Hogy lehet még mindig fidesz?
Nagyon sokan utálják a fideszt. Többen mint amennyien szeretik. Mindenhol azt hallani, hogy egyre rosszabb minden meg kormányellenes mindenki. De nem csak most hanem 2014 elött is.
A minkahelyemen is fidesz ellenes mindenki. Sokszor beszélnek róla, én csak hallgatpm mert nem értek hozzá. Néha olyan emberekről beszélnek, hogy azt sem tudom ki az.
Azt mondják, hogy azért nyert a fidesz mert van 2 millió elvakult szavazója. Én megnéztem és szavazásra jogosult 8 millió! ember.
De akkor ha senki nem szereti a fideszt 6 millió kicsit több mint 2 millió simán le lehetne szavazni. Miért nem szavazzák le?
Defláció van és folyamatos fizetésemelés. Az előző szoci, libsi kormányok alatt folyamatos áremelkedések voltak és nem emeltek fizetést. Mit akarsz?
Ha nem a Fidesz lenne, neked csak rosszabb lenne -.-
De nagyon sokan szeretik is. A nép, a tömeg ugyanis nem túl intelligens, úgy kajálják be a Fidesz megvédi az országot a csúnya idegenektől, nacionalista, nagy magyar, keresztény, az ország jobban teljesít (mert vol 1% gazdasági növekedés, miközben összességében még a 2008-as szintet se értük el) stb., mint kacsa a nokedlit. Ha nem csökkentették volna a rezsit, nem jöttek volna a menekültek, már nagy bajban lennének. De ezekkel el lehet fedni az igazi problémákat. Az MSZP idején is ugyanez volt, minden értelmes ember látta, hogy nem vezet jóra a féktelen osztogatás, a nép sajnos nem. Egyébként durva, hogy valóban ráfeküdhettek volna az ország fejlesztésére a lopás és hazudozás helyett, akkora volt a támogatottságuk (kétszer 2/3), de őket az ország nem érdekelte.
Az MSZP-t és a DK (hál' Istennek) még mindig nagyon sokan utálják, a Jobbik picit szélsőséges, ami szintén nem kedvező az egyszerű tömegeknek, és ezek mind meg vannak osztva, nem fognak, foghatnak össze, ezért a legtöbb helyen a kb. 40%-os Fidesz meg fogja előzni az ilyen 10-15-20%-os, egymás ellen is induló képviselőket.
Abban igaza van a faék egyszerűségű tömegnek, hogy a baloldal még ennél is rosszabb lenne, de ott vannak a normálisabb, sokkal tisztább pártok, Jobbik, LMP, stb. A minap beszéltem egy fideszessel, aki elhitte, hogy még mindig az MSZP miatt van ilyen helyzetben az ország. Ezt az egyszerű propagandát is folyamatosan nyomja a Fidesz 7 éve.
"azért nyert a fidesz mert van 2 millió elvakult szavazója"
Tehát egy párt nem tetszik, akkor a rá szavazók már egyből elvakultak? Ilyen alapon mindenki az, aki csak szavazni merészel.
Amúgy pedig ez a 2 millió semmit se jelent, lehetne csupán 10%-os támogatottsága is, ha a többinek kevesebb. DE, ami igazán fontos az a parlamentben elfoglalt mandátumok aránya.
A jobbik szélsőséges?
Mostanában olyanok mint egy dorombolós kiscica. Régen még lehetett mondani, hogy valamelyest szélsőséges. De ma? Semmi eszme, csakhogy mindenkinek megfeleljenek. Hitelét vesztett egy párt az, nem szélsőséges.
Mellesleg, a rosszul működő demokrácia, vagy az áldemokrácia gazdasági szempontból rosszabb, mint a diktatúra.
#28, miért nem távolítják el akkor az össze-vissza beszélő vonát az elnökségből? Vona a lehetetlenre vállalkozott: mindenkinek tetszeni akar.
Kérdező, ha a fidesznek csak 15 szavazója lenne, de a többi pártnak annál kevesebb, akkor is a fidesz lenne kormányon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!