Koccanás miatt idézés, mire számíthatok?
Figyelt kérdés
Mindketten tolattunk ki a parkolóból, én szabályosan hamarabb, ő később és koccantunk. Ő hívott rendőrt (én elintéztem volna egy 10essel mert siettem dolgozni, nem érdekelt, hogy nem az én felelősségem, megijedtem, de ő több pénzt akart és amikor nem adtam, hívta a rendőrt), neki lett nagyobb kár, a helyszínelés eredményét nem fogadta el (mindkét fél hibás, saját kárért felelős, 5000ft helyszíni bírság) és most kaptam az idézést, mint eljárás alá vont személy.
Lejárt jogosítvánnyal vezetett, nem volt nála a forgalmi és nem követtem el semmilyen KRESZ-be ütköző dolgot (a figyelmetlenséget csak, de ezt ő szintúgy). Nagyon félek, azt hittem csak egy határozatot fogok kapni x összeggel..
Kérlek segítsetek! :(
2015. máj. 22. 23:29
11/11 A kérdező kommentje:
Ha bárkivel hasonló történne, leírom mi történt. Természetesen mindkettőnket meghallgattak megint, ő olyanokat hazudott, hogy csak pislogtam, nem volt jó, hogy mindketten bent voltunk... A vége figyelmeztetés lett számomra, pénzbüntetés nélkül a rendőrség részéről, most a biztosítón a sor, de én azt vettem ki a levélből, hogy 50-50%. Mindenesetre most arra a döntésre várok, mert külön bekezdésben ki lett emelve a lejárt jogosítvány. Nem örülök neki, hiszen az amúgy is magas biztosítási díj még magasabb lesz, így átíratom az autót más üzembentartóra, B1-ből nem veszítek semmit szinte, 2 év múlva elévül :)
2015. jún. 26. 16:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!