Diesel vs. Benzin! Melyik a jobb?
A dízel olcsóbb (volt), most nem is tudom, hogy áll a gázolaj ára.
Viszont nagy hidegben megdermedt a gázolaj - ma már vannak dermedésgátló adalékok is.
A dízel lustább, de nagyobb erejű motor.
Jobban szerettem, mint a benzinest.
Szerintem általánosságban nem lehet kijelenteni, hogy melyik a jobb. Függ az autó korától, a bánásmódtól, a tankolt üzemagyagtól, a szerviztörténettől stb stb stb...
Annak van csak értelme, hogy két azonos modellt vagy azonos kategóriába tartozó modellt kiragadjunk, számolgassunk és majd kapunk valami eredményt.
Olyan kérdésnél, hogy " Melyet vegyem újonnan VW Passat X felszereltséggel 150LE dízel vagy 150LE benzines, ilyen meg ilyen módon/távon használnám.... " na ebben a formában már van értelme.
A feltett kérdéshez viszont csak trollkodás, meg rengeteg legenda, szakmailag 0 értékű hozzászólás fog érkezni....
No...egyszerű ez ám, mint a faék.
Ha általában hosszú távokra használod a kocsit, akkor diesel. Ha rövid, főleg városi távokra, akkor a benzines.
Miért:
A diesel ugye sokkal lassabban melegszik fel, mint a benzines. Kb.5x lassabban. Ha városban használod, főleg télen előfordul, hogy megérkezel a célállomásra az előtt, hogy a kocsid elérte volna az üzemi hőfokot. A Diesel-nek, főlega turbósnak a legnagyobb ellensége a hideg motor. Az meg fogja ölni, és akkor sokba fog kerülni.
Ha viszont hosszú távra mész vele sokat, akkor természetesen megéri a kevesebb fogyasztás és a nyomatékosabb motor miatt.
A benzin pont az ellenkezője. Persze ott is lehet venni turbós, nyomatékos motort, de ez már egy másik kérdés...
Szóval a benzin hamar melegszik, a városi forgalom kevésbé árt neki.
4-es : modern dizelekben mar van komoly futes. Vagy gazolajos kalyha,vagy elektromos(izzitogyertyas) vizkor melegites. 10 eves Passatom -17 fokos ejszakai allas utan 2-3 perc jaratas utan mar meleg levegot fuj.
En egy voksot tennek a dizel mellett : nagyobb energiaju uzemanyag,hatekonyabban eg el, eppen ezert kevesebb kell belole a motornak . Es persze egy turbodizel nyomateka .. :)
# 6
12 millióért vettem Grand Espace-t, és nem tudja... Nem tudtam, hogy ilyen kell egy dízelbe... Sőt, hogy egyáltalán van ilyen.:) 10km után lesz elfogadható a hőmérséklet számomra. Mindegy ez legyen a legnagyobb baj.
#9: egy ilyen alkatreszrol van szo : [link]
Harom izzitogyertya van benne,a generator szabad kapacitasanak fuggvenyeben kapcsolgat 1,2 vagy mindharmat es pillanatok alatt kepes uzemi hofokra melegiteni a vasat . A vw 1998-tol alkalmazza a tdi motorjaiban ( lehet,hogy mar korabban is tettek egy-ket tipusba) - amiben pedig nem ilyen van,azokban kisegito allofutes(gazolajos)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!