Van arra vonatkozóan elérhető táblázat, hogy különböző vendégségek esetén milyen mennyiségű étellel számolok egy emberre?
Mi az, hogy különböző vendégség?
Egy embernek mindenféle vendégségben egy gyomra van, ugyanakkora kapacitással.
Vagy vendégül látok valakit, vagy nem.
De nem ugyanannyira akarok jól lakatni egy embert egy lakodalmon, egy állófogadáson, egy házibulin stb. Van amikor degeszre akarom tömni, például egy lagziban. Van, amikor csak azt akarom, hogy ne korogjon a gyomra, mondjuk egy konferencián. És a kettő között rengeteg változat lehetséges. Van, amikor főtt ételt adok, van, amikor hideget és van, amikor csak egy pogácsát.
Gondolom, az ilyen adagolásokra vannak sztenderdek, amit leírtak már táblázatban. Ilyen táblázatra lenne szükségem.
Nem igazán létezik ilyen.
Ezt vendéglátós suliban tanítják, 5 év alatt.
Nyilván nem ennyit, de különféle alkalmakat külön-külön, egyesével, a szervezéstől a lebonyolításig, amiben a mennyiségek is benne vannak.
De így, összesítve, csak a kaja mennyiségre vonatkozóan, nem hiszem, hogy lenne ilyen jellegű táblázat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!