Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Mit szóltok Orbán azon kijelen...

Mit szóltok Orbán azon kijelentéséhez, hogy a közepes képességüek ne tanuljanak egyetemen?

Figyelt kérdés

Felvettek a Pázmány Péter Katolikus Egytem Jog- és államtudományi karára. 368 ponttal önköltségesen, nem gondolom magam kivételes képességűnek, egy gyüjtő középsuliból vettek fel, ráadásul diszlexiás vagyok. A gyatra történelem oktatás ellenére, (az eredeti iskolámba) egy felkészítés keretében felhoztam a tudásomat közel az elit gimisek szintjére, emelt törit érettségit tettem, amely egy százakék híján ötös lett, a magyarom a diszem ellenére ötös is lett. Egyedül a nyelvi érettségim nincs meg (helyette föcit csináltam), a 2005. CXXXIX. Törvény 19-20. Paragrafusa szerint a diplomához sem kell nyelvvizsga, de persze azt is meg fogom csinálni, hogy nekem se legyen könnyebb a diploma mint másnak.

Egy szó mint száz, a felvételem után láttam ezt a hírt és nagyon lelombozott, mit gondoltok erről?

2013. júl. 28. 17:32
1 2 3 4 5 6
 11/56 anonim ***** válasza:
20%
Az ő tanulmányait is felesleges volt pénzelni a Soros Alapítványnak! Szerintem azóta ők is megbánták!
2013. júl. 28. 17:56
 12/56 anonim ***** válasza:
100%
Ja és még valami: szinte lehetetlen úgy elszúrni az érettségiket, hogy ha te tényleg egyetemre akarsz menni, akkor ne legyen legalább 350 pontod. Most meg mennyi a minimum? 240. Ez 2 darab 60%-os középszintű érettségivel elérhető. Ez pedig nem közepes teljesítmény, de még csak nem is gyenge, hanem egyenesen nulla.
2013. júl. 28. 17:57
 13/56 anonim ***** válasza:
77%
ahogy már irták is: minek kellene a "közepes képességűeket" egyetemre engedni? Inkább százmilliárdokkal támogatja a nem közepes, hanem a béka xsege alatt támolygó focit, ezeknek épiti a stadionokat! Igaz, régóta tudjuk, hogy onnan aztán rengeteg pénzt el lehet lopni :(
2013. júl. 28. 17:59
 14/56 A kérdező kommentje:

A válaszíró 62%-ban hasznos válaszokat ad.

Színvonaltalan volt az oktatás al alap sulimban, az osztálytársaim középszinten, maximum 40%-ot írtak, ahhozbképest az emelt 59% rengeteg. Nem gondolom, hogy rossz választás lett volna, nem olvasok sokkal lasabban, mint a normál ember, a helyesírásom sem rossz, csak nyelvvizsgám nincs még.

2013. júl. 28. 18:15
 15/56 anonim ***** válasza:
18%
Az egész rendszer úgy sz*r, ahogy van. A motivációt kéne nézi és az intelligenciát. Jól elcsesztem a matek emeltet, előtte két napig ágyban feküdtem gyomorrontással, 74% lett, ezzel ugrott a gazdelemző, és nem lehet javítani. Nem tudom, kinek lett 465 pontnál több, de abban a szerencse is benne volt, mert IQ-hiányban én se szenvedek, és sokat készültem is rá. Aztán a Viktor el akarja hitetni velem, hogy közepes képességű vagyok.
2013. júl. 28. 18:17
 16/56 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem sem helyes, hogy 3-as érettségikkel is be lehet kerülni egyetemekre, főiskolákra.

De az ő nagy részük úgy is kiesik 1-2 év után.

A képzések között is nagy különbségek vannak. Valahol egy közepes képességű diák is könnyen elvégzi az adott képzést, máshol a jó képességű diákokat is kiszórják, és tényleg csak a legeslegjobbak tudnak diplomát szerezni.

2013. júl. 28. 18:24
 17/56 anonim ***** válasza:
83%
Szakember lesz-e abból, akit kettesekkel átrugdosnak? Fog-e érteni a tanult szakhoz, szakmához?
2013. júl. 28. 18:31
 18/56 A kérdező kommentje:
Ha nem lehetne hármassal bekerülni, akkor az egyetemek nagy bevételtől esnének el, hiszen azok a diákok fizetnek. Szerintem ez így helyes. Aki így bekerülve az egyetemre el tudja végezni, azt nem bántani hanem dícsérni kéne. Aki meg kiesik azt sem kell bántani elég neki a kudarc élmènye. Orbán a szakképzéseket ajánlotta, de oda is az megy aki akar. Nem ő fogja eldönteni.
2013. júl. 28. 18:32
 19/56 A kérdező kommentje:

Hát elvileg a tvsz azt írja elő, hogy max 3-szor próbálkozhatsz egy tárggyal, legalább is a Pázmányon.

De mondok még valamit, a kettes szintet olyan szintre kell állítani, hogy az adott szakmát használni tudja. Sőt tovább megyek az egytől ötig aló értékelés hülyeség. Megfelel vagy nem felel meg. Mert a világ fekete és fehér, nem pedig szürke.

2013. júl. 28. 18:37
 20/56 anonim ***** válasza:
100%

"az egytől ötig aló értékelés hülyeség. Megfelel vagy nem felel meg. Mert a világ fekete és fehér, nem pedig szürke."

Ez jelenleg is így van:

1 - nem felelt meg

2-5 megfelelt

Azért a megfelelésnek is vannak fokozatai, nem mindegy, hogy valaki éppen csat átmegy egy kettessel vagy ötösöket szerez és teljesen elsajátítja a tananyagot.

2013. júl. 28. 19:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!