Mit szóltok Orbán azon kijelentéséhez, hogy a közepes képességüek ne tanuljanak egyetemen?
Felvettek a Pázmány Péter Katolikus Egytem Jog- és államtudományi karára. 368 ponttal önköltségesen, nem gondolom magam kivételes képességűnek, egy gyüjtő középsuliból vettek fel, ráadásul diszlexiás vagyok. A gyatra történelem oktatás ellenére, (az eredeti iskolámba) egy felkészítés keretében felhoztam a tudásomat közel az elit gimisek szintjére, emelt törit érettségit tettem, amely egy százakék híján ötös lett, a magyarom a diszem ellenére ötös is lett. Egyedül a nyelvi érettségim nincs meg (helyette föcit csináltam), a 2005. CXXXIX. Törvény 19-20. Paragrafusa szerint a diplomához sem kell nyelvvizsga, de persze azt is meg fogom csinálni, hogy nekem se legyen könnyebb a diploma mint másnak.
Egy szó mint száz, a felvételem után láttam ezt a hírt és nagyon lelombozott, mit gondoltok erről?
Egyetértek veled, én is a lehető legjobban szeretném elsajátítani az anyagot, aztán majd meglátjuk ez mire elég.
De ismertem olyat is akinek a diploma csak eszköz volt, átbukdácsolt, mert nem érdekelte. Pilóta akart lenni és lett is, amihez diploma kellett.
Jogos, de ez esetben ne járjon pluszpont a nyelvvizsgákért, hátrányos helyzetért, stb.
Számítson kizárólag az, hogy ki hogyan teljesít az érettségin, vagy állítsanak vissza egy normális felvételi eljárást.
"Az egész rendszer úgy sz*r, ahogy van. A motivációt kéne nézi és az intelligenciát."
Miért, most mi a fenét néznek? Ha motivált vagy, akkor tanulsz és jók lesznek az eredményeid.
"Jól elcsesztem a matek emeltet, előtte két napig ágyban feküdtem gyomorrontással, 74% lett, ezzel ugrott a gazdelemző, és nem lehet javítani."
Ez van. A matek emelt nagyon nagy zsákbamacska. Jövőre lehet javítani.
"Aztán a Viktor el akarja hitetni velem, hogy közepes képességű vagyok."
Ez nem a Viktoron múlik.
"De mondok még valamit, a kettes szintet olyan szintre kell állítani, hogy az adott szakmát használni tudja. Sőt tovább megyek az egytől ötig aló értékelés hülyeség. Megfelel vagy nem felel meg. Mert a világ fekete és fehér, nem pedig szürke."
Ez butaság. Pont, hogy nem lehet semmi sem fekete vagy fehér. És ha csak megfelelt és nem megfelelt szint lenne, akkor hogy döntenék el, hogy ki kap ösztöndíjat? Vagy ki a jobb?
"Orbán igazán várhatott volna még egy hónapot ezzel, de ez már mindegy."
Több támogatott hely volt mint tavaly, szóval inkább azt mondd, hogy születhettél volna 2 évvel korábban. Bár még akkor sem jutottál be volna ennyi ponttal jobb helyen államira, szóval igazából neked tök mindegy.
Nézd, szerintem teljesen jogtalan, hogy +40 pontot kapsz ezért... Diszlexiásként nincsenek meg az alapvető képességeid ahhoz, hogy értelmiségi munkát végezz. Ettől lehetsz nagyon jó kőműves, villanyszerelő, fodrász, stb, amire szintén szükség van.
De teszem azt, bejutsz, valahogyan elvégzed az orvosi egyetemet pl, de egy beteged meghal, mert nem voltál kellően felkészült, akkor az nem fogja visszahozni, hogy te diszlexiás vagy.
Ha a képességek számítanának, tényleg az, hogy jó vagy-e adott feladat elvégzésére, akkor alapvetően inkább kizáró ok lenne a diszlexia, vagy megpróbálhatnál együtt élni vele, küzdeni ellene. De az ilyen jellegű pozitív diszkriminációnak sosem voltam híve.
Állami helyet meg se jelöltem, tisztában vagyok vele.
Mint mondtam nekem nem kéne nyelvvizsgát tenni, de fogok, tehát teszek ellene. Ha kiverné a szemed egy ág és te ezért 10 millát kapnál, te visszautasítanád? Mert ez a pontos dolog kb. olyan. A felvétel úgy is mindegy. A lényeg, hogy el tudom e végezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!