Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Tényleg elvehetik a jogsimat,...

Tényleg elvehetik a jogsimat, vagy milyen büntetésre számíthatok hogyha történt egy koccanás és nem ismerem el a hibámat? Bővebben lent!

Figyelt kérdés
Már lassan egy hete történt. Ételfutárként dolgoztam céges autóval aznap. Satuzott előttem egy audis én pedig nem tudtam teljesen megállni és kb 20-al neki gurultam. Egyik autón sem látszik semmi sérülés. A festék jött le kicsit az audi lökhárítójáról. 18 éves fiú volt az audival. Nem hívtunk rendőrt. Betétlap stb semmi. Egyikünk sem ismerte el a hibát. Kiszálltunk megnéztük az autókat aztán mind2en tovább mentünk. Valahonnan megtudta a számomat. Még aznap jópárszor felhívott és rendesen megfenyegetett. Állítólag már volt a rendőrségen és felvették az adataimat a rendőrök. Én letiltottam az ő telefonszámat de errefel hívott másik számról. Lefotózta az elejét a suzukinak amivel voltam rendszámmal mintha én mentem volna neki. De ez már az eset után félreállva egy buszmegállóban. Hogyan tudnám megúszni ezt az ügyet hogyha semmit sem csináltam? Semmi bizonyítéka nincs ellenem, egyedül 1 fotó a zöld suzuki elejéről a rendszámmal amin lehet hogy én is látszódok valamennyire. Azóta kiderült hogy az étterem ahol futárként dolgoztam aznap a főnök lányának az osztálytársa a 18 éves audid fiú. Segítsetek légyszi! Bizonyíték hiányában mit tud csinálni a srác?Bármire kíváncsiak vagytok mindent szívesen leírok még amit tudok.

2021. aug. 14. 23:19
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/186 A kérdező kommentje:
Hát napi bejelentéssel dolgoztam eddig mindig. Tehát az nem tudom milyen munkaviszony.
2021. aug. 19. 14:46
 62/186 A kérdező kommentje:
És azt én sem értem és engem is idegesít már nagyon hogy engem hívogat a srác. Egy számát már letiltottam. Ahány szántók fog hívni az összeset le fogom tiltani.
2021. aug. 19. 14:47
 63/186 anonim ***** válasza:
100%

Alkalmi munkavállaló vagy?

Ha igen, és leírnám a helyedben a te verziódat, benne h 1) szerinted a másik fél is közrehatott a balesetben 2) megálltatok és megnéztétek de nem láttatok sérülést (ha jól

értem), így nem lehet tudni pontosan, hogy a sérülés valóban a koccanas miatt keletkezett-e vagy később.

Ezt küldd el a munkaadódnak tértibevényesen és ha van rá lehetőség, akkor e-mailben IS.

Nagyjából ugyanezt írd meg a másik

félnek is, kiegészítve azzal, hogy megálltál és úgy gondoltad, hogy részéről nem merült fel igény. Valamint, hogy ne zaklasson telefonon, keresse a munkáltatódat. Szintén tertiveveny és e-mail.

Így a munkáltató is észbe kaphat végre h nem dumálni kellene, ők a felelősek érted. És talán lekopik a gyerek is.

2021. aug. 19. 15:15
 64/186 A kérdező kommentje:
Nem tudom milyen vagyok. Egyenlőre csak úgy dolgozok, hogy amikor szólnak. Össze vissza megyek. Heti 1-2-3-4 napokat mikor hogy. 1 papírt sem láttam és írtam alá, nem hogy munkaszerződés meg bérjegyzék meg stb.
2021. aug. 19. 15:21
 65/186 A kérdező kommentje:
De így ezek után én már 1 forintot sem fogok sem fizetni annak a taknyos újgazdag 18 éves kölyköknek... Szóval ha nem áll le, addig tiltom az összes számot amiről hív, amíg nem fejezi be.
2021. aug. 19. 15:23
 66/186 anonim ***** válasza:
100%
Szóval valószínűleg nem jelentett be a “főnökasszony”, szerintem szólj neki, hogy állítsa le a srácot, mert tök kellemetlen lenne ha kiderülne egy jogi eljárásban h nem vagy bejelentve. Beszelje meg a kölyök apjával, nyilván ismerik is egymást, rendezzék el egymás között.
2021. aug. 19. 15:35
 67/186 anonim ***** válasza:
76%

1 verzió

Tegyük fel, hogy tényleg tizenmiliós audi volt. Arra feltehetően van casco biztosítás. Biztosítóhoz bemegy, hogy fizessék ki a kárát, mivel az elkövető nem volt hajlandó elismerni a felelőségét. Biztosító röhögve fizeti ki a márkaszervisz számláját? Esetleg felszólítja az autó tulajdonosát, hogy adja meg a sofőr adatait. Megadja? Persze. Ő elmulasztotta jelenteni a káreseményt a saját biztosítójánál, ahol a felelőségbiztosítása van, ezért az nem fog helyette helytállni. Valaki ki fogja fizetni a márkaszerviz számláját. Az a valaki pedig nem a károsult casco biztosítója lesz. Nekik van a jogi apparátusuk. Felelőtlenség volt nem hallgatni az általad vezetett autó tulajdonosára. Szerinted ki fog fizetni a végén? Rád fogadnék.

2021. aug. 19. 15:43
 68/186 A kérdező kommentje:

#66 ha nem fejezik be, akkor ez lesz! Csak hogyan mondjam meg a főnökasszonyomnak azt, hogyha nem áll le akkor jogi lépésekhez fogok folyamodni, j9hy hónapok óta napi bejelentéssel alkalmaz? De amúgy nem akarok eddig elmenni, mert szeretnék még egy ideig itt dolgozni, amíg nem találok másik (jobb) munkát.

#67 én miért fizetnék mikor lehet, hogy nincs bizonyítéka?

2021. aug. 19. 16:07
 69/186 kovpet ***** válasza:
100%
Tudod, hogy mi az a kötelező biztosítás?
2021. aug. 19. 16:10
 70/186 A kérdező kommentje:
Miért ne tudnám? 2 autóm is van.
2021. aug. 19. 16:33
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!