Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Akik ki merik jelenteni, hogy...

Akik ki merik jelenteni, hogy MO-on nincs c. bűnözés! Ez akkor mi?

Figyelt kérdés

[link]

most jöhettek azzal, hogy nem a kurucinforól kell venni az okosságokat, hát olvassátok el a kommenteket!! nem egy ember ír, aki ott is volt!!

aki szerint nincs cigánybűnözés, aszerint ez mi volt????

Most hogy véditek meg őket??

[link]

2013. jan. 4. 02:34
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/77 A kérdező kommentje:

Igen. A bűnözőket meg kell büntetni. Etnikumtól függetlenül. Ennyi. A többi csak rasszizmus.

és ha mondjuk ebben az esetben a kiérkező rendőrök jól megverik az elkövetőket? Akkor az oké? Elárulom, akkor meg rájuk kiabálnál rasszizmust! Mert csak az oké, ha magyart vernek,ha magyar ver magyar, cigány ver magyart... de ha cigányt vernek?? GYÁJJJJ, RÁSSZÍZMÚÚÚS!!!

volt egy idevágó kép erről:

[link]

2013. jan. 4. 21:35
 62/77 tetro ***** válasza:
23%

Az a baj a személyeskedéseddel (ami legalább nem bántó és támadó), hogy valójában nem tudsz rólam semmit. Nem tudod honnan származok, nem tudod mivel foglalkozom. Ülhetek egy rózsadombi villában is, ahol arany kiskanállal etették velem még a tejbegrízt is, de lehetek egy putriból kiszakadt fehér holló egyetemi docens is. Így az rám akarsz licitálni tök fölösleges. Inkább csak hidd el, sokszorosa a tapasztalatom a magyar átlagnak, akik szerint felfoghatatlan a mérték a bűnözés. A cigánybűnözés.

Nekem már eleve azzal problémám van, hogy te is egy szabolcsi falu alapján általánosítasz mondjuk. Nem lehet bűnözésről mikro szinten beszélgetni egy ország kapcsán. Szabolcsban bizonyára sokkal több a bűnözés. Meg a munkanélküliség. Meg a kilátástalanság. Szerintem aki képes összefüggésekben gondolkozni gyűlölködés helyett, az közelebb van az igazsághoz. Ennyi.

2013. jan. 4. 21:38
 63/77 tetro ***** válasza:
26%
A rendőr ne verjen meg senkit. A rendőr ne hozzon ítéletet. Intézkedjen, vigyen be bűnözőket. Tudod egy jogállamban az így működik. A képregényeidben Dredd bíró tudom más, de az nem valóság, meg nem is annyira utópikus.
2013. jan. 4. 21:40
 64/77 tetro ***** válasza:
22%
Nem értitek. Nem őket védem. Inkább az emberiséget és az emberiességet, úgy ámblokk. A rasszizmus a történelem során sehol nem oldott még meg semmilyen problémát, csak elmérgesíti a helyzetet. Ráadásul olyan érveken alapszik, amik nem koherensek egymással.
2013. jan. 4. 21:42
 65/77 Pro Patria ***** válasza:
82%

Mint mondtam, azt a kommentet egy másik kérdesre írtam, amikoris a cigány rokonság elindult egy rendőrőrs megtámadására, kiszabadítani a nem sokkal korábban elfogott bűnözőket. Ilyen esetben a rendőr igenis erélyesen lépjen fel. Ha csak dísznek van az oldalukon a fegyver meg a gumibot, még annyira sem fogják a cigányok félni őket, mint eddig.

És te nem az emberiséget véded, mert akkor védenéd a többséget, akiket a kisebbség rettegésben tart.

Édesanyám egyik ismerősével történt meg az eset. Cigányok által lakott városban élnek. Minden héten lopni járnak hozzájuk. Nagy birtokuk van, korábban voltak lovaik, kistraktoruk, fűnyírójuk, mindent elloptak. Amikor villanypásztorral vették körül a földjüket, a cigányok átvágták, és azt is ellopták. Egyszer korábban értek haza, látták hogy három cigány ugrik át a kerítésen, már össze voltak hordva halomba amiket el akartak vinni. Pár hete gázszagot éreznek az otthonukban, kiderült hogy a cigányok elvágták a gázcsöveket. Ha ők kapnak érte 500 forintot, míg a családnak 15 ezer megcsináltatni, nem érdekli őket. Az sem, ha rájuk robban a ház. Már az sem segít, ha lefestik a gáz- és vízcsöveket, a rendőrök a megfogott cigánygyerekeknél mágneseket találnak, azzal járnak végig megnézni mi vas, mi lopható. Nemrég csináltattak kovácsoltvas kerítést. Egy ismerősük szólt nekik, hogy már látja hirdetni eladásra – ha lesz rá vevő, már lopják is. A rendőrök sem tudnak mit tanácsolni, mint hogy költözzenek el. Nem mer mérgezett kolbászokat kirakni, mert őt büntetnék meg. Azt mondja, álmában már cigányokat gyilkol.

Nem voltak egzisztenciális szakadékok, egy helyen laktak, mégis a cigányok éltek így. És hogy miért? Mert könnyebb lopni, mint tisztességesen megélni. Pedig lehet, hiszen azok így tettek, akiket megloptak. A cigányságnak a bűnözés, mint életforma, évszázados hagyományokra megy vissza, mint bemutattam. És öt-tíz éven belül változtatni nem is lehet rajta.

Ha azt látják, hogy megtehetik, miért e tennék? Amíg ügyet sem vetnek rájuk, részbem felderíthetetlenségből, részben mert a rendòőrők is félnek, és ha le ia buknak, legfeljebb csak ejnye-benyét kapnak, addig nem lesz javulás. Nagyon hellyes a BTK ilyen irányú szigorítása.

Egy másik történetet is mesélek. Egy családtól rövid időn belül másfél millió forintot zsaroltak ki. Egy fiút elkezdett dobálni kővel egy cigánygyerek. Aztán rászólt, hogy hagyja abba. Mikor hazament, két óra múlva már három kigyúrt kancigány ment a házuk elé, hogy a gyerek súlyos lelki sérülést szenvedett mert rákiabáltak, és hogy az orvosi kezelés 200 ezer forint volt, és ezt most azonnal adják oda, vagy kiverik belőlük. Aztán visszajöttek és még 300 ezer, meg még 250 ezer. Egyszer aztán nem bírták tovább. Egy éjjel, amiben voltak, otthagyták az otthonukat, mindent, semmit nem vittek magukkal, abban a ruhában, amiben voltak. Most egy albérletben laknak, egész életük munkáját mindenestül hátrahagyták.

És igen, vannak ilyenek magyarok is. Mégis cigány uzsorásokról hallani. Mégus cigány emberkereskedőkről olvasni. És ha valamilyen gyilkosság van a híradókban, napokon belül rendre kiderül, hogy cigányok tették.

Tessék, épp ma késelt meg két cigány gyerek egy 93 éves bácsit. Amikor a metrón telefont loptak, ki volt az? Egy cigány. Az aluljárós verekedős rablás résztvevői? Cigányok. Semmi szociális probléma, nem Borsod, Budapest.

Nem tudom, mikor voltál iskolában, nekem volt alkalmam megtapasztalni, milyen az, amikor mindenki félrehúzódik a folyósón, ha jönnek az apacsok. Élvezik a hatalmukat. Az iskolában, az utcán, a buszon. Ricsajkodnak, zaklatják a lányokat, szemetelnek, rongálnak, provokálnak.

Eddig ahányszor belémkötöttek - szerencsére eddig kevésszer volt benne részem, de - mindannyiszor véletenül cigányok.

Egy balos ismerősom mondta: mert biztos páváskodtam.

El sem tudja képzelni a valóságot.

És ha egyszer majd egy kitelepítés, vagy esetleg rosszabb lesz a vége, már most tudom, hogy az utókor, ami cigányság nélkül nő majd fel, nem érti majd, el lesz borzadva, és mélyen elhatárolódik majd a múltbéli magyar társadalmon, hogy hogyan lehettünk ilyen embertelenek, hogy deportáltattunk több százezer embert.

Hiszen mit tudják majd ők, hogy milyen volt hajdan cigányokkal élni...

Véletlen, hogy mindenhol a világon kikergetik a cigányságot? Hogy mindenki továbbküldi őket? Hogy Bulgáriában ugyanazért tüntetnek, mint amiket mi megfogalmazunk?

Ez nem rasszizmus, nem bűnbakkeresés. A hazánkban élő görög közösséggel miért nincs baj...?

Csak azok nem értenek egyet a fentiekkel, akik nem tapasztalták még meg a tartalmát, közvetve vagy közvetlenül.

2013. jan. 5. 01:18
 66/77 anonim ***** válasza:
78%

"Nekem már eleve azzal problémám van, hogy te is egy szabolcsi falu alapján általánosítasz mondjuk. Nem lehet bűnözésről mikro szinten beszélgetni egy ország kapcsán."

Csak hogy ne legyen annyira kis térség:

- Heves megye;

- nyócker;

- angyalföld;

- újpest;

- BAZ megye;

így hírtelenjében.

2013. jan. 5. 14:59
 67/77 tetro ***** válasza:
16%
Csilla ez így pont egy nulla. Puffogtatás tények nélkül. Igen. Vannak szarabb helyek az országban. És? Mit bizonyít ez? Források, bizonyítékok, ilyenek kellenének. De ezek nincsenek, hiszen nincs ok-okozati összefüggés az etnikum és a bűnözés között. Az etnikum-kirekesztettség-szociális helyzet-bűnözés között van. Csak ebből kihagyni a két középsőt éppen hogy értelmetlenné teszi a modellt.
2013. jan. 5. 15:17
 68/77 Pro Patria ***** válasza:
44%
Az én hozzászólásaimat el sem olvasod?
2013. jan. 5. 16:13
 69/77 A kérdező kommentje:
Pro Patria - arra már nem tud ilyen fennkölt ellentámpontokat összeszedni!
2013. jan. 5. 16:17
 70/77 anonim ***** válasza:
76%

Kedves tetro:

az általam felsoroltak mind személyes tapasztalaton alapulnak, mindenhol a cigányok a bűnelkövetők 99%-a.

2013. jan. 6. 19:32
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!