Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Fizetős lesz a közgazdász...

Fizetős lesz a közgazdász főiskola/egyetem vagy ez még csak terv?

Figyelt kérdés

Én mondhatni erre tettem fel az életem, ilyen középiskolába, vagyis ilyen szakra mentem, elméleti közgazdaságtanből fogok emelt szinten érettségizni, és mindenképp közgáz szakon(még nem döntöttem el higy a közgázból milyen szakirányon) szeretnék továbbtanulni.

Úgy terveztem, hogy ezt majd ingyen csinálom meg(így is nehéz lesz kifizetni a kolit/albérletet étkezést, utazást...) a tandíjat 100%, hogy nem fogom/fogjuk tudni kifizetni.

2011. szept. 22. 21:39
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/74 anonim ***** válasza:
93%

"pedig ezzel el kellett volna"

Nem. nem kellet volna. Magyarországon a közgazdász, bölcsész, jogi szak telített.

2011. szept. 25. 16:17
 62/74 anonim ***** válasza:
Feltételezem arra gondolt, hogy ha neki a diploma mellett még ilyenjei is vannak akkor az előny, de ha még 2 felsőfokú nyelvvizsga is kevés akkor tényleg gáz van :s
2011. szept. 25. 16:39
 63/74 anonim ***** válasza:
5%

"Nem. nem kellet volna. Magyarországon a közgazdász, bölcsész, jogi szak telített."

Gyanítom neked megvan mindhárom végzettséged, és meg is próbáltál elhelyezkedni velük, de nem sikerült.

Ja nem, mondok egy valószínűbbet. Nincs meg egyik se, továbbmegyek, diploma sincsen, csak a demagóg módon fejedbe vert rigmusokat szajkózod folyamatosan.

Mindemellett ha jó jogász, vagy közgazdász vagy, el tudsz helyezkedni. Csak nehezebb kitűnni, mint ahol kisebb a konkurencia. Nem elég csak egy közgázdiploma, hanem nyelvvizsga ('k, lehetőleg minél magasabb szinten), és mesterképzés, vagy szakirányba vágó FSZ.

2011. szept. 25. 16:42
 64/74 anonim ***** válasza:
35%

"Ja nem, mondok egy valószínűbbet. Nincs meg egyik se, továbbmegyek, diploma sincsen, csak a demagóg módon fejedbe vert rigmusokat szajkózod folyamatosan. "

Nem én mondom hanem a szakemberek akik ezzel foglalkoznak. Most azt akarod nekem beadni, hogy ezek a szakokon nincs túlképzés? Érdekes módon mikor diplomáról van szó, mindig az jön, hogy ezekkel nehéz elhelyezkedni és a műszaki, informatikai szakokkal pedig könnyebb.

2011. szept. 25. 16:47
 65/74 anonim ***** válasza:
10%

"Most azt akarod nekem beadni, hogy ezek a szakokon nincs túlképzés?"

Nem, elismerem, hogy van túlképzés. Ezért mondtam, hogy jobbnak kell lenned, és nehezebb kitűnni, mint pl. mérnöknél. Mert lehetsz te mérnök, ha ilyen vagy, és nem érted a munkád:

[link]

akkor nem fognak alkalmazni sehol. De te azt írtad, hogy nem kellett volna elhelyezkednie közgazdászként, vagy valami ilyesmit. Vagyis, hogy az összes közgázon, jogászon végző ember 100%-osan munkanélküli lesz. De ez messze nem így van.

2011. szept. 25. 16:52
 66/74 anonim ***** válasza:

"Mert lehetsz te mérnök, ha ilyen vagy, és nem érted a munkád: "

Ő inkább informatikus, de ez most mindegy.

"Vagyis, hogy az összes közgázon, jogászon végző ember 100%-osan munkanélküli lesz. De ez messze nem így van.

"

Tehát elég lenne ha kevesebbet képeznénk belőle. Ami tehát a 90%-os csökkentésbe tartozna.

2011. szept. 25. 17:05
 67/74 anonim ***** válasza:
3%

"Tehát elég lenne ha kevesebbet képeznénk belőle. Ami tehát a 90%-os csökkentésbe tartozna."

nem értetted meg amit írt neked, egyébként jobban járnál ha a fölös energiáidat álláskeresésre pazarolnád :)

2011. szept. 25. 23:17
 68/74 anonim ***** válasza:
7%

Nemzeti Liberális, utóbbi időben észrevettem, hogy nagyon egy hullámhosszon vagyunk......pedig a liberalizmus áll tőlem a legmesszebb. :)

Mindegy a lényeg az, hogy így kiszűrődnek a szegény körülmények között élő tehetségek. És csak a jó gazdagok, meg persze nagyobbrészt a gyökér gazdagok lesznek közgazdászok, vagy jogászok.

Mondok egy konkrét példát. Sok brazil futballsztár került ki a favelákból, és akkor fedezték fel, mikor cipő nélkül rugdosott egy rongyokból tekert labdát, és látták, hogy mekkora tehetség. Majd ajánlottak neki szerződést, és most már a világ élvonalában van.

Na most a kormány mostani húzásával mintegy befejezi a favelákban történő keresgetést az igazi tehetségek után, és innentől csak az focizhat, akinek van pénze, hogy kifizesse a tagdíjat a Rio de Janeiro-i ötcsillagos futballkomplexumba. De ezt értelemszerűen nem a favelabeliek tudják majd kifizetni.

2011. szept. 25. 23:36
 69/74 anonim ***** válasza:
3%

Találó hasonlat. :)

ja és nem vagyok tisztán liberális, inkább a patrióta liberalizmust támogatnám, de ma elég nehéz ezt képviselni.

2011. szept. 25. 23:48
 70/74 anonim ***** válasza:
83%

Örülök neki, hogy fizetős lesz!

Dunát lehet rekeszteni a rengeteg jogásszal és közgazdásszal!!!

2011. szept. 29. 08:02
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!