Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Ki szerint volt jobb a Kádár-r...

Ki szerint volt jobb a Kádár-rendszer, mint a mostani, és ki szerint nem?

Figyelt kérdés
Ha lehet indoklást is kérnék.
2010. jún. 15. 19:42
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
39%
Nem volt jobb. Egyáltalán nem. Az a rendszer nem volt jó. Hiába volt mindenkinek munkája, ha senki nem csinált semmit és előnyben részesítettek rengeteg bizonyos embert, holott ennek alapja nincs.
2010. jún. 15. 20:20
 12/50 anonim ***** válasza:
37%
Elég szomorú, ha valaki bedőlt annak a jólétnek, de látom azért elég sokan vannak.
2010. jún. 15. 20:21
 13/50 anonim ***** válasza:
79%

Miért, ez nem az? Ez is "forradalomba" született.

Most ugyanúgy lapátra teszik akit nem szeret a politika.

Persze a vezetéknév megváltozott.

2010. jún. 15. 20:26
 14/50 anonim ***** válasza:
54%
Jobb volt a Kádár rendszer, még ha itt is ültek az oroszok a nyakunkon de kevesebbet loptak mint az unió és adtak is nem csak elvittek.
2010. jún. 15. 21:07
 15/50 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat:D

Én hiszek még abban hogy egyszer a munkásság összefog a tőkések, multik és a kizsákmányoló, hitelekbe kényszerítő bankok ellen! És nyerni fogunk!!!

További véleményeket várok:D

2010. jún. 15. 21:16
 16/50 anonim ***** válasza:
0%
Nem nézted meg a feletted lévő kérdést? Olvass bele.
2010. jún. 15. 21:28
 17/50 anonim ***** válasza:
80%
A kádár rendzsernek épp ez volt a lényege: hoyg elkábítsák a népet a gazdagsággal. Sokkal jobb volt az általános életkörülmény mint bárhol máshol europában. csak ez ugye az állam adósságához vezetett, az pedig a jövedelmek csökkentéséhez. Még mindig volt mindnekinek munkája, de éhbérért, és azért sem sokáig lehetett volna tartani. A sok birka akkor is elhitte hogy létezik földi paradicsom, stő még most sem látja hogy az csak ideig-óráig működik.
2010. jún. 15. 21:32
 18/50 anonim ***** válasza:
62%
21.32: Akkor mi legyen? Ismerjük el, hogy meg kell döglenünk, csak hogy a milliárdos "befektetőknek" még több jusson? A Kádár-korban az volt a bűnünk, hogy túl jól éltünk. Ma ugyanez a gond. Akkor tulajdonképpen hogy kéne élni? Mennyit kéne keresni? 10-20 ezret? Mikor lesz már elég ebből az elnyomorítási folyamatból? Te is észreveheted, hogy a munka termelékenysége meredeken nő, ami sok munkát igényelt 1-2 évtizede, az ma egy kattintás csupán. Ja, és sokkal többet dolgozunk mint valaha. Már nincs 8 órás munkaidő sehol. Akkor miért nem tudunk megélni? Miért rosszabb mindig minden? Vagy ha néha egy-egy évben egy picit jobb, akkor miért van utána olyan ordenáré cirkusz belőle, hogy túl sokat költöttünk?
2010. jún. 15. 21:37
 19/50 anonim ***** válasza:
60%

Én nem vagyok komcsi vagy ilyesmi, sőt !

Nem is éltem abban a rendszerben.

De az átkosban -el kell ismerni -voltak jó és rossz dolgok is, ahhoz képest hogy egy magyarellenes diktatúra volt.

De a gazdasági részével egyet tudok érteni.

Akkor nem voltak hajléktalanok, nem kellett senkinek rettegni hogy kilakoltatják mert nem tudja fizetni a törlesztőt.Ma lakoltattak ki egy 4 (!) gyerekes családot,az a cigány orbán meg itt hazudozott hogy nem lesz kilakoltatás.

Akkor nem fordulhatott elő hogy a cigányok csak úgy szórakozásból ölnek meg rabolgatnak meg a hozzájuk kiérkező orvosokat meg rendőröket verik és fenyegetik.

Akkor nem rúghatták ki a várandós anyukákat vagy a betegeket.Akkor régen kifizették a túlórákat,maszek melókat stb.

Ma ebben a qrva nagy judeodemokráciában mindenki szabadon lophat gyilkolhat csak a magyar nem.Neki az a sors jutott hogy eltartsa az élősködők rétegét.

Ha normálisan lett volna megszervezve a gazdaság

( ha a kedves agyhalott elvtársak nem találnak ki ilyen marhaságokat mint a "vas és acél országa" vaskészletek nélkül vagy mint a narancstermesztés)akkor még jövedelmező is lett volna mint pl Juogszlávia.

Szerintem a keleti régióra idővel áttevődik a súlypont ők lesznek a meghatározók az "emberarcú kapitalizmussal" ahol a pénz nem cél, hanem csak eszköz.

2010. jún. 15. 22:26
 20/50 anonim ***** válasza:
80%
Én is gyerekként éltem akkor, egész jó volt, nyári táborok, nyáron szüleimmel 2 hétre minden probléma nélkül tudtunk menni nyaralni, pedig szakmunkások voltak. Most meg... alig tudjuk fizetni a lakást, örülök ha hónap végéig kitartunk általában. Abban a korszakban volt értelme dolgozni és volt miért is.
2010. jún. 16. 00:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!