Mit szóltok Orbán azon kijelentéséhez, hogy a közepes képességüek ne tanuljanak egyetemen?
Felvettek a Pázmány Péter Katolikus Egytem Jog- és államtudományi karára. 368 ponttal önköltségesen, nem gondolom magam kivételes képességűnek, egy gyüjtő középsuliból vettek fel, ráadásul diszlexiás vagyok. A gyatra történelem oktatás ellenére, (az eredeti iskolámba) egy felkészítés keretében felhoztam a tudásomat közel az elit gimisek szintjére, emelt törit érettségit tettem, amely egy százakék híján ötös lett, a magyarom a diszem ellenére ötös is lett. Egyedül a nyelvi érettségim nincs meg (helyette föcit csináltam), a 2005. CXXXIX. Törvény 19-20. Paragrafusa szerint a diplomához sem kell nyelvvizsga, de persze azt is meg fogom csinálni, hogy nekem se legyen könnyebb a diploma mint másnak.
Egy szó mint száz, a felvételem után láttam ezt a hírt és nagyon lelombozott, mit gondoltok erről?
A válaszíró 62%-ban hasznos válaszokat ad.
Színvonaltalan volt az oktatás al alap sulimban, az osztálytársaim középszinten, maximum 40%-ot írtak, ahhozbképest az emelt 59% rengeteg. Nem gondolom, hogy rossz választás lett volna, nem olvasok sokkal lasabban, mint a normál ember, a helyesírásom sem rossz, csak nyelvvizsgám nincs még.
Szerintem sem helyes, hogy 3-as érettségikkel is be lehet kerülni egyetemekre, főiskolákra.
De az ő nagy részük úgy is kiesik 1-2 év után.
A képzések között is nagy különbségek vannak. Valahol egy közepes képességű diák is könnyen elvégzi az adott képzést, máshol a jó képességű diákokat is kiszórják, és tényleg csak a legeslegjobbak tudnak diplomát szerezni.
Hát elvileg a tvsz azt írja elő, hogy max 3-szor próbálkozhatsz egy tárggyal, legalább is a Pázmányon.
De mondok még valamit, a kettes szintet olyan szintre kell állítani, hogy az adott szakmát használni tudja. Sőt tovább megyek az egytől ötig aló értékelés hülyeség. Megfelel vagy nem felel meg. Mert a világ fekete és fehér, nem pedig szürke.
"az egytől ötig aló értékelés hülyeség. Megfelel vagy nem felel meg. Mert a világ fekete és fehér, nem pedig szürke."
Ez jelenleg is így van:
1 - nem felelt meg
2-5 megfelelt
Azért a megfelelésnek is vannak fokozatai, nem mindegy, hogy valaki éppen csat átmegy egy kettessel vagy ötösöket szerez és teljesen elsajátítja a tananyagot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!