Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Ki szerint volt jobb a Kádár-r...

Ki szerint volt jobb a Kádár-rendszer, mint a mostani, és ki szerint nem?

Figyelt kérdés
Ha lehet indoklást is kérnék.
2010. jún. 15. 19:42
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
81%

Kádár rendszert kifogásolnám annyiban, hogy számos fontos területét a gazdaságnak hanyagolták, nagyon rossz állapotban volt ezért a rendszerváltásra pl. az úthálózat, vagy a távközlés. A jólét meg a külföldi kölcsönökből volt, az emberek elégedetlenségét akarták leszerelni, hogy ne lázadjanak a szocializmus ellen. Jelentősen javult persze az életszínvonal, de a jólétet állítólag mi fizetjük vissza. (Ez nem tudom, mennyire áll helyt, minden korszakban másképp tanítják a történelmet.)

És a kérdésre válaszolva: igen, lényegesen jobb volt, nem volt probléma a munkanélküliség, magas volt az életszínvonal és a közbiztonság, a parasztnak is volt munkája.

2010. jún. 16. 00:23
 22/50 anonim ***** válasza:
43%

sztem minden "rendszer" eredendően rossz! A gazdag gazdag arad, a szegény szegény!

Ennyi!

2010. jún. 16. 01:00
 23/50 anonim ***** válasza:
25%
Fantasztikus, hogy az agyhalottaknak micsoda gyűjtőhelye a gyk.hu. Egészen különleges oldal. Hol Hitlerre nem lehet egy rossz szót mondani, mert 20 idióta egyből elkezdi bizonygatni, hogy "jó ember volt", hol 30 komcsi nosztalgiázik, hogy de csodás volt a kádárrendszer.
2010. jún. 16. 02:25
 24/50 anonim ***** válasza:
68%

tegnap 21:37

Az az egyik véglet ami nálunk általában van: a szegénység, a tehetetlenség. De a Kádár-korszak a másik véglet volt. Azért hívták gulyáskommunizmusnak mert az összes nyugaton élő ország (akik eredendően jobban élnekmint mi) rácsodálkozott hogy mennyit költünk, milyen színvonalon élünk, emrt példátlan volt!

NEm azt mondom hogy akkor nem volt jó az embereknek. Azt mondom, hogy egy ilyen jólét után az állam csődbe megy, ahogy csődnek indult akkor is, aztán leshetjük hogyan kerülünk ki a szarból. Rossz ami most van, kevés fizetés és magas adó, de mégegyzser leírom ezen az oldalon, ahogy már sokszor: adósságot csak pénzből lehet törleszteni. A pénz meg csak tőlünk jöhet. Ha jól akarsz élni először egy biztos, kiegyensúlyozott gazdaságot kell létrehozni.

2010. jún. 16. 06:14
 25/50 A kérdező kommentje:

A válasz megírásának időpontja: ma 06:14

Az a probléma, hogy a fizikai munkásokat a mai világban nem fizetik meg rendesen, a politikusok meg kapják a többnél több fizetéseket. A Kádár rendszerben ez nem így volt...

Inkább akkor éltem volna, mint most ebben a kizsákmányoló rendszerben.

Egyébként Thürmer Gyulának vannak nagyon jó elképzelései.

Politikai vita folyt az egyik adásban, és ott volt ő is, és azt mondta h ha hatalomra kerülne a Magyar Kommunista Munkáspárt, akkor vissza lehetne még hozni a sz@rból az országot. Az ellenzékiek kérdezgették, hogy hogyan is csinálná, és a válasza csak ennyi volt:

"Úgy kell felosztani a tortát, hogy mindenkinek jó legyen"

Értelmezzétek ahogy akarjátok.

2010. jún. 16. 16:51
 26/50 anonim ***** válasza:
60%

"Az a probléma, hogy a fizikai munkásokat a mai világban nem fizetik meg rendesen, a politikusok meg kapják a többnél több fizetéseket. A Kádár rendszerben ez nem így volt..."

A kádárrendszerben sem megfizették a fizikai munkásokat, hanem azért éltek "jobban", mint egy irodista, mert lehetett lopni (alkatrészt, fémet, üzemanyagot, építőanyagot) a munkahelyről, meg lehetett géemkázni.

2010. jún. 17. 11:23
 27/50 anonim ***** válasza:
56%
Foglaljuk el a gyárakat aztán állítsuk falhoz a főnököket és majd a munkások közül választunk új főnököket és a profitot egyenlően osztjuk szét a munkások között.Röhej hogy egy gyártósori rabszolga megtermel több millió ft-ot havonta és ő ennek a tizedét/huszadát stb kapja.
2010. jún. 17. 22:00
 28/50 anonim ***** válasza:
77%
Én elhiszem hoyg te szivesebben élnél abban akorban, kevesebb volt a nélkülözés, értem én - de te is értsd meg hogy ez csak rövidtávon maradhatott úgy! Egyszerűen aki sokat költ annak kevés pénze marad, és itt volt a buktató: ha te msot marha jól élnél ismét virágzana az életmódpolitika, azt a gyermeked sínylené meg. Őszintén szólva, és ezért sokan nagyon megvetnek, én nem vagyok az a nemzetimádó valaki, nekem oly mindegy, de hosszútávon az ilyen fajta költekezések az ország eladósodásához vezet. csak nézz megy egy statisztikág mondjuk 75-89-ig. rohamosan csökkent. A végén már az embereknek sem volt olyan húdejó: 14-16órákat dolgoztak a megélhetésükért, mert egyre kevesebb jutott, és egyre többet igényeltek (hétvégi házak, kocsi...) Ez nem így máködik, a földi paradicsom nem létezik. adózni kell, olgozni kell, fizetni kell hogy az ország életben tudjon maradni, akár tetszik, akár nem. Voltak szimpatikus húzásaik, és rövid távon kiváló életkörülményeket biztosít, de hosszú távon nem volt célravezető a Kádár-rendszer. egy népámítás.
2010. jún. 17. 22:17
 29/50 anonim ***** válasza:
67%

Kádár rendszerben is loptak ugyanúgy, csak ezt nem verték nagy dobra, nem voltak róla újságcikkek, mert nem lehetett. A mezőgazdasági tszeket egytől egyik szétlopták a komcsik, és ez bizony Kádár korában volt. Munkanélküliek is voltak, csak erről nem szabadott beszélni. Jólét sem volt, de szerényen meg lehetett élni. Most sem rosszabb a helyzet. Aki KISZ tag volt, az jól keresett ezért csontig benyalt a kommunista pártna. Undorító ami volt!!!

Koncepciós perek egész hada! Szó szerint kizsigerelték az embereket, földjüket elvették és a rendőrség folytonos zaklatásáról nem is beszélve. Ennek a kornak örültetek, ti kommunista unokák?

2010. jún. 24. 12:58
 30/50 anonim ***** válasza:
63%
Jobb volt a Kádár rendszerbe a közbiztonság,az anyák és gyermekek védelme,mindenkinek volt munkája.Évente ingyen nyaralhattunk 2 hetet a balcsin munkahelyi beutalóval,a tankönyvekért jóformán nem is kellett fizetni és a gyógyszerekért sem.A hazai paradicsomot ettük fillérekért.(mellékesen megjegyezném,hogy amíg Kádár volt hatalmon,addíg kb.30 év,csak egyszer tömte meg a saját zsebét,mert betelt .De most 4 évente tömik tele a zsebüket azok , akiket megválasztunk a pereputtyukkal együtt!
2010. jún. 27. 18:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!