intézkedés alá vontnak stb. stb. stb. E között és az általad kifogásolt állapot között nagyon nagy a távolság, a kettő közt sok "arany középúttal".

Viszont, ezért lehet megint szapulni, de én úgy gondolom, hogy az állampolgároknak is kéne egy bizonyos intelligens hozzáállást tanúsítani. Most itt nem arra gondolok, hogy egyet oldalra lépsz, és akkor hátracsavarják a kezed. De tisztában kellene lenni azzal, hogy a rendőrnek (akárhogy is Magyarországon vagyunk) mindig felkészültnek kell lennie arra, hogy megtámadhatják. És ez nem paranoia, meg üldözési mánia. Támadtak már rendőrre itthon, nem is egyszer. És még fognak is. Minek egymás idegeit húzni. Akkor se kezdesz el oldalra lépegetni, meg ezt-azt csinálni, ha mással beszélgetsz. Szerintem.

Tegyük fel, valaki igazoltatásnál zsebre teszi a kezét, és a rendőr normális kérésére se hajlandó kivenni, mert ő a Jani. Azért akkor csak kellene, hogy legyen határozott fellépése a rendőrnek.

Tehát, száz szónak is egy a vége. Ne keverjük össze a jogos és indokolt határozottságot az értelmetlen és ostoba hatalmaskodással. Ilyen is van, sajnos.

Ami meg a lehetőségek bővülését illeti, és tényleg ez az utolsó. Hát nem mindig azon megy a problémázás, hogy a bűnözőnek már több joga van mindenkinél? Igen, kellene, hogy bővüljenek a lehetőségek, de jó értelemben.

2014. jún. 27. 10:16
 17/49 #Gábor# ***** válasza:
92%
Az meg, hogy a rendőrök félnek bemenni a nyólckerbe, szép bár kissé demagóg sztereotípia. Igazából reagálni is fölösleges rá, mert gyanítom, sose beszélgettél el mondjuk egy VIII. kerületi rendőrrel, csak hajtogatod, amit hallasz.
2014. jún. 27. 10:18
 18/49 anonim ***** válasza:

"A kérdés a bűnözőkkel szembeni keményebb fellépésre vonatkozik."

Nem. Amit te erőltetsz, az az, hogy a rendőrnek úgy globálisan több joga legyen. Hát nem lesz.

2014. jún. 27. 11:21
 19/49 A kérdező kommentje:
Hát nem egy olyan eset volt hogy a rendőr lecsapta a telefont, mert ő a cigányokkal szemben nem tud intézkedni, de persze a gyorshajtókra már "nagy erőkkel" kivonulnak.
2014. jún. 27. 11:57
 20/49 #Gábor# ***** válasza:
Jah, hát ha te jobban tudod, hogy én mit "erőltetek", meg mire gondolok, akkor ennyi... :) Akkor nem fogunk előre lépni...
2014. jún. 27. 12:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!