Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Miért jönnek az ellenzéki...

Miért jönnek az ellenzéki pártok azzal a hazugsággal, hogy "rosszabbul élünk mint 4 éve", amikor mindenki számára nyilvánvaló, hogy ez nem igaz?

Figyelt kérdés

Jelenleg gazdaságilag egy jobb periódus zajlik, elsősorban az EU támogatásának köszönhetően. Nekem az elmúlt 8 évben folyamatosan gyarapodott a vagyonom és a legtöbb ismerősömnél szintén ezt látom.

Közben meg az ellenzéki pártok ilyen baromságokkal jönnek, hogy rosszabbul élünk mint 4 éve, meg hogy 4 millió mélyszegénységben, további 4 millió ennek a határán él. Nekem a személyes ismertségi körömben egy ilyen szegény ember sincs.

Nem értem, miért kell az ellenzéknek hazudozni, hogy ilyen szegények vagyunk.

Az országban hivatalos tény, hogy gazdasági növekedés van, ennek semmi köze a fideszhez, ez ettől teljesen független dolog.

2018. febr. 14. 18:53
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
43%
Sajnos...ez a helyzet. Csak a tudás számít. Már nem beszél senki fogyasztói társadalomról, csak tudásalapú társadalomról.
2018. febr. 16. 10:55
 32/50 anonim ***** válasza:
56%

Kedves kérdező! "Nem arról van szó, hogy lenézném a kétkezi munkásokat.

Hanem szimplán azt látom, hogy ezekkel a szakmákkal nem sok mindent lehet kezdeni, mivel hamarosan teljesen el fognak tűnni. Szerintem az ilyen munkások a mai világban összetehetik a két kezüket, ha egyáltalán valami minimálbéres állást sikerül találniuk. " Szerinted közgazdász vagy jogi diplomával fog kirakni valaki 20 boltívet egy épülő kastélyban? A tetőt, sem "tetőrakó" gép rakta fel még eddig. Németországban egy villanyszerelő, vagy minősített hegesztő, egyenlő társadalmi poziciót tölt be a rangsorban mint egy orvos. Itt kezelték a szakmunkásokat tanulatlan hülyének, és nincs is már. Azt azért elmondanám, hogy egy autószerelő, akit gyerek kora óta a motorok érdekelték, és minden álma az volt, hogy javítsa ezeket, azt nem tudod elzavarni az ELTE-re, mert ő autószerelő lessz, és nagyon jó autószerelő.

2018. febr. 16. 11:27
 33/50 szántóvető ***** válasza:
48%

a sofőrök sem fognak eltűnni aminek a többek között a kresz tökéletlensége ill a forgalmi helyzetek bonyolultsága az oka.amit a gépi intelligencia nem fog tudni tökéletesen kezelni ill alkalmazkodni hozzá.mert problémamegoldó képességgel nemigen fognak tudni rendelkezni egyhamar.

csak én már meguntam hogy magyarázzam a kérdezőnek.

akinek az ismeretségi köreiben nincs szegény ember az burokban él és tudatosan nem vesz tudomást a problémáról.

2018. febr. 16. 12:34
 34/50 anonim ***** válasza:
56%

Az utolsóval egyetértek. Elvették a Sofőröktől, mozdonyvezetőktől, bányászoktól, rendőröktől, tűzoltóktól a korengedményt. Szerintetek ki fog trógerkodni éjjel nappal ünnepekkor mikor nincs megbecsülés?

A szakmunkásokat tanulatlan hülyének titulálta a kormány.

Egy jó villanyszerelő a németeknél azonos megbecsülésnek örvend mint egy agysebész.

2018. febr. 16. 12:57
 35/50 anonim ***** válasza:
A sofőrök azért nem mostanság fognak eltűnni, de sajnos bizony el fognak. Az, hogy a rendszer nem eléggé fejlett, nem jelenti azt, hogy nem lesz az. Kérdésre a válasz, nagyon egyszerű: savanyú a szőlő.
2018. febr. 16. 13:04
 36/50 A kérdező kommentje:

De nem érted, az autószerelő hiába profi a 90-es években gyártott kocsik szerelésében, ha közben az autógyártás teljesen megváltozott és már olyan modern autókat gyártanak ,amelyek megszereléséhez minimum egy magas szintű informatikai végzettség is szükséges. Egy mezei autószerelő a mai legkorszerűbb autók szerelésével már semmit nem tud kezdeni, ha csak nem megy el olyan képzésre, ahol a modern technológiájú gépek szerkezetét és javítását megtanulja.

2018. febr. 16. 13:41
 37/50 anonim ***** válasza:
72%
36 Szerinted! Az elektronika amit feltételezel az egy dolog. Én is vettem csatlakozót, szoftvert kínából, és be tudom az alapjáratot állítani, hibakódot olvasni egyebeket, teljesítményt ingyen magamnak. Ha szétpukkan a váltód, azt állíthatod az informatikai képességeiddel, ahhoz hozzá kell nyúlni
2018. febr. 16. 14:21
 38/50 anonim ***** válasza:
Minden autószerelő minden kódot ki tud olvasni informatika képzettség nélkül is. Nekem egy lambda szonda tönkrement de nem volt 160 ezrem erre, ezért egy 5 Mega ohmos ellenállást beforrasztottak helyette, és 6 liter a fogyasztás egy 2000-es motornál.
2018. febr. 16. 14:30
 39/50 szántóvető ***** válasza:
28%

milyen magas szintű informatika??az autóra rácsatlakoztatják a laptopot és elindítják a diagnosztikai program ami automatikusan lefut.a hibafeltárás után jöhet a javítás szerelő által.(a program megmondja hogy hol kell keresni a hibát de ez mellékes most.)hova kell ehhez informatikai végzettség?

ismét egy béna példával rukkoltál elő.

2018. febr. 16. 14:58
 40/50 anonim ***** válasza:
66%
Szóval az a helyzet, hogy nem magas számítógépes ismeret kell az autó hibájának megismeréséhez, csak közepes. Azonban a hiba javításához már profi szerelő kell. A 70-80-as évek szerelői ma labdába se tudnak rúgni a mai modern autóknál. Egy benzines Fiat Puntóval még elboldogulnának, de egy 12 hengeres Mercedesszel már nem tudnának mit kezdeni. Egy sima autószerelő cserélhet olajat, gumit, de komoly munkához már technikus minősítés szükséges, + a cég saját belső képzése. Saját műhely nyitásához a minimum a technikus minősítés, különben nem kapod meg a vállalkozóit. Egyes gyártók bonyolult modelljeit egyes országokban már csak mérnöki diplomával engedi a gyártó javítani a fődarabot, pld. motor, váltó stb. Ha komolyabb dolgokra vágysz, akkor csak felfelé van kiút. Alois Ruf, Az Ruf Porsche gyártója aki most már maga is fejleszt motort, váltót, a feleségével együtt nagyon magasan képzett mérnök, és ő is megjegyezte valahol, hogy az egyes modellek fejlesztéséhez nagyon magasfokú tudás szükséges. Egyébként azt mondom: nem kell mindenkinek egyetemre járnia, tanulj meg asztalt készíteni! De akkor azt nagyon profin kell tudni, különben nem ér semmit. Ha dolgozni akarsz, speciális tudásra van szükséged, az általános tudás nem elég. A kommunizmusban arra nevelték az embereket, hogy legyen egy szakmájuk, majd dolgozzanak 18-65 év között egy helyen, ne gondolkozzon. Lebutították, vagy inkább elaltatták az embereket. Az 50-60 éves korosztálynak ez rosszul jött, nem is vitás, sajnos ezt a mentalitást a fiaikba, lányaikba is sokszor átplántálták. Ma vagy tanulsz, vagy meghalsz. Egyébkét ez nyugaton is probléma. Persze van ellentétes tapasztalatom is. A múltkor beszélgetni kezdtem egy cigány fickóval, nagyon fel volt dobva. Igazából ő szólított meg engem. Kérdésemre, hogy mi a mulatozás oka, elmondta, hogy a felesége teli dumálta a fejét, hogy fogadja el a munkaközvetítő ajánlatát, menjen el az indított CNC esztergályos képzésre. Végig csinálta egész jó eredménnyel - közben folyton morgott az asszonyra - azonban felvették egy üzembe - 240000 Ft-os nettó fizetéssel. El se hitte! Nem ő az egyetlen, egy-két ilyen történetet ismerek a közelemben. Megértett valamit: kortó függetlenül nincs más út!
2018. febr. 16. 15:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!