Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Golf4 1.9 Diesel. TDI vagy PD...

Golf4 1.9 Diesel. TDI vagy PD TDI?

Figyelt kérdés
mindenféleképpen 1.9 dízel golfot akarok és ahogy nézem a hirdetéseket mind2 jelöléssel el vannak látva, de igazából nem tudom h mi a különbség a 2 közt, ha van egyáltalán. melyik a jobb, vagy strapabíróbb... ?

2013. aug. 24. 19:01
 1/7 anonim ***** válasza:

Van az "ős" 1.9 TDI, ez adagolós dízel 90 és 110 lovas változatban. A későbbiekben már 1.9 PD TDI került bele, ez kicsit máshogy működik. A PD kicsit bonyolultabb motor.

Én magamnak inkább a TDIt választanám.

2013. aug. 24. 19:06
 2/7 anonim ***** válasza:
49%
Inkább vegyél egy fiatalabbat, amiben már PDTDI van. Nem mondom, jók a régi TDI-k is, de már régiek.
2013. aug. 24. 20:16
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
benzines
2013. aug. 24. 20:40
 4/7 T5- ***** válasza:

Miért lenne bonyolultabb a PD-s? Szintem semmivel nem bonyolultabb sőt. Amúgy teljesen mindegy, jó az 1.9-es PD is (van már PD elem olcsón), a két literes már nem. De jók a sima adagolós TDI-k is, nem igaz, hogy idejemúltak, egy 110 lovast mellé mernék állítani egy PD-s mellé is. Aki benzinest ajánl az nem tudja mit beszél, ilyen dinamikával ami megy benzines az jóval többet eszik mint ezek az 1.9 dízelek, gondolom nem véletlenül nézed ezeket. Innentől kezdve meg állapotot vegyél, ne motortípust vagy évjáratot vagy km-t. A legstrapabíróbb a 90 lovas TDI.

Ami legnagyobb különbség a két típus közt az üzemanyag ellátásában van. A PD (pumpe düse) ezt hengerenként egy porlasztó-szivattyúval oldja meg, a sima TDI meg egy Bosch VE adagolóval. A többinek meg olvass utána ha akarsz...

2013. aug. 24. 20:57
 5/7 anonim ***** válasza:
Sima TDI-t ajánlom. Egyszerűbb, megbízhatóbb, olcsóbb javíttatni.
2013. aug. 24. 21:47
 6/7 anonim ***** válasza:
396e km van a pd passatomban . A motor soha nem volt megbontva,pd elem soha nem volt kiszedve. Azt hiszem mindent elmondtam :)
2013. aug. 25. 17:16
 7/7 A kérdező kommentje:

#6 Igen, asszem ezzel elmondtál mindent ami kell :)

#4 Köszi a infót, pont azt adtad amit kértem, köszi.

am már meg is vettem a Golfomat ami egy 2003as 1.9 PD TDI GT lett a maga több mint 140 lovával.

alig vezettem még de már imádom :) :)

..am felhoztad hogy a fogyasztás miatt akarok dízelt. nem, legalábbis nem csak az miatt. ez egy márkaváltás volt mert A6 c6 -ból ültem bele ebbe.

remélem fogj bírni rendesen mert hetente járom meg Hamburgot és szopacs lenne autómentőzni

2013. aug. 27. 08:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!