Mit szóltok Orbán azon kijelentéséhez, hogy a közepes képességüek ne tanuljanak egyetemen?
Felvettek a Pázmány Péter Katolikus Egytem Jog- és államtudományi karára. 368 ponttal önköltségesen, nem gondolom magam kivételes képességűnek, egy gyüjtő középsuliból vettek fel, ráadásul diszlexiás vagyok. A gyatra történelem oktatás ellenére, (az eredeti iskolámba) egy felkészítés keretében felhoztam a tudásomat közel az elit gimisek szintjére, emelt törit érettségit tettem, amely egy százakék híján ötös lett, a magyarom a diszem ellenére ötös is lett. Egyedül a nyelvi érettségim nincs meg (helyette föcit csináltam), a 2005. CXXXIX. Törvény 19-20. Paragrafusa szerint a diplomához sem kell nyelvvizsga, de persze azt is meg fogom csinálni, hogy nekem se legyen könnyebb a diploma mint másnak.
Egy szó mint száz, a felvételem után láttam ezt a hírt és nagyon lelombozott, mit gondoltok erről?
"Szerintem 350 alatt felesleges egyetemre küldeni gyerekeket, főiskolára esetleg. "
Főleg, hogy ma már csak nevükben vannak főiskolák.
Nem Orbánon vagy a 368 pontodon múlik, hogy érdemes volt-e egyetemre menned. Ha megcsinálod és pályát alapozol rá, akkor megérte, ha felsülsz, akkor nem.
De ha ragaszkodunk az előítéletekhez, kb. 300 ponttól lefelé kezdődik el az a szint, akik ígyis-úgyis lemorzsolódnak a felsőoktatásból, kormány vagy reformok pro és kontra. Rosszabb esetben vegetálva megszereznek egy oklevelet, aztán jó kis hírét keltik a szakmájuknak.
Nincs túl sok pozitív kivétel.
Tiszelt Tegnap 19:08 és a többi Válaszoló!
Nagyon köszönöm, a válasz elején nem ilyen végkijejeletre számítottam. Olyan lassan amúgy nem olvasok, a magyar szövegértés rész is időre megcsináltam és plusz időt nem voltam hajlandó igénybe venni egy érettségin sem. Csak mert mvalaki diszlexiás még lehet jogász, ha lassabban olvasok is, akkor is legjejebb kevesebbet alszom és jöhet az energiaital, ha az egészségem vagy az életem rámegy is megcsinálom, nem érdekel.
Amúgy sokat olvasok és nem regényeket, hanem szakirodalmat, bár történelmi szakirodalom. Erre persze lehet mondani, akkor miért lett ilyen a töri emelted? Tudom, hogy Deák szerette pl a vaniliafagyit és levos ette magát vele, tudom, hogy a nikápolyi csata 1396. Szept. 28. volt, tudom, hogy az Törökök nem arabok, hanem türk mének, tudom mi az a Nap, hold primátusa stb. stb. A törit redes szinten csak egy évig tudtam tanulni, mert az alap sulimban ilyen nem volt, még töri fakt sem volt, ezt nyolcadikbsn szúrtam el, hogy ide kerültem, de kérdezem második esély nem jár? Elit gimiből könnyű beszélni.
Ja, a diszlexiának is vannak fokozatai, nekem ez kiskoromban volt nagyon súlyos, nagyon nehezen tanultam meg olvasni, de aztán gyakoroltam és ment, persze időbe került. Hangosan most sem tudok "rendesen" olvasni, de magamban elég gyors vagyok.
Ebben az évben 45 óvám volt egy héten, szombaton is hat, a tanlás miatt nem voltam, after partyn, szerenádon kb. sehol. Csináljátok sikerült, ahogy sikerült, a célt elértem. Csináljátok végig amit én, nem akarok nagyképűsködni, de utálom ha lenéznek. Végezetül:
Egy tiszt mondta egyszer Teodor Eicke-nek: "A módszerei egy henteséhez hasonlítanak!"
Erre ö: "Mit számít amíg mi nyerünk?"
Én is ezt mondom.
Köszönöm megtisztelő figyelmeteket!
"ha lassabban olvasok is, akkor is legjejebb kevesebbet alszom és jöhet az energiaital, ha az egészségem vagy az életem rámegy is megcsinálom, nem érdekel. "
Ja, ez a nem alszom és energia italon élek dolog max 2 napig megy.
Itt az a baj, hogy sokan ma azt hiszik a fiatalok, hogy ők nagyon tudnak, és mekkora ászok.
Sikerült pár ilyen "ásszal" dolgoznom, szívem szerint visszaküldtem volna őket az egyetemre, meg főiskolára. Mert csak melegedni jártak be.
A legtöbbnek, annyit se ér a diplomája, mint a papír, amire ráírták.
Nem csípem Orbánt, de ha már az én pénzemből képeznek ki valakit, az legyen rá méltó. Ne Londonban süsse a sült krumplit a Mekiben a diplomájával. Mert a diplomások jó része ide jut, ha kimegy külföldre.
Teljesen egyet értek!
Egyetemen tanuljanak az okosak!
Közepes képességűek azok érettségi+valami okj.
Alacsony képességűek meg szakmunka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!