Csípős szecsuáni csirke receptet keresek sült tésztával, ami olyan mint a kínai éttermekben?
Igen, én is úgy gondolom hogy elég nehéz leutánozni a kifőzdés kaját, mert olyan fűszereket és kiegészítőket használnak amiket mi nem.
Én ettől függetlenül szoktam készíteni "kínai" kaját. hús gomba répa hagyma ananász bambusz, és úgy fűszerezed ahogy akarod. Mert ugye a kínai kaja lényegében egy zselatinos ragu. Szóval wokban vagy edényben megpirítok minden hozzávalót, ahogy szeretem. aztán nagy fazékba teszem, és hozzáadok levet, ha még igényli, és a fűszereket. Én egyébként unclebenst is szoktam tenni bele, curryt, egyéb kínai fűszerkeverékeket, és csilit. Teryaki szósszal szoktam készíteni őket. A sülttésztát is teryakival és mézzel készítem, pirítok bele káposztát is.
Szóval ugyanolyat előállítani nem igen fogsz tudni, de hasonlót, vagy keleties jellegű ételeket nem bonyolult. A fűszerezésen múlik. Még azokat a szezámmagos bundázott csirkemelleket is megcsináltam egyszer. Mondjuk elég macerás volt, de az is csak egy sima bundázott hús, csak a végén mézes kecsapos ecetes és fűszeres lötyiben meg kell forgatni, és kész is.
http://www.youtube.com/watch?v=7hVjvdKWh9M
Itt van, még a sült tészta is, ám az a sherry étterem csatornáján. Semmi különbség, maximum a használt alapanyagok, fűszerek miatt lehet eltérés, mint a kifőzdékben, pl más fajta szójaszószt használsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!