Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Vannak alapelvek arra vonatkoz...

Vannak alapelvek arra vonatkozóan, hogy milyen típusú (pl. piskóta, csirke. stb. ) kajákat kb milyen fokon, kb mennyi ideig kell általában sütni?

Figyelt kérdés
2013. szept. 22. 17:57
 1/3 anonim válasza:

Igen vannak :).

Például : egy hat tojásos piskótát 20 percig kell sütni. Egy csirkét vagy másfél óráig (180-200 fokon-sütőtől változó ez).

2013. szept. 22. 18:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Alapelvek mindig vannak, hogy mitől mennyire térünk el, azt sok tapasztalat során alakítjuk ki.

Vagyis az un. "alapelvek " sem szentírások, csak iránymutatók.

2013. szept. 22. 18:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

A piskótánál a '60 évek végén azt tanultam, hogy az első 20 percben ki sem nyitod az ajtót, akkor óvatosan az ujjaid hegyével "zongorázol" a tetején, amikor még olyan zizegő hangot ad ki, mint a papír, akkor még kb. 5 percre visszadugod. Ha már nincs ez a hang, akkor jó.

Vagy: megszúrod egy villával, vagy hústűvel, ha még a belsejéből ragadt rá valamennyi tészta, akkor is vissza kell dugni néhány percre. Ha szárazon, tisztán húztad ki a tűt a piskótából, akkor kész.


Húst minden esetben megszurkálod a vastagabb helyeken, ha a villa könnyen belemegy, akkor kész.


Amikor még nem voltak ilyen mai modern szuper tűzhelyek, így tanultuk, és nagyanyáink is így csinálták.

2013. szept. 22. 19:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!