Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Mit szóltok Orbán azon kijelen...

Mit szóltok Orbán azon kijelentéséhez, hogy a közepes képességüek ne tanuljanak egyetemen?

Figyelt kérdés

Felvettek a Pázmány Péter Katolikus Egytem Jog- és államtudományi karára. 368 ponttal önköltségesen, nem gondolom magam kivételes képességűnek, egy gyüjtő középsuliból vettek fel, ráadásul diszlexiás vagyok. A gyatra történelem oktatás ellenére, (az eredeti iskolámba) egy felkészítés keretében felhoztam a tudásomat közel az elit gimisek szintjére, emelt törit érettségit tettem, amely egy százakék híján ötös lett, a magyarom a diszem ellenére ötös is lett. Egyedül a nyelvi érettségim nincs meg (helyette föcit csináltam), a 2005. CXXXIX. Törvény 19-20. Paragrafusa szerint a diplomához sem kell nyelvvizsga, de persze azt is meg fogom csinálni, hogy nekem se legyen könnyebb a diploma mint másnak.

Egy szó mint száz, a felvételem után láttam ezt a hírt és nagyon lelombozott, mit gondoltok erről?

2013. júl. 28. 17:32
1 2 3 4 5 6
 31/56 A kérdező kommentje:
De azt, hogy értelmiségi munkára nem volnèk képes, az nem igaz.
2013. júl. 28. 21:34
 32/56 anonim ***** válasza:
100%
Mit számít más véleménye?
2013. júl. 28. 22:24
 33/56 A kérdező kommentje:
Számítani nem számít, de az, hogy alkalmatlannak titulálnak valamire, azt nem szeretem, ahogy senki sem.
2013. júl. 28. 22:37
 34/56 anonim ***** válasza:
95%
Minden valamirevaló nyugati egyetemen van motivációs beszélgetés. A Corvinus meg tele van okos de motiválatlan gyerekekkel, akik csak azért ide jelentkeztek, mert nem volt jobb ötletük. Sok-sok példát is tudnék mondani. Gimiben bevágták az anyagot (aminek egyébként semmi köze nincs a közgázhoz), és felvették őket ingyenesre, más meg kiifog egy rossz napot érettségin, és elúszott az egész.
2013. júl. 28. 23:04
 35/56 anonim ***** válasza:

Mondjuk azt is hozzá kell tenni, hogy tök relatív az, ki számít közepes képességűnek. Volt osztálytársamnak kb max pontja volt érettségin, meg országos versenyeken volt, aztán egyetemen meg csak szenved.

Míg másik srácot nem vettek fel, csak egy kisebb egyetemre, oda simán bekerült, 4-5ös tárgyakat csinált, ő korrepetált másokat, és most meg munkája van...akkor most ki a "közepes" képességű így?

2013. júl. 29. 09:05
 36/56 anonim ***** válasza:
100%
23:04-esre reagálva, a motivációs beszélgetés tényleg alap dolog kellene legyen. Sokkal jobban haladnak azok, és jobb teljesítményt nyújtanak, akiket motivál az amit csinálnak.
2013. júl. 29. 09:08
 37/56 anonim ***** válasza:

Ritkán mondok ilyet, de tökéletesen igaza van, bár tudom hogy csak a felsőoktatás további vérszívása lakozik csak mögötte, nem valós reformszándék.

Az ingyenes diploma nem jár alanyi jogon bárkinek aki igényli, azért meg kell dolgozni keményen és komoly elvárások vannak támasztva, legalábbis így kellene hogy legyen. De nincs így, gyakorlatilag bárki felvehető ezután bárhova, mert az állam szépen lenyomta a ponthatárokat. Nem folyik már elitképzés jó ideje, csak tömegképzés a rosszabbik fajtából. A fejkvóta alapú rendszer nem működik pláne ha jóideje szűkítik rá a keretet és az elvárások sem a minőségre vonatkoznak.

Ezen egyik kormány sem akart változtatni az elmúlt 23 évben, de még jelenlegi parlamenti formáció sem foglalkozott még ígéret szintjén sem biztatóan a problémával. Megígérték hogy többet és jobbat képzünk oszt annyi.

A kérdés adott, miért van szüksége a világnak de akárcsak Magyarországnak, mindössze közepes képességekkel megáldott, állami pénzen kikupált értelmiségi rétegre?

2013. júl. 29. 09:36
 38/56 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Ennek a hírnek gyorsan nézz utána. Hallgasd újra. Orbán azt mondta, hogy államilag támogatottra ne menjen közepes diák. Saját pénzből mehet.

Általánosságban még annyit tennék hozzá, hogy most már az utcaseprőnek is diplomája van - ami szerintem pazarlás - viszont nincs egy rendes villany, vagy hűtőszerelő. Mindenki egyetemre akar menni.

2013. júl. 29. 14:22
 39/56 anonim ***** válasza:
Szerintem 350 alatt felesleges egyetemre küldeni gyerekeket, főiskolára esetleg. A tandíjjal meg nincs semmi baj, de a hátrányos helyzetűeknek legalább finanszírozzák, és lehessen tisztességes ösztöndíjhoz jutni. Azt meg tényleg nem értem, mért jár plusz pont a diszlexiásoknak. Majd a római jog vizsgáján is kettesről indul, mert nem tudta elolvasni az anyagot? Ez nem érdem. Ahogy a sport sem az. Lehet valaki élsportoló, de tökhülye a matekhoz, aztán felveszik matematikusnak?
2013. júl. 29. 17:27
 40/56 anonim válasza:
100%
Jesus, jogász szakra ne menjen már, aki diszlexiás!! A legfontosabb tulajdonságok, amelyeket egy jogásznak birtokolnia kell éppen olvasáshoz kapcsolódnak+ a jó kommunikációs, közvetítői készséghez. Olyat is ismerek sajnos, aki rendkívül gyenge képességű diszlexiás, diszkalkuliás hallgató, és éppen nyelvszakon tanul. Mindenen átbukdácsol, de rettenetes még nézni is, hogy ez az egyetemi színvonal. Egy diszlexiás is mehet egyetemre, de szerintem a jog az egyik legrosszabb választás.
2013. júl. 29. 18:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!