Miért jönnek az ellenzéki pártok azzal a hazugsággal, hogy "rosszabbul élünk mint 4 éve", amikor mindenki számára nyilvánvaló, hogy ez nem igaz?
Jelenleg gazdaságilag egy jobb periódus zajlik, elsősorban az EU támogatásának köszönhetően. Nekem az elmúlt 8 évben folyamatosan gyarapodott a vagyonom és a legtöbb ismerősömnél szintén ezt látom.
Közben meg az ellenzéki pártok ilyen baromságokkal jönnek, hogy rosszabbul élünk mint 4 éve, meg hogy 4 millió mélyszegénységben, további 4 millió ennek a határán él. Nekem a személyes ismertségi körömben egy ilyen szegény ember sincs.
Nem értem, miért kell az ellenzéknek hazudozni, hogy ilyen szegények vagyunk.
Az országban hivatalos tény, hogy gazdasági növekedés van, ennek semmi köze a fideszhez, ez ettől teljesen független dolog.
Én egy független cégnél dolgozom, és jól keresek, folyamatosan emelik a béremet. Semmilyen segélyt vagy támogatást nem kapok az államtól, nem is szorulok rá, meg alapvetően nem is szeretem ha az állam túl sok mindenbe beleszól.
Ja és nem vagyok fidesz szavazó, de attól még nem látom azt, hogy bárki is rosszabbul élne a környezetemben. Aki dolgozik, képzi magát, fogékony a változásokra és jól teljesít, az bármilyen rendszerben jól meg tud élni. Nem az államtól kell várni a segítséget. Elég szánalmasok azok, akik mindenért az aktuális kormányt hibáztatják és folyton csak panaszkodnak, miközben nem csinálnak semmi hasznosat, csak segélyekből élősködnek.
"Aki dolgozik, képzi magát, fogékony a változásokra és jól teljesít, az bármilyen rendszerben jól meg tud élni"
Akkor azt akarod mondani, hogy ha egy takarító, egy árufeltöltő, egy szemétszállító, egy pincér, egy benzinkutas rendesen elvégzi a munkáját azért nem baj ha nem jár élhető fizetés??? Mert miért nem képezte magát szívsebésszé? Kíváncsi vagyok hogy bírnál létezni abban a társadalomban, ahol az általad lenézett munkások nem léteznek, ahol nem viszik el a szemetedet és nem takarítanak utánad meg magadnak kell megtermelni még a répát is a levesbe, gondolkodj már. Nem szégyellitek ezt az ostoba gondolkozásotokat,egyre többször olvasom itt ezt a fideszesektől? Egy ország kormányának nem az a feladata, hogy aki dolgozik az kapjon élhető bért érte? És mi volt a kormányod első lépése? Az, hogy a legkevesebbet keresőket visszavágta, a tiféléteknek meg hatalmasat emelt rajta. Az Orbán kormány rekordra, 41%-ra emelte a létminimum alatt élők számát. Nem baj ha magadnak örülsz, ki nem örül a plusz lóvénak. De ti még pluszban mindig lenyomnátok a többi szerencsétlen torkán, hogy jaj képzelődtök, mert itt minden milyen jó lett, csak te nem képezted magad, kuss!
Más nevébe ne beszélj, főleg ha ilyen szűklátókörű és igazságtalan ember vagy.
21-es és mi a helyzet a fizikai dolgozókkal?építőipari meg gyári munkások(bár lehet hogy lenézed őket de mára már hiány van belőlük)orvosok,közalkalmazottak.nyilván az ő hibájuk hogy nem jutnak előrébb.biztos nem teljesítenek jól.nem elég fogékonyak a változásokra.nem dolgoznak elég jól és nem képzik magukat.
egyszer már belinkeltem,megteszem újra bár nem szívesen ismételgetem magam.ennyi embert nem ítélhetsz el ill nem hibáztathatsz.
Szántóvetőnek:
Államadósság pontosan leírva:
2002-ben 9224,2 millárd forint
2010-ben 20447,4 milliárd forint
Az adatok a KSH ról valók. Ameddig ez nincs kifizetve, bagóért dolgozunk!
#25 Leírta a lényeget.
Nem arról van szó, hogy lenézném a kétkezi munkásokat.
Hanem szimplán azt látom, hogy ezekkel a szakmákkal nem sok mindent lehet kezdeni, mivel hamarosan teljesen el fognak tűnni. Szerintem az ilyen munkások a mai világban összetehetik a két kezüket, ha egyáltalán valami minimálbéres állást sikerül találniuk.
A világ változik, modernizálódik, és aki nem halad a korral, az elbukik. Ez nem egy vélemény, hanem tény.
"Hanem szimplán azt látom, hogy ezekkel a szakmákkal nem sok mindent lehet kezdeni, mivel hamarosan teljesen el fognak tűnni."
Csak próbálod szépíteni a szégyenletes álláspontodat ezzel, de a megfizetetlen munkák közül alig van olyan amire ez megáll, de sorold őket, kíváncsi vagyok. A valóság az, hogy szerinted aki becsületesen elvégzi a társadalom számára fontos sőt nélkülözhetetlen, de általad leköpdösött munkáját mivel ahhoz nem kell végzettség csak tisztességesen el kell végezni, na az haljon éhen, mert neki szerinted ez jár.
Biztos "keresztény fideszes" vagy, le se tagadhatod ezt a jellemző mentalitást, miért is szégyelled, nem is értem, legyél büszke rá, ha ilyen hittel kiállsz mellettük, nem?
Nem vagyok "keresztény" fideszes...Liberális nézeteket vallok, a fidesz pedig illiberális államot épít, úgyhogy kizárt, hogy rájuk szavazzak.
Szimplán piacgazdaság és kapitalizmus párti vagyok, ennek semmi köze a fideszhez.
A világ egész egyszerűen abba az irányba tart, hogy a legtöbb kétkezi munkát átveszik a gépek, így az ilyen munkások nélkülözhetővé fognak válni. Legyen szó autószerelőről, vagy bármilyen gépszerelőről, élelmiszer feldolgozóról, pénztárosról, rakodómunkásokról, építkezésen dolgozókról...stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!