Vannak alapelvek arra vonatkozóan, hogy milyen típusú (pl. piskóta, csirke. stb. ) kajákat kb milyen fokon, kb mennyi ideig kell általában sütni?
Igen vannak :).
Például : egy hat tojásos piskótát 20 percig kell sütni. Egy csirkét vagy másfél óráig (180-200 fokon-sütőtől változó ez).
Alapelvek mindig vannak, hogy mitől mennyire térünk el, azt sok tapasztalat során alakítjuk ki.
Vagyis az un. "alapelvek " sem szentírások, csak iránymutatók.
A piskótánál a '60 évek végén azt tanultam, hogy az első 20 percben ki sem nyitod az ajtót, akkor óvatosan az ujjaid hegyével "zongorázol" a tetején, amikor még olyan zizegő hangot ad ki, mint a papír, akkor még kb. 5 percre visszadugod. Ha már nincs ez a hang, akkor jó.
Vagy: megszúrod egy villával, vagy hústűvel, ha még a belsejéből ragadt rá valamennyi tészta, akkor is vissza kell dugni néhány percre. Ha szárazon, tisztán húztad ki a tűt a piskótából, akkor kész.
Húst minden esetben megszurkálod a vastagabb helyeken, ha a villa könnyen belemegy, akkor kész.
Amikor még nem voltak ilyen mai modern szuper tűzhelyek, így tanultuk, és nagyanyáink is így csinálták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!