Parkoló autó megnyomásánál milyen büntetésre számíthatok?
Kezdő jogosítványom van, 2 napja egy parkoló autót véletlenül megnyomtam egy szűk utcában való megfordulás közben. Ennek a kocsinak nem lett baja, a vonóhorog nyomta meg. Megálltam, hogy vmi biztosító akármit ott hagyjak, de dudáltak mögöttem, hogy menjek már így idegességemben elhajtottam. Azóta gyötör ez és ráadásul iskola és áruház között volt, tehát biztos látta a kamera. Sajnos a kárt nem tudtam felmérni, mert egyszerűen nem volt időm, mert ott ideg bajoskodtak. Arra gondoltam, hogy bejelentem a rendőrségen az esetet, hogy ha jelenti vki akk. a biztosítóval intézzük el, de nagyon félek a büntetéstől, mert sajnos ilyesmire nincsen pénzem.
Hagyjuk a szenteskedő szöveget, nagyon nagyon bánt az eset! Azt szeretném, hogy a biztosítóval el legyen intézve, de mivel cserbenhagyás, ezért biztos büntetést kell fizetnem. :(
Ha a károsult foglalkozik vele, rendőrt hív és a kocsidat beazonosítják a kamera felvételről akkor min 60e, max. 300e. Illetve szinte biztos, hogy elveszik a jogosítványodat.
Mindezt megelőzheted, hogyha - a rendőrség bevonása nélkül - meg tudod találni a károsultat és rendezed a kárt, akár betétlappal akár zsebből.
" de dudáltak mögöttem, hogy menjek már így idegességemben elhajtottam. "
Nem bántásként, de ez non szensz. Ha ilyeneket csinálsz lehet nem neked való a vezetés...
Ezt érdemes elolvasnod. Ha beletolattál egy autóban ott nem zárható ki, hogy történt személyi sérülés, ha nem szálltál ki megnézni, hogy ültek-e az autóban, volt-e mögötte pl. gyalogos akit megütött az autó...
Nah ne már, hogy elveszik a jogsim!
Személyi sérülés biztos nem történt, kisebb horpadásra gyanakszom.
A cserbenhagyás definíciója törvény szerint nem az, hogy történt személyi sérülés vagy sem. Hanem az, hogy MEGBIZONYOSODTÁL-e RÓLA, hogy nem történt!
Ha valaminek nekimész aztán kiszállás nélkül elhajtasz a helyszínről akkor nem bizonyosodtál meg róla!
Ha kiszálltál volna megnézni az autót, konstatálod, hogy összetörted és lelépsz akkor 30-60e-re számíthatnál. Így arra, hogy a rendőrségi előadó adott esetben szigorúan veszi-e. De a baleset után lelépőket nem szokták szeretni...
Őszintén?
Ha bármilyen szituációban HIBÁZOL és összetörsz egy autót akkor én nem venném el a jogosítványodat. De azért, hogy összetörsz egy autót és van pofád után elhúzni rögtön elvenném örökre.
Te mit éreznél, hogy ha reggel kimennél és le lenne zúza az autód? Akinek egy 30 milliós autója van azt mondaná, hogy mit izgulsz, van benne 2-300e ft kár, ő többet költ egy új öltönyre, nehogy már ezért megálljon neked betétlapot hagyni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!