Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Az álmok mennyire mutathatnak...

Az álmok mennyire mutathatnak utat a jövőre vonatkozóan?

Figyelt kérdés
Egyre többször tapasztalom, hogyha álmodok - ami ritkán történik - utána 1-2 héten belül történik valami (többnyire negatív esemény) az életemben. Lehetséges, hogy az álmoknak van valamiféle figyelmeztető szerepük? Hogyan lehetne megfejteni a mondanivalóját, hogy előre felkészülhessen az ember a várható eseményre?
2014. jún. 14. 19:40
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem mutatnak előre. Csak a tudatalatti kivetülései, általában az aznapi eseményekhez kapcsolódik.
2014. jún. 14. 20:07
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Én helyesbítenék : nem minden esetben mutatnak előre jövőképet.

Tulajdonképpen az álmodás az egy párhuzamos univerzumban lévő éned cselekvése/élete. Ezt több forrásból tudom, és n ezt el is hiszem.

2014. jún. 14. 20:10
 3/6 anonim ***** válasza:
Az álomban a napi problémák is szoktak jelentkezni, de az egyes események, történések, megoldandó feladatok egymással olyan módon is képesek kapcsolódni, ahogyan az az ébrenlét során fel sem merül. Ezért van az, hogy az ember sokszor az álmában találja meg a helyes megoldást valamilyen problémára. Ill. ennek a fordítottja, amikor valamilyen probléma, feszültség, ami megvan a valóságban, csak éppen el van nyomva, az az álomban kiemelkedő fontosságúként jelentkezik. Ha az ember nem emlékszik az ilyen álmára, vagy csak "álomnak" tekinti, akkor ébrenlét alatt biztosan nem fogja megoldani ezt az addig háttérbe szorított problémát, de amikor a valóságban ez kitör, felszínre jön, akkor hirtelen felidéződik az az emlékkép az álomról és úgy fogja értelmezni, hogy álmában előre látta a bekövetkező eseményeket. Pedig ugye nem erről van szó, hanem nem figyelt az illető kellő komolysággal az álmára (vagy nem emlékezett rá). Ez rendkívül hasonlít arra az esetre, amikor az embert igen rövid idő alatt érő enyhe ingerek nem váltják ki a megfelelő reakciókat. Az én első autós balesetemnél (amiben nem én voltam a hibás!) utólag pontosan vissza tudtam idézni, hogy a lámpával nem védett kereszteződésben bizony egy tőlem balra eső autó a többi közül kivágott és felém indult el. Vagy hányszor fordul elő apró háztartási baleseteknél, hogy az ember agyán villámgyorsan átfut a gondolat, hogy ebből baj lesz, de az ember ugyanolyan gyorsan elhessegeti ezt a gondolatot és egy pillanat alatt elvágja a kezét a kenyérvágó késsel, vagy belefúródik a saját tenyerébe a csavarhúzó....
2014. jún. 14. 20:12
 4/6 moosenstein ***** válasza:
100%
Hmm...erdekes! Nekem sokszor jon almomban meg az "ihlet" bizonyos dolgokhoz, megoldasokhoz. Nagyon szeretek almodni! :)
2014. jún. 14. 21:59
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, de leginkább 3/4-nek a válaszokat. Értem mit mondasz, így már logikusnak tűnik 1-2 dolog.
2014. jún. 15. 19:58
 6/6 anonim válasza:
Van. Két halálesetet álmodtam meg családon belül. Mindakettő 4 hónapra rá be is következett. Sajnos :(
2014. jún. 16. 08:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!