Koccanás miatt idézés, mire számíthatok?
Mindketten tolattunk ki a parkolóból, én szabályosan hamarabb, ő később és koccantunk. Ő hívott rendőrt (én elintéztem volna egy 10essel mert siettem dolgozni, nem érdekelt, hogy nem az én felelősségem, megijedtem, de ő több pénzt akart és amikor nem adtam, hívta a rendőrt), neki lett nagyobb kár, a helyszínelés eredményét nem fogadta el (mindkét fél hibás, saját kárért felelős, 5000ft helyszíni bírság) és most kaptam az idézést, mint eljárás alá vont személy.
Lejárt jogosítvánnyal vezetett, nem volt nála a forgalmi és nem követtem el semmilyen KRESZ-be ütköző dolgot (a figyelmetlenséget csak, de ezt ő szintúgy). Nagyon félek, azt hittem csak egy határozatot fogok kapni x összeggel..
Kérlek segítsetek! :(
Nem kell parázni, egy hülye bzi az ilyen, nem kell vele foglalkozni. Azt is kinézem belőle, hogy direkt csinálta. Úgy is ő fog rosszabbul járni, mert most a hülyesége miatt majd fizetheti az ügyvédet is, SŐT még a büntetéseket is azért, hogy le volt járva a jogsija, és hogy nem volt nála a forgalmi, és hogy figyelmetlen volt.
Csak a szájuk nagy az ilyeneknek, más le se szarta volna az egészet.
Menj bele te is, és mondd azt, hogy akkor bérelsz fel ügyvédet, de mivel ő kényszerített ebbe a helyzetbe, így pervesztés esetén fizeti a te ügyvédedet is.
Vissza fog ő még lépni, csak határozottan kell fellépni.
Az oké, hogy idézést kaptál, de milyen minőségben?
Az is elképzelhető, hogy megszüntetik a helyszínbírságos eljárást, és meghallgatáson elmondjátok mindketten, ebből pedig megpróbálják kimagozni az igazságot.
Bírósági tárgyalás pedig nem indulhat benne.
Ilyenkor, mivel a másik fél nem fogadta el a helyszínelés eredményét, szabálysértési eljárás indul a rendőrségen. Mindketten eljárás alá vont személyek vagytok, és mindkettőtöket meghallgatnak, elmondjátok mi történt. Ezután a helyszínelés, és az elmondások alapján valszeg megint csak az lesz a vége, hogy mindketten okozók voltatok, egyikőtöknek sem fizet a biztosító, bírságot kaptok, lehet, még hibapontot is. Ha a másik fél ezt sem fogadja el, megfellebbezheti, elmehet a dolog szabálysértési bíróságra, ahol a bíróság mindjárt helyben hagyja a rendőrségi eljárás végeredményét, meghallgatás nélkül. Ezután, ha ez sem tetszik neki, kérheti a tárgyalás lefolytatását, de egy ilyen helyzetben elég nehéz megállapítani, ténylegesen ki volt a hibás, nem valószínű, hogy más ítélet születik. Bár szakértők beleszólhatnak ebbe.
Sajnállak, mert valszeg a másik fél sem ússza meg bírság nélkül, mindketten jobban jártatok volna, ha elfogadja az általad felajánlott összeget.
Igen, ugyanazt kell elmondani, és a rendőrök is jól mondják, nagyjából ugyanaz lesz a biri is.
Mindkettőtöket balesetokozás miatt fognak elmarasztalni, megbüntetni, az, hogy ő több szabálysértést követett el, az a te részedre nem jelent semmit, az önálló szabálysértés, nem oka a balesetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!