Fizetős lesz a közgazdász főiskola/egyetem vagy ez még csak terv?
Én mondhatni erre tettem fel az életem, ilyen középiskolába, vagyis ilyen szakra mentem, elméleti közgazdaságtanből fogok emelt szinten érettségizni, és mindenképp közgáz szakon(még nem döntöttem el higy a közgázból milyen szakirányon) szeretnék továbbtanulni.
Úgy terveztem, hogy ezt majd ingyen csinálom meg(így is nehéz lesz kifizetni a kolit/albérletet étkezést, utazást...) a tandíjat 100%, hogy nem fogom/fogjuk tudni kifizetni.
annyi küzgazdász van mint égen a csillag
(de egyik sem ért a munkájához)
Ez az egész így el van rontva. A tandíj összegének a tanulmányi eredménytől kellene függenie, illetve egy fix összegnél nem lehetne magasabb. Mert tényleg igazságtalan úgy elvenni valakinek az álmát, hogy esélye sincs védekeznie, tennie ellene.
Értem én, hogy túlképzés van, máshol meg hiány, de most kérdem én: mi értelme van olyasmit tanulni, ami nem érdekel? Olyan dologgal foglalkozni, amit nem szeretsz? Aki szereti azt, amit tanul, az szeretni fogja a munkáját, és jó szakember lesz belőle. Akit pedig igazán érdekel valami, annak nem okoz nehézséget egy adott tárgyat, félévet 4-esre vagy a fölött teljesíteni.
"mi értelme van olyasmit tanulni, ami nem érdekel? Olyan dologgal foglalkozni, amit nem szeretsz? Aki szereti azt, amit tanul, az szeretni fogja a munkáját, és jó szakember lesz belőle."
És mi értelme van olyan szakmát tanulni amiben nagyon nehéz az elhelyezkedés? Lehet 100 ember nagyon jó, de ha csak 60 állás van akkor mi lesz a maradék 40-nel?
"de ha csak 60 állás van akkor mi lesz a maradék 40-nel?"
Ki a szart érdekel, hogyha én vagyok az egyik top a témakörben és biztosan benne leszek a legjobb 60-ban?
Ez a mai világ, erősebb kutya b@szik.
Lassan már minden 3. ember közgázt/jogot fog tanulni...
Az olyan szakok lesznek fizetősek amikkel nem lehet elhelyezkedni, mert túljelentkezés van rajtuk.
Nagyon helyes h elterelik ezekről az embereket.
"Közgazdász, bölcsész, jogász és kommunikáció szakos diplomával szinte lehetetlen elhelyezkedni a piacon – derül ki a Workania.hu állásportál felméréséből."
"Ficza János sajtószóvivő szerint közgazdászokból, bölcsészekből, jogászokból, marketing- és kommunikációs szakemberekből is súlyos a túlkínálat, többen közülük kénytelenek elhagyni a pályát."
Keress olyan szakot amivel el is tudsz majd helyezkedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!